13.12.11
19:02
Здравейте,
може ли да ми препоръчате маратонки за бягане до 20-30лв., тъй като гледам има ужасно скъпи маратонки???
След бягане имам болки в костите и мисля, че е заради маратонките(моите не са с дебела подметка)...
Знам, че няма да са добри за 20-30лв., но толкова мога да дам...
Темата беше редактирана от nbstw на 13.12.11 19:04.
13.12.11
19:16
Платненки на MatStar или Булдозер - всеки само такива взима за футбол и за бягане,а цената ми е от 10 до 15 лв.Наистина са страшно удобни и леки най-вече ги купуват за футбол.
Ми аз бягам с http://is01.thegumtree.com/image/big/90379761.jpg - такива...
Искам специални за бягане, тъй като имам много гадни болки в костите... И съм сигурен, че с некфи дебели подметки няма да имам такъв проблем?
Мнението беше редактирано от nbstw на 13.12.11 19:33.
13.12.11
19:36
Asics, приятелю. Най-удобната маратонка в света. Играл съм волейбол с нея(всъщност доколкото помня имаше няколко отбора, които тренираха с такива обувки/дрехи и т.н.), тичал съм с тях(макар и много малко, но пак се брои). Просто по-удобна маратонка не съм срещал. Миналага година си ги взех за 45лева от метро, от 135 някъде или 140. Сега не видях да има такива обувки, но може да посетиш сайта им и да намериш нещо като за теб http://www.asicsbg.com/
Задължително ли е обуквите да са специално за бягане? Не може ли някакви маратонки с дебели подметки? например кецове?
13.12.11
20:04
Не е задължително. Стига да ти е удобно. Първо може да потърсиш в някакъв outlet магазин, някой по-стар модел, понякога намаленията са големи, особено покрай празниците. Ако не намериш нещо на достъпна за теб цена, погледни в магазините на Мат Стар, те правят най-добрите имитации на по-големите световно известни и разпространени марки.
Мнението беше редактирано от Мила на 13.12.11 20:05.
Еми моите найкове са удобни, но просто подметката им е много тънка и мисля, че заради това ме болят костите на краката...
13.12.11
20:20
Ако тичаш само на пръсти е възможно да те боли костта под коляното. Преди много време тичах само на пръсти и имах сериозни проблеми с костта под коляното. След преглед, се оказа, че по този начин съм натоварвала най-много пръстите и въпросната кост.
Моите маратонки са за тичане, обаче подметкат им не е дебела.
13.12.11
20:38
Още един глас за Асикс Гел. От няколко години ползвам само тази моделна серия и съм много доволен! Преди това бях опитал какво ли не, но специално за бягане тази ми допадна най-много. За съжеление, моделите в Щатите са около 100-130 долара, не знам как вървят в БГ.
За 20-30 лв се взимаш каквито ти харесват най-много, спираш с бягането и започваш да караш колело. Така ще оправиш бюджета и няма да те болят ставите толкова като правиш кардио.
Каквито маратонки да си вземаш, гледай подметката да е със специфичната за бягане форма- http://www.asicsamerica.com/footwear/running-shoes/gel-landreth-7-t1a4n-mens/
Мнението беше редактирано от Влади Монев на 13.12.11 20:42.
Разбира се, че ще гледам да си взема с подобна на “големите марки” подметка...
13.12.11
23:19
ъм...винаги помага да тичаш по-малко. болките обикновено са причинени от това че тичаш повече отколкото тялото ти може да понесе.
иначе Асикс имат много намалени модели, с гел, без гел и всякакви. новите им колекции са 200-300 кинта, но съвсем нормални маратонки можеш да си вземеш за 60-80 кинта.
Преди месец обикалях да си купя маратонки за бягане и бях с ограничен бюджет от 120-130лв. От много четене на форуми и аз бях решил че ще са Асикс.... Мерих няколко модела но се оказа пълни дървета.. Ясно е че скъпите им модели ще са добри но евтините около 100 кинта са зле.
Случайно продавачката ми предложи един Адидас който и е останал последно номерче и е намален на 75 кинта.... направо се родих още с меренето...
Така че ако се говори за избор на марка в този клас препоръчвам Адидаски... и по аутлетите 100% ще има стари модели за по 50-60 кинта.
14.12.11
10:02
В метро от време на време пускат промоция на един HEAD за 40-45лв. Държат ме втора година и не са мръднали. Маратонките са за тенис но са супер и за бягане (поне а зтака ги усещам).
16.12.11
20:57
Manigga, не съм съгласен с теб. Ако трябва да сравняваме Асикс и Адидас за това коя обувка е по-добра за бягане, въобще няма място за спор :). Категорично препоръчвам Asics. Дори да нямат гел са страшно удобни за бягане. Използвам ги за волейбол. Нямат грешка.
