Влияние на аминокиселините след продължителен период от време?

25.09.12
18:12

Искам да попитам дали има някакъв страничен ефект от приема на аминокисилини след време,4-5 години.Чух ,че някакво момче е приемало аминикисилини преди време ,точно какви незнам и се е получило някакво изменение в метаболизма,докторите са му казали,че причината е от приема на аминокисилините.Вашето мнение е ..........

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 26.09.12 08:35.

Може от многото чисти аминокиселини да си прецака инсулиновата чувствителност, а това си е точно изменение в метаболизма.

Мнението беше редактирано от инж. Марин Маринов на 25.09.12 23:16.

25.09.12
23:44

казано от инж. Марин Маринов на 25.09.12, 23:16:

Може от многото чисти аминокиселини да си прецака инсулиновата чувствителност, а това си е точно изменение в метаболизма.

Глупости, няма какво да ти стане.

26.09.12
00:34

казано от алекс иванов на 25.09.12, 18:12:

...докторите са му казали,че причината е от приема на аминокисилините.Вашето мнение е ..........

.............че докторите са идиоти.

Кажи честно, kажи, че се е*аваш... :D

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 26.09.12 00:36.

26.09.12
01:20

казано от ЛюбенК на 25.09.12, 18:19:

... изобщо, ама Изобщо нямаш представа за какво става въпрос. Пишеш пълни глупости, вместо да напишеш в търсачката “аминокисЕлини” и да почетеш малко. Google it!!!

Като цяло съм съгласен, че човека няма и на идея какво точно пита. Но ето нещо, което може да излезе в гугъл като тема за размисъл (не че става дума за промяна в метаболизма)  http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19763733

26.09.12
08:17

казано от Veso Pervazov на 26.09.12, 00:34:

казано от алекс иванов на 25.09.12, 18:12:

...докторите са му казали,че причината е от приема на аминокисилините.Вашето мнение е ..........

.............че докторите са идиоти.

Кажи честно, kажи, че се е*аваш... :D

Може бе Весо...3 грама аргинин с 3 торти...тази диета не си ли я чувал:))))

26.09.12
08:33

Инж. от много чисти аминота ще се прецака повече от мн. чисти захари? Ватафак да спирам бца-то...

Алекс и Марин, дайте повече информация за това. Засега тръгнахме от слух, през мит и освен да играем ролята на ловците, не може да стигнем до нещо по-аргументирано.

26.09.12
08:40

По теория, има някаква минимална вероятност, но дозите трябва да са свински!
Няма страшно Ванка, пий си БЦАА-то без да се притесняваш:)

26.09.12
08:53

Хич не съм и умрял от притеснение, ако видиш какво ям, кога, как и по колко ще разбереш, че съм далеч от тия неща :)
Но теоретично е възможно... май инжинера много се вглъбява понякога, но пък е интересно :)

26.09.12
10:30

Сега, да не го изтълкува някой накриво, но странични ефекти са възможни. Доста хора приемат четворни и петорни дози, други заменят суроватката с комплексни аминокиселини, но това за повечето хора не важи. 
За инсулиновата чувствителност ефекта важи при завишен прием на цистеин - той намалява ефекта на инсулина ако се приема по същото време (по принцип говрим за инсулиново-зависими хора, но има и други, които приемат инсулин :)) Променя се формата на инсулиновите молекули до степен, че те не метаболизират захарите. Пуснете една търсачка инсулин-цистеин и вижте какво излиза.
Освен това цистеина има и друг ефект - ако много се повиши концентрацията, организма се лъже че не получава достатъчно кислород и свива артериите, което не е добре за сърцето и дробовете.
Кръвното налягане пък се влияе от тирозина и фениланина - някои го усещат, други - не. Ако обаче някой приема антидепресанти или МАО инхибитори веднага дава странични ефекти.
Освен това аминокиселините са противопоказни ако имате някаква вирусна инфекция (херпес примерно), защото подхранват и вируса.

26.09.12
14:14

казано от Solomon Kane на 26.09.12, 10:30:

Освен това аминокиселините са противопоказни ако имате някаква вирусна инфекция (херпес примерно), защото подхранват и вируса.

За другите неща може да си прав, но тук не съм много съгласен (не съм експерт вирусолог, просто следвам логиката, извинявам се ако греша). По тая логика храната като цяло също е противопоказна в такива случаи, защото съдържа аминокиселини, а те подхранват вируса. Но дори и да е така и да го подхранват изпускаш нещо много съществено, а именно че аминокиселините са необходими за синтез на антитела (които на практика са гликопротеини), без които борбата с вируса би била невъзможна.
Като цяло обаче позицията ми е, че масата доктори са тотално незапознати с хранителните добавки и едва ли не те отписват като здрав човек щом чуят, че взимаш аминокиселини или протеин...

26.09.12
15:33

казано от Veso Pervazov на 26.09.12, 14:14:

За другите неща може да си прав, но тук не съм много съгласен (не съм експерт вирусолог, просто следвам логиката, извинявам се ако греша). По тая логика храната като цяло също е противопоказна в такива случаи, защото съдържа аминокиселини, а те подхранват вируса. Но дори и да е така и да го подхранват изпускаш нещо много съществено, а именно че аминокиселините са необходими за синтез на антитела (които на практика са гликопротеини), без които борбата с вируса би била невъзможна.

По принцип си прав, даже в някои изследвания се твърди че определени аминокиселини превъзхождат ефекта на широкоспектърните антибиотици. Но и аз не се изразих достатъчно ясно. Има голяма разлика между индивидуалните потребности от отделните аминокиселини. Понякога повече не е по-добре. В случая на хронични вирусни заболявания, аминокиселините които са отговрни за растеж на други тъкани, могат да подхранят и патогените. В случая на херпес зостер например, вируса остава жив понякога в латентна форма - без да е активен - в нервните коренчета около гръбнака или в мозъка, а повишения прием на аргинин го активира. Цитирам по памет едно изследване на един университет в Мичиган (UMHS).

Отделните аминокиселини имат различни функции, а някои от тях могат да си противодействат: примерно лизинът е антагонист на аргинина, а лизинът е най-активната аминокиселина при синтеза на антитела; така че ако аргининът е в повече от нормалното, той би подтиснал и действието на лизинът. Затова по принцип не се препоръчва двете да се слагат в една формула, защото така на практика нито едното не действа.

Но и аз не съм специалист, само цитирам разни неща, които съм чел. Пък и говорим за потенциални вредни ефекти, не за опит да докажем, че аминокиселините са вредни. На мен са ми от любимите добавки.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1