30.09.12
16:33
За или против сте използването на медицинска козметика (почистващи лосиони, матиращи емулсии, ексфолианти, шампоани и т.н.)?
Има привърженици на домашно приготвената такава, можете да споделите и вашите рецепти. :)
Темата беше редактирана от Miyu на 30.09.12 16:34.
Много хубава тема (sun)
Аз съм твърдо ЗА медицинските шампоани.
За лице съм ползвала пшенични трици и съм много доволна.Кожата става много мекичка и хубава (sun)
Опитвала съм маски и с яйце,но защо да хабим яйцата вместо да ги изядем :D :D :D
Понякога си почиствам лицето със зехтин и кожата отново става страхотна :)
Попаднаха ми наскоро медицинска козметика за лице, нисък клас се води - почистваш тоник, матираща емулсия и 25ти фактор за лице..
От една седмица ги използвам и усещам значителна разлика от преди това. По-чисто и гладко ми е лицето и черните точки ги няма.
Шампоан си купих на билкова основа, без допълнителни стабилизатори и ароматизатори ...също доволна.
То зависи какво разбираш под медицинска козметика. Има козметични линии, които лекуват дадени проблеми, но не е препоръчително да се използват ако нямаш проблеми, защото също си имат някакви странични ефекти. Има козметики, които не лекуват проблеми, но поддържат външия вид чист и спретнат, но не мисля че могат да се нарекат медицински. Например има шампоан, който лекува пърхут и такъв който не лекува нищо, но ти поддържа косата чиста, бляскава и тинтири-минтири.
Специално тези, които ми дадоха са без консверванти и оцветители, които се разпространяват в магазините.
За това и казах, че са някакъв нисък клас, не са особено силни ...профилактични един вид.
Има и линии които са от по-висок клас и също са натурални. Или поне така претендират. Примерно ето тези
http://www.nuxe.com/en/
Wolfy, къв го дириш в тази тема?
Един мъж може да използва само сапун, сапун за бръснене и афтършейв. Като единственото условие е да вършат работа - сапуна да ти смъква мъртвия епидермис и част от живия, сапуна за бръснене да омекотява тази брада с твърдост на телена четка, а афтършейва да се усеща като изгаряне 4-та степен.
Всичко друга се някакви геювщини на неосъзнати хомо- ,метро- и асексуални индивиди, които обикалят околовръст сложили по едно венче на гелосаната си и изрусена на кичури косица. :D
Аз и афтършейф не ползвам ако трябва да бъдем съвсем честни. За целта си имам спирт.
Ама това че не ги ползвам незначи, че не ги знам кое кво е. Ей така за обща култура. Пък и нали трябва да знаеш какво да купиш на жената, няма да и вземеш крем за бръснене каро и след това да ти го завре у там дет слънце не огрява :D :D аз от тази гледна точка мисля за здравето си :D :D
30.09.12
18:27
Аз си правя страхотна домашна маска за лице. Смесвам пчелен мед, утайка от кафе, малко сок от лимон и кафява захар (но може и без нея,тя е повече за скраб).Мия си лицето с гореща вода, нанасям като търкам хубаво и стоя 10-15 мин. след което изплаквам със студена вода. От както ползвам мед за кожата си ми е като бебешко дупе :D Да не говорим, че не ми е излезнала нито пъпчица,хубава е и за оттенъка на лицето.От години не съм ползвала друго в/у лицето си,силно препоръчвам ! :)
Медицинската козметика за мен е пилеене на пари. Хубава храна = хубаво всичко. Но в редките случаи, в които се маскирам, ползвам мед или хума. Кремът за тяло винаги ми е с десертен аромат - какао, ванилия, малини... Но медицинска съм ползвала в ранните си пубертетски години. Недебелеенето от сладко го компенсирах с пъки :D Няма да повторя.
Почнахте със загорелите си постове. :)
Да бе да, така е храна и тренировки ок ..ама като си по цял ден сред железата и тренираш по 2 пъти на ден, си е нужно и почистване на кожата.