16.12.11
22:34
http://runbg.net/Бягане-екипировка/маратонки-за-бягане-наръчник
09.08.12
21:44
гуменки, сини с бели връзки. има ги по пазарчетата по 11лв, но съм ги намирал и по 10. слагаш, стягаш и бягаш :D
09.08.12
21:47
казано от tsvetelin domushki на 09.08.12, 21:44:
гуменки, сини с бели връзки. има ги по пазарчетата по 11лв, но съм ги намирал и по 10. слагаш, стягаш и бягаш :D
На такива съм от години,а и не само аз - страшно удобни и за ритане и за бягане.От 20 човека,които ритаме 18 са с такива винаги.Доказан резултат.
Вас явно краката не ви болят, като боягате с такива...
Мене ми трябват по-специални, защото бягам по 7-10 км.
Ще бъдат адидас или найк, но искам да видя тука, какво се мисли?
09.08.12
21:56
Абе Кольо много ги чатка тея неща питай него на ЛС.. до колкото знам е фен на Асикс или може и да греша :)
казано от wtfwtfwtf на 09.08.12, 21:36:
Кои обувки предпочитате за бягане?
Найк или Адидас?
и защо?
Adidas.
Основно защото краката и парите са ми важни. Опитвах няколко пъти с найк ама нещо не ме огря и мене wow ефекта. Много вероятно е да си намериш и за парите, които си отбелязал по-горе, но си трябва яко обикаляне. Вече почти във всеки магазин има кош или рафтове с модели, от които са останали само дадени номера на твоята цена, така че поразгледей.
Не рискувай с камери :]
Разлика в цената принципно няма много. Аз лично не съм фен на Адидас и предпочитам или Nike, или Puma, като клоня повече към Puma, най-вече от естетическа гледна точка. Успех! :)
10.08.12
09:32
казано от kristiancho на 09.08.12, 21:56:
Абе Кольо много ги чатка тея неща питай него...
Кольо се е научил колко струват хубавите обувки за спорт и не си рискува здравето с галоши за 10 лева. :)
Съответно Кольо не може да даде предложение, което да се събере в този бюджет... :)
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.08.12 09:33.
Ееее, аз съм забравил да ви кажа, че вдигнах доста бюджета и сега ще си взема Найк или Адидас за 50-60 долара
Гледах и Асикс(не ми харесаха особено) ама мен найка ми е любима марка , но все пак реших да си попитам
А и размерите са същите като обикновените обувки нали???
Например обикновен Найк за всекидневно носене и обувки за бягане са същия номер, нали??? Защото те са малко по-големички за бягане тея и за това питам :D
ВСЕ ПАК СМЯТАМ, ЧЕ НЯМА ГОЛЯМА РАЗЛИКА М/У ОБУВКИТЕ ЗА БЯГАНЕ(ВСЕ ПАК ВСИЧКИ ТАКИВА СА ПРЕДНАЗНАЧЕНИ ЗА БЯГАНЕ). Разбира се, може и да има малки разлики, но не смятам, че са нещо повече... Освен ако ще сравняваме некви за 50 долара и 200 долара... Тогава определено ще има разлика
Кольо като гледам е волейболист и съм сигурен, че е фен на марката Асикс ;)
Мнението беше редактирано от nbstw на 10.08.12 18:14.
Ето такива ще си взема 55 долара струват
Nike Revulution
Какво мислите?
Мнението беше редактирано от nbstw на 14.08.12 19:20.
14.08.12
19:36
Съществена разлика между обувките за спорт няма само когато сравняваш модели от един клас. Инвестицията в по-висок клас, обаче, е оправдана. Да, през годините съм играл предимно с Asics, те са лидер в моя спорт, но съвсем не са единствените, които правят добри обувки за спорт. Миналата година играх с Nike Zoom Kobe 5 и мога да кажа, че е наистина фантастична обувка за спорт в зала.
14.08.12
19:40
Аз ползвам Пума Ксенон и засега съм страшно доволен.Досега 2 пъти взимах стоножки на Найк, и като цяло не съм доволен от марката,но не съм пробвал маратонките им.
31.08.12
02:00
Здравейте!
Тъй като не мога да си позволя много средства за маратонки, си взех на старо Асикс Гел-1110. Представа си нямам колко са използвани, но тъй като външно изглеждат запазени, разчитам, че не е бягано много с тях. На няколко места четох, че след определено разстояние, трябва да се взимат нови маратонки за бягане. Алтернативата ми беше да си взема примерно нови булдозерки. Кой е по-добрият вариант? Много е интересно и приятно усещането на петите като потичах с Асикса(говоря за няколко метра, защото още не съм си взела стелки) и ме карат да ми се тича още повече. Предполагам, че колкото и дълго да са ползвани, е по-добрият вариант?
