Труден растеж на гръдни мускули

АЧ

25.09.12
20:37

Тренирам вече 3 год - 2 лостове и 1 фитнес. От фитнеса гърдите ми са малко по-добре, но винаги са ми били най-трудната МГ за правене. И с хранителен режим трудно става и с упражнения. Айде да е ген възможно е баща ми слаб, майка ми слабичка. Какво да направя за да тръгнат тия гърди да растат. Възможно ли е и заради че тренирам с до 65кг на лежанката, а както се знае за ММ колкото повече толко по-добре. Съвети ?

25.09.12
21:32

Не е нужно да се тренира с голяма тежест, за да се предизвиква мускулен растеж. Това че правиш само с 65кг. нищо не означава. Какви упражнения правиш?

АЧ

25.09.12
21:48

Лег с щанга 4 серии
полулег с дъмбели 4 серии
флайс 4 серии
кофи 4 серии
и някои път ако имам още сили бутане на машина за гърди 4 серии

25.09.12
22:05

Погледни си тренировките. Хвърли едно око в дневника си. Правиш по 5 упражнения, към 200 повторения за гърди в разни упражнения, предимно с оформящ характер.
Пренебрегваш едно от най-сериозните упражнения - кофичките, правейки ги във формат, който сигурно си ползвал за загрявка при стрийт фитнеса.

Наблегни на:
1. Кофи - тежки
2. Лег с щанга
Редуцирай обема на тренировката и увеличи тежестите.

Мнението беше редактирано от 6th на 25.09.12 22:06.

АЧ

25.09.12
22:20

Ок, от понеделник ще правя само лег, полулег/ флайс и кофи за гърди. Дали от тренировките куца... ? За гръб правя по 4-5 упражнения с по 4 серии и имам ефект там...

казано от Ачо на 25.09.12, 20:37:

Възможно ли е и заради че тренирам с до 65кг на лежанката, а както се знае за ММ колкото повече толко по-добре.

Естествено, че може. Основно правило в бодибилдинга е прогресивното натоварване. Ако постоянно вдигаш с 60кг., мускулите няма към какво да се адаптират. Щеш не щеш, трябва да ставаш по-силен, за да има постоянен растеж.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 26.09.12 07:39.

26.09.12
11:47

казано от Ачо на 25.09.12, 20:37:

Възможно ли е и заради че тренирам с до 65кг на лежанката

Аз си мисля че техниката ти е проблема.. Имам около 2 месеца стаж във фитнес зала и видях 2 неща при лега а и не само при него.. Идва някъв с хубави гърди и слага супер много кила на лежанката... Гледам отстрани че техниката не му е хубава и вдига повече с ръцете и рамото но въпреки всичко е сложил яките кила и ще неще си му влиза и гърдата щото е сложил толкова тежко че не може да го вдигне само на ръце...
Влиза друг пак с хубави гърди и си дига с малките кила но с хубава техника.... И двамата си имаха гърдите.... ама ти ако хем дигаш с малки кила хем с кофти техника няма как...  За тва че ако ти е трудна техниката правиш като първия и пак ще имаш някъв успех..

Иначе аз с 65 кила лег никога не съм вдигал :D Макса с който съм тренирал е 60кг.. и за времето в което съм тренирал с тежести си направих доволно гърда ;) Сега правя само лицеви опории и губя мускулна маса но ми е все тая.. вече и целите са други..

Мнението беше редактирано от Manigga на 26.09.12 11:48.

26.09.12
11:53

казано от Ачо на 25.09.12, 22:20:

Дали от тренировките куца... ?

Ачооо, Ачооо...от главата ти куца мой, от главата ;)
Толкова време само глупави въпроси задаваш, пък не се сети, че просто трябва да тренираш по-яко.
4 упражнения за гърди правиш :x Какво искаш да се случи - да идеш на Олимпията след две години ли ? Ми няма да станат тия гърди.  Няма от какво да станат...Макс 2 упражнения и то базови и толкова.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 26.09.12 11:53.

АЧ

26.09.12
12:58

Ясно !

26.09.12
15:27

За гърди права лежанка 3 серии, кофи 3 серии и крос 3 серии и съм доволен. Ако искаш пробвай.