Та исках да попитам какво е мнението за тази козметика или предпочитате домашната. :)
казано от CarnalK на 30.09.12, 17:37:
сапуна да ти смъква мъртвия епидермис и част от живия, сапуна за бръснене да омекотява тази брада с твърдост на телена четка,
Сапуна няма как нито да ти свали мъртвите епидермални клетки, нито да омекоти брадата...единственото, което може да направи сапуна е да ти дехидратира кожата.
Разбирането, че мъжете нямат нужда от грижа за кожата е остаряло и невярно.
По въпроса за медицинската козметика: няма нисък и висок клас такава...тя е медицинска, защото третира оределени състояния на кожата. А колкото и висок клас да е една козметична марка, това не дава гаранция, че съставките и са полезни за кожата. Няма слънцепредпазен продукт, който да не съдържа парабени например.
Аз лично предпочитам да слагам върху кожата си това, което бих сложила и в стомаха си ;)
Ако имаш достатъчно средства си купувай качествена козметика. Дерматологично тествана и в крайна сметка е вложена и научна мисъл. Козметика тип да си направим сапун от мас и сода :D е ок, но все пак живеем в 21в. Не виждам проблем това, което си го слагаш в устата да си го сложиш и на лицето, но в никакъв случай неможеш да заместиш качестваната козметика. Особенно след една определена възраст (може би някъде след 30) си трябва системна грижа за кожата ако жената иска да запази визията си по-дълго време.
Изобщо не ти говоря за козметика “мас и сода”. Точно факта, че живеем в 21 век предполага да сме доста по-взискателни към това, което се опитват да ни продадат срещу все повече пари.
Аз съм малко над определената от теб възраст, и досега съм разбрала, че ако не се храниш с хубава храна и най-скъпата козметика не може да спаси кожата ти, също така не трябва да харчиш 2 минимални заплати за кремове за да изглеждаш добре. :)
ПП: Позволявам си да имам категорично мнение по въпроса тъй като години наред това ми е било професия. :)
Мнението беше редактирано от Margi на 30.09.12 19:29.
Абсолютно съм съгласен за храната, но все пак тук нали се предполага, че за храната всички знаят. Най-големия враг и причина за състаряването е не толкова храната, колкото стреса, но това е една друга тема. Иначе в забързаното ежедневие на една съвременна жена, не остава много време за приготовления на козметиката, още повече пък да навлезе в тематиката и да си приготви качествена такава.
Аз съм за технологиите и технологичния прогрес и не мисля, че трябва да се връщаме в средновековието.
Мнението беше редактирано от Wolfy на 30.09.12 19:44.
марги, сапуна за бръснене омекотява брадата. като се нанесе качествено с четка бръсненето става дзен.
Иначе жените не знам какво се тюхкате. Мъжете предпочитат мръсници :D
И да - :D - то в края на поста сочи, че не съм съвсем сериозен.
Иначе колекцията ми от парфюми предизвиква завист у жените. Същото е и с гардероба ми 8-)
казано от CarnalK на 30.09.12, 21:28:
марги, сапуна за бръснене омекотява брадата. като се нанесе качествено с четка бръсненето става дзен.
+1 ;)
Всеки мъж има нужда от няколко неща - добър бръснач(класическа самобръсначка), четка с хубав косъм, някакъв крем или сапун и спиртен афтършейв(you need to feel the burn). :)
Ех, сетих се че преди време събирах разни работи: http://www.razoremporium.com/archive/collectorscorner/mario.html
Мнението беше редактирано от Old Timer на 30.09.12 21:44.
казано от HarleyQuinn на 30.09.12, 21:34:
Марина, а ти за какъв тип кожа се интересуваш? Смесена?
Смесена, клоняща към мазна.
Омазнява се от железата, потенето и парите, които пипам...
Хм, по лични наблюдения мазнината на кожата си зависи от храната и моментното състояние на организъма, особенно наличието на изнервяши фактори :)
Т.е. ако ще и с лосиони по 50 лева да се клепаш - спасение няма :)
Мнението беше редактирано от Дилян на 30.09.12 22:34.
казано от Дилян на 30.09.12, 22:34:
Хм, по лични наблюдения мазнината на кожата си зависи от храната и моментното състояние на организъма, особенно наличието на изнервяши фактори :)
Т.е. ако ще и с лосиони по 50 лева да се клепаш - спасение няма :)
Е, явно има :)
От както ги използвам тези продукти, макар от скоро, нямам никакви проблеми с кожата на лицето.