31.08.12
13:20
казано от Мира Ковачева на 31.08.12, 02:00:
На няколко места четох, че след определено разстояние, трябва да се взимат нови маратонки за бягане.
Не е добра идея обувките за спорт да се ползват прекалено дълго време. Материалите, от които са направени, стареят и се амортизират, съответно обувките губят качествата си. Това е предпоставка за контузии. Отделно от това всеки крак моделира и деформира обувката по себе си. Когато същите обувки се употребяват от друг човек, може да се появи дискомфорт, който също от своя страна да увеличи шансовете за травми.
С всичко това искам да кажа, че няма особена разлика между нови обувки на неизвестен производител и употребявани маркови обувки в неизвестно състояние.
31.08.12
15:23
казано от Кольо Пияндето на 31.08.12, 13:20:
С всичко това искам да кажа, че няма особена разлика между нови обувки на неизвестен производител и употребявани маркови обувки в неизвестно състояние.
Да, демек все зле. На този етап ще загрявам по-дълго, ще съм по-внимателна и ще събирам пари за нещо ново и добро, защото имам здрави крака и искам това да остане така. Мерси много за отговора. :) Приятни и безаварийни тренировки на всички! :D
В момента в спортсдирект има разпродажба на ейсикс.
26.09.12
11:07
казано от wtfwtfwtf на 13.12.11, 19:02:
Здравейте,
може ли да ми препоръчате маратонки за бягане до 20-30лв., тъй като гледам има ужасно скъпи маратонки???
След бягане имам болки в костите и мисля, че е заради маратонките(моите не са с дебела подметка)...
Знам, че няма да са добри за 20-30лв., но толкова мога да дам...
Ако искаш хувави маратонки трябва да извадиш пари за да са ти удобни и да ти сваршат работа. Иначе за 20- 30 незнам по-добре си земи някакви гуменки или от булдозера по-високи.
26.09.12
22:33
Тази тема винаги ще е актуална. Моето мнение - първо задължително висока подметка. Второ - задължително от доказана марка (Булдозер, Мулдозер и т.н. са пари на вятъра). Определено досега съм много доволен от моя Адидас - 5 години нямат мърдане, така са и повечето ми приятели. Намерих ги за 70 лв намалени, бих посъветвал всеки да търси нещо доказано - шанса да са по-издържливи като качество е в пъти по-голям (по-добре 3 години с 1 адидас, отколкото да сменяш всяка година разни рънърси), второ - самата изработка е по-удобна за крака, евтините модели в 90% от случаите означат дървени подметки, особено за хора с дюстабан е много важна вътрешността. Според мен това е 70-100 лв са инвестиция за години напред, дори да се ползват всеки ден.
Понеже имам наблюдения за моделите Asics бих препоръчал серията Gel Galaxy, Gel Patriot, Gel Blackhawk за започващи бягане с нормален свод на ходилото. А за тези с тенденция за плоско стъпало - Gel 1160. При тях има компромис между качество и цена, което за бягащи по 50км на месец е превъзходно. Ако говорим обаче за 200-400км пробег на месец препоръчвам Gel Nimbus за нормален свод и Gel Kayano за плоско стъпало. Там цените са друг порядък, но и качеството и комфорта са на друго ниво.
Лятото си взех от намаления Адидас за 55 лв. Доволна съм и са много удобни, не е нужно да се изхвърляш много пари за маратонки, а просто трябва да следиш и сравняваш, така лесно може да си вземеш нещо на оферта. (rock)
Модерация: Мнение без връзка с темата!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 22.04.13 12:49.
Здравейте,
Изчетох всички теми за маратонки и попих доста информация, но сега се интересувам от един магазин за такива.
Тази Събота в едно сутрешно предаване по БТВ или Нова, имаше предаване с фолк певица и спорта, който практикува. Има сцена, в която тя (въпросната дама) си купи маратонки в някакъв магазин, като там я качиха на уред и видяха нейния тип маратонки по това колко тежи, каква е стъпката й, колко е висока и т.н
С прочетената информация мога да се определя и сам, но там доста професионални предложиха маратонки. Бих искал и аз да посетя този магазин.
Благодаря Ви!
Мнението беше редактирано от Randy на 15.05.13 22:10.
15.05.13
22:11
Най-вероятно става въпрос за Mizuno, продавани в SLS (там имат такава апаратура).