30.09.12
10:45
Здравейте. Занимавам се от фитнес близо година и искам да пробвам някакъв протеин или гейнър.На 16 години съм и започнах да тренирам 37кг в момента съм 51кг 171 висок храня се много добре но имам бърз метаболизъм и искам просто някой който разбира от “Добавки” да помогне разполагам с бюджет от около 100 лева .Мерси предварително.
Темата беше редактирана от Коми7ооо на 30.09.12 10:55.
Съветвам да си опишеш храненето,понеже с тия 51 кг се съмнявам да е добро.На тези килограми ти трябват около 2100 калорий за да качваш,което не е кой знае какво като количество храна.Протеин няма да ти препоръчам,защото в твоя случай трябва само храненето да си оправиш,а самия факт че преди година си бил 37 кг - 15 годишно момче е направо шокиращ,но и ясен показател че не си се хранил нормално.
Храня се по 5 6 пъти на ден.Сутрин задължително овесени ядки след час час и половина 3 4 яйца в училище си нося.Ако имам тренировка същия ден 2 банана 1 час преди тренировка.Пребирам се около 4 5 чеса взимам или пилешко месо или от билата месо на Вежен.За вечеря не ям кой знае кво ако има нещо сготвено ако не взимам 100 грама извара и лягам. Това е основното което хапвам
Мнението беше редактирано от Коми7ооо на 30.09.12 11:09.
Именно,нямаш почти никаква храна.
Овесени ядки,не си писал количество- пиша ги 150 гр,съмнява ме да изядеш повече на едно хранене.
4 яйца -
пилешко месо/месо “вежен” (квото и да е тва) - пишем го 200 гр
100 гр извара
2 банана - в тренировъчен ден
Тва са грубо 1300 калорий в нетренировъчен/1500 в тренировъчен,точно като предполагах поне 500 калорий под баланса си или иначе казано се храниш като отслабваща жена.Трябва дигнеш малко въглехидратите и/или мазнините - ориз,картофи,ядки.Имаш около 110-120 гр протеин в горе изброената храна,което е достатъчно.Нямаш нужда от протеинова пудра.
Мерси за отделеното време и препоръките ще ме насочиш ли към някой протеин или гейнър :?
30.09.12
11:47
не разбра ли,че не ти трябва протеин или ГЕЙнАр .....
С тия 100 лева знаеш ли колко ориз може да си купиш? Ще ти кажа - Над 50 килограма... Това ти е въглехидрата за месеци напред , а ти си тръгнал да питаш за гейнер . Та то в цялото ти меню има няма 100 грама въглехидрати,а ти искаш да качваш!?
http://shop.bb-team.org/scitec-jumbo
http://shop.bb-team.org/optimum-nutrition-serious-mass
Но в тези гейнъри въглехидрата обикновено е декстроза/захар и тн, та май е по-удачно да си купиш протеин и да ядеш вафли,шоколади, мед, декстроза и тн.
А от протеин стига да има пари винаги има полза, най-вече когато те мързи да ядеш нещо, или когато нямаш време, а всеки има такива моменти. Или когато не си гладен.
Мнението беше редактирано от Madboy на 30.09.12 12:36.
Извинявам се затова което ще кажа но Темата беше “Ако може да ми помогнете да избера някакъв гейнър или протеин” а не какво мислите за храненето ми.Знам че искате да ми помогнете за да не си губя парите но просто ба такава темата все пак ви благодаря за съветите и най вече на Мадбои явно само той прочете заглавието
Мнението беше редактирано от Коми7ооо на 30.09.12 13:24.
30.09.12
14:03
Ако четеш тема със заглавие “Препоръчайте ми място за самоубийство” - ще пишеш с цел да разбереш къде е проблемът на човека и да го разубедиш, или ще дадеш адрес на сградите, чиято височина преценяваш за подходяща?
Този раздел за хранителните добавки, не съм го отварял от месеци, но тоя път нещо ме накара да отворя тази тема.
Форума е много добър, но специално по въпроси за хранителните добавки, много рядко ще получиш нужната информация.
По принцип всеки един гейнер и/или протеин би ти бил от полза, единствено не взимай гейнери в които има креатин, защото тази добавка ще я вземеш след време, когато вече няма да можеш да прогресираш и си достигнал някаква точка на застои (но не поради липса на храна или грешни тренировки). Когато избираш гейнер гледай съотношенито на захари към общото съдържание на въглехидратите.
Има гейнери със съотношени 1:10 на бързи : бавни въглехидрати, което е много добре, тъй като може пиеш гейнера по всяко време на деня и между храненията и за заместване на такова, когато нямаш възможност за храна. Има и гейнери, които са с много високо съдържание на захар за сметка на по бавни въглехидрати, които са удачни най вече за след тренировъчен прием и сутрин след ставане. Тези на които въглехидратите са им повече от захар не съм ги смятал дали не е по изгодно финансово, както беше писал Madboy - протеин + разни сладкарии или плод.
Трябва ти и още храна и те съветвам да си направиш режим на храненията, всеки ден приблизително да са по едно и също време, това ще спомогне за усвояването на храната и ще може да ядеш и по голямо количество. Яж хляб с готвените манджи и най добре да препичаш в тостера, така ще може да ядеш по голямо количество, а и е по вкусен. Пий вода, за твоето тегло поне 2 литра на ден, защото без достатъчно вода всичко се обезсмисля. Отделяй време да четеш за правилно хранене, тренировки и всичко останало, тук в този сайт има най много информация от всички такива, които са на български език, а и не само. Аз когато бях на твоите години нямаше кои да ми посочи правилният път, тогава от списанията само научавах по нещо. Съветвам те да пуснеш тема специално за хранителният ти режим, да опишеш подробно примерното си дневно меню и количество и се надявам, че ще получиш добри съвети.
Успех !
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 30.09.12 19:02.