АЧ

26.09.12
15:48

За гърди ще правя права лежанка 5 серии, полулег дъмбели 3-4, кофи 3-4, така и на гърба, крака - 10 серии, рамо, бицепс и трицепс х 9 серии общо

Мнението беше редактирано от Ачо на 26.09.12 15:49.

26.09.12
16:09

казано от Death__ на 25.09.12, 21:32:

Не е нужно да се тренира с голяма тежест, за да се предизвиква мускулен растеж. Това че правиш само с 65кг. нищо не означава.

O, rly?

‘голяма тежест’ е относително понятие, разбира се.

Но да твърдиш, че не е нужно да повишаваш работната тежест за да предизвикаш хипертрофия, е наистина иновативен подход...

26.09.12
21:05

Аз пък винаги съм тренирал с малки тежести и съм си доволен от резултатите. Все пак тук е важно как изглеждаш, а не колко вдигаш. С по-малка тежест натоварваш мускула по-добре и по-лесно. Правя по 15-20 повторения и си качвам маса. Само не ми казвай, че щом права над 10 повторения правя издържливост, а не маса. И не съм казвал, че не трябва да се покачва тежеста, а че може и чрез малките тежести да стане работата ;)

АЧ

26.09.12
21:15

Е за мен и външността е важна, но и колко вдигам също :)

26.09.12
21:35

Защо не се вслушаш в съветите по-горе и не намалиш упражнения на две? Пробвай да правиш за гърди само полулег+кофички с тежест.

АЧ

26.09.12
21:39

Аз така и ще направя лег с щанга, полулег с дъмбели и кофи с тежест :)

26.09.12
21:45

Добре. Така както ги изброяваш май са три, пък и както ги пишеш кофичките с тежест - няма как да се брои упражнение със собствено тегло. Ако искаш остави лег-а или полу-лега с дъмбели и си ги прави две упражнения с хубава техника и тежест и виж как ще е. :)

АЧ

26.09.12
21:56

За кофите съм сигурен, че техниката е правилна. Да оставя лега или полулега няма шанс. Ще пробвам как е с 3 упражнения, освен за гърди така и за др МГ.

10.10.12
10:47

Прочетох всички отговори и мнения и бих добавил само,че според мен прогреса в гърдите Ачо,би ти дошъл първо при правилна техника,после при подходящи кг и упражнения спрямо това каква ти е структурата,колко пъти седмично тренираш,какво ядеш и как почиваш.И тъй като 90 % от гореизброеното ми е неизвестно, просто ще те посъветвам да изпълняваш правилно лег-а. Първо - гърбът и кръстът винаги трябва да са ти плътно долепени на лежанката,второ - когато избутваш освен ,че се стреми да си натискаш гърба към лежанката,трябва и да издишаш с вдигането на лоста.Трето - ширината на хвата също е от значение.Четвърто - когато спускаш лоста към гърдите,не го допирай до тях,а спри на 1-2 см и после при вдигането изпъни ръцете на 90-95 % ,за да може гърдите да са под постоянно напрежение. Изпълнвай всичко,което ти написах, и мисля,че ще имаш положителни резултати :)

Георги Милев

10.10.12
12:01

Ачо, пускаш тема в която споделяш, че имаш проблем и очевидно не знаеш как да го решиш.  James ти дава безплатен акъл и ти въпреки това ти не оценяваш жеста, който ти е направил.  Ако си малко по-умен ще го послушаш и ще видиш, че е прав. Там откъдето ние минаваме хора като него са асфалтирали!

10.10.12
12:59

Мисля,че си човека с най-малък прогрес(ако въобще има такъв) във форума,що направо не се откажеш и не си губиш времето и парите...

АЧ

10.10.12
14:04

казано от Georgi Milev на 10.10.12, 12:01:

Ачо, пускаш тема в която споделяш, че имаш проблем и очевидно не знаеш как да го решиш.  James ти дава безплатен акъл и ти въпреки това ти не оценяваш жеста, който ти е направил.  Ако си малко по-умен ще го послушаш и ще видиш, че е прав. Там откъдето ние минаваме хора като него са асфалтирали!

Точно пък него съм послушал и така и ще направя днес.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1