И аз съм с такава кожа и забелязвам, че откакто я мия само с вода и не се мажа с нищо, е чиста и не се омазнява. А следтренировъчното потене при мен съвсем и възвръща баланса, дори и да се е поомазнила преди това.
Твърдението, че един мъж имал нужда сам от сапун и бръснач е bullshit !
Ако имаше склонна към омазняване кожа щеше да разбереш, какво значи да полагаш ежедневни грижи, за да не се налага да се гледаш в огледалото с лош поглед. Всеки, който има проблемна кожа, която бързо се омазнява било мъж или жена, знае за какво говоря и колко грижи трябва да се полагат, за да е всичко под контрол.
Хората с подобен тип кожа и с бърз метаболизъм, трябва освен, че редовно да измиват кожата си и да използват ексфолианти- козметични или натурални, също така и себореголиращи и хидратиращи мазила. Аз лично използвам продуктите на La Roche - измиващи гел, микроексфолиращ лосион с термална вода, себорегулиращ крем, отделно имам и ексфолиращ гел на Bioderma, ползвам шампоан на Vichy - едни от най добрите шампоани, а и въобще цялата козметика на тази марка е отлична. Преди да ползвам ексфолираща козметика съм ползвал за тази цел обикновен аспирин, който върши страхотна работа, някои ползват и утайка от кафе примерно.
За около очите ще си взема един крем на DS Laboratories защото не искам на 50 години да съм се сбръчкал като някое дядка. Дори смятам да си взема като добавка за пиене - хиалуронова киселина, която от няколко години се прави по нов патентован метод с който се постига ниско молекулно тегло и по този начин се усвоява по добре и достига до тъканите в които се съдържа тази киселина и играе основна роля за хидратацията им. Няма нужда да споменавам и за ефекта при ставите от тази киселина, доста хора със ставни проблеми я пият.
Въобще не виждам нищо ненормално, в това човек да иска да си запази младостта за по дълго време. било мъж или жена.
Мнението беше редактирано от Хри$то® на 30.09.12 23:11.
30.09.12
23:08
казано от CarnalK на 30.09.12, 17:37:
Wolfy, къв го дириш в тази тема?
Един мъж може да използва само сапун, сапун за бръснене и афтършейв. Като единственото условие е да вършат работа - сапуна да ти смъква мъртвия епидермис и част от живия, сапуна за бръснене да омекотява тази брада с твърдост на телена четка, а афтършейва да се усеща като изгаряне 4-та степен.
Всичко друга се някакви геювщини на неосъзнати хомо- ,метро- и асексуални индивиди, които обикалят околовръст сложили по едно венче на гелосаната си и изрусена на кичури косица. :D
Я що има толкова смръдльовцииии
Е, моята кожа не е проблемна, щом до сега никаква козметика не съм ползвала и не ми е било проблем.
Просто на моменти в ежедневието я усещам мазна и имам нужда да я поддържам с нещо и се чудих дали тази козметика е удачна, понеже не съм ползвала до сега такава..
Конкретно ми дадоха продукти на iwostin ..
А преди това си бях взела scrub и крем на хималая, които се водят на билкова основа само..
казано от Marina на 30.09.12, 23:16:
Е, моята кожа не е проблемна, щом до сега никаква козметика не съм ползвала и не ми е било проблем.
Просто на моменти в ежедневието я усещам мазна и имам нужда да я поддържам с нещо и се чудих дали тази козметика е удачна, понеже не съм ползвала до сега такава..
Конкретно ми дадоха продукти на iwostin ..
А преди това си бях взела scrub и крем на хималая, които се водят на билкова основа само..
Проблемната кожа е проблемна обикновено заради фактори, които не се третират с козметика, т.е. вътрешни.
Нормално е до една определена възраст и при липса на някакво конкретно състояние на кожата, да нямаш нужда от козметични продукти.
Мазната кожа, както кза вече Дилян, много често е следствие (освен на пубертет) на стрес, моментно състояние и т.н. Високомазнинното хранене също е силен фактор в случая.
Аз лично виждам ексфолиантите като абсолютно безсмислен разход, при положение, че толкова много продукти от ежедневието ни могат да влязат в употреба. :)
казано от Маргарита Манева на 01.10.12, 08:28:
Проблемната кожа е проблемна обикновено заради фактори, които не се третират с козметика, т.е. вътрешни.
Не си съвсем права въпреки че си седнала :D
Въздуха примерно е доста критичен фактор. Мръсния и запрашен въздух веднага се отразява на кожата, като запушва порите и ускорява омазняването. В комбинация от двете веднага започват проблемите и ако не се грижиш редовно, да почистваш кожата и да полагаш препарат, който да свие порите след почистването си готов за следващия филм на ужасите в ролята на извънземните :D
Мнението беше редактирано от Wolfy на 01.10.12 12:03.
Не правиш разлика между понятията.
Проблемна кожа е едно, замързена от външни фактори е съвсем друго...да, замърсяването е проблем, но няма нищо общо с проблемната кожа. :)
Проблемната кожа не се лекува с почистване.
Проблемната кожа не се лекува и с хранителен режим, защото храната не е първопричината за това състояние. Ако можеше да се лекува акнетична кожа просто с някаква диета, то тогава фармацевтични/козметични компании щяха да останат с празни ръце. Козметиките и лекарствата също не лекуват причината за заболяването, те просто подобряват състоянието или премахват симптомите.
За мен всички проблеми идват, когато човек има дисбаланс на енергийните си полета, това е първоизточника на всички проблеми, останалите фактори могат само да влошат състоянието.
Ако човек няма проблеми с кожата, може и да не ползва никаква козметика и ако състаряването на външният вид не го вълнува, но колкото и да се избягват козметични продукти няма как без тях - шампонаи, слънцезащитни кермове и др. измиващи продукти. За слънцезащитни кремове без парабени разбира се, че има, то има марки козметика, които въобще не използват парабени в продуктите си, има и много неутрални продукти от към оцветители, ароматизатори и др. излишни съставки.
Пример за слънцезащитна козметика без парабени и парфюм е серията Anthelios на La Roche !
казано от Христо на 01.10.12, 21:30:
Проблемната кожа не се лекува и с хранителен режим, защото храната не е първопричината за това състояние. Ако можеше да се лекува акнетична кожа просто с някаква диета, то тогава фармацевтични/козметични компании щяха да останат с празни ръце.
Акнетичната кожа (след пубертета) обикновено е признак за проблеми по вътрешните органи. Специалистите (тези по холистична медицина, не козметиците) са в състояниие да определят точно с кой орган е проблема в зависимост от разположението и вида на акнето.
Много болести и състояния се лекуват именно с хранене, но, както ти сам каза, никоя индустрия (козметична, фармацевтична о т.н.) няма полза от това.
казано от Христо на 01.10.12, 21:30:
Ако човек няма проблеми с кожата, може и да не ползва никаква козметика и ако състаряването на външният вид не го вълнува, но колкото и да се избягват козметични продукти няма как без тях - шампонаи, слънцезащитни кермове и др. измиващи продукти. За слънцезащитни кремове без парабени разбира се, че има, то има марки козметика, които въобще не използват парабени в продуктите си, има и много неутрални продукти от към оцветители, ароматизатори и др. излишни съставки.
Пример за слънцезащитна козметика без парабени и парфюм е серията Anthelios на La Roche !
Никой не поддържа тезата да не се използват хигиенни средства :P Спор няма че има фирми, които предлагат натурална козметика с минимално количество химия (понеже комерсиалната козметика няма как да излезе на пазара съвсем без такава), но съответно цената не е като на “конвенционалните” и еквиваленти.
01.10.12
22:58
Козметичните реклами са доста позитивни според мен - подхранват една доста оптимистична и необоснована научно идея как чрез ползването на ред продукти хората (главно от по-красивия пол) ще избягнат естествените процеси свързани със старостта. Повечето дерматолози знаят, но не биха обсъждали факта, че причините за остаряването на кожата са вътрешни (интринзик), генетично обусловени и външни (т.нар. екстринзик фактори свързани с влиянието на околната среда) - едните се поддават на контрол, другите не чак толкова. Процеса на остаряване на практика започва още в средата на 20те - забавя се производството на колаген, еластина започва да губи качествата си, регенