Бабини зъби - съдържание на билката?

Имам билката бабини зъби за чай на пакетчета,но не можах да намеря информация 30гр от нея ,като се свари добре ,горе- долу на колко МГ Трибулус се равнява.Ако някой знае 100 или 1000мг от колко гр билка се извлича ще съм благодарен ако сподели,въпреки че варенето на чай в тенджера не можем да сравним с извличането в лабораторни условия.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 06.05.12 17:59.

06.05.12
10:01

Ей това никой не може да ти го каже,съдържанието на сапонини може да варира съвсем примерно да кажем от 0 до 1000 единици в зависимост от това къде е расла билката и атмосферните условия съпътващи периода на съзряване. За това най-добре потърси стандартизиран екстракт, в който ще знаеш точния % сапонини (но дори и това не дава пълна гаранция)

06.05.12
10:28

Ако си я вземеш като отвара, мога да ти кажа как се пие, но не мога да ти кажа колко милиграма е.
3 лъжици се варят 1 час в 1л вода, като постоянно добавяш вода, защото се изпарява. Прецеждаш.
Пият се по 4-5 глътки половин час преди тренировка и 2 глътки сутрин. ( ако тренираш сутрин пиеш само за трена, в почивен ден пиеш 2 сутрин). Това на пакетчетата ми е малко съмнително, потърси билкар и си вземи билката, да си я вариш.

мхм.. аз не разчитам на това,нито целя нещо,просто си пия чайчета от по 4-5 пакетчета със стевия от време на време,като напитка вечер и се чувствам добре ;)

06.05.12
10:36

Бааа, не ти ли е гадно бе човек, отварата им вкус на сварени полски цветя ( сигурно такъв вкус биха имали...)

ами,не е най-приятното нещо но е полезен :)

06.05.12
11:11

А от къде го купи чая :)

06.05.12
11:12

казано от Велико Иванов на 06.05.12, 11:04:

ами,не е най-приятното нещо но е полезен :)

На мен ми действа добре при ‘възстановяването :) И аз съм доволна от ефекта.

казано от Владимир92 на 06.05.12, 11:11:

А от къде го купи чая :)

Кауфланд има го и в други магазини и в аптеки 1,60 или нещо такова

Мнението беше редактирано от Велико Иванов на 06.05.12 13:47.

Аз не съм чел конкретно за действието при жените, но ако и при тях повишава LH,  не мислите ли ,че има опасност LH да подтисне FSH и от там СПКЯ, липса на цикъл ...

06.05.12
18:41

казано от инж. Марин Маринов на 06.05.12, 18:36:

Аз не съм чел конкретно за действието при жените, но ако и при тях повишава LH,  не мислите ли ,че има опасност LH да подтисне FSH и от там СПКЯ, липса на цикъл ...

Да ти кажа, не се бях замисляла, но е факт, че при мен билката оправи цикъла и ужасното ПМС, което протичаше с много болка, МНОГО. Откогато пия, сега вече по-рядко, че забравям, всичко с цикъла е перфектно.

27.09.12
16:33

казано от инж. Марин Маринов на 06.05.12, 18:36:

“В процеса на изследванията се е установило, че фуростаноловите сапонини в трибулуса влияят не само върху либидото, но се явяват много добро средство за възстановяване на сперматогенезата при мъжките и овулацията при женските индивиди.”

http://tealandbg.com/index.php?main_page=product_info&products_id=138

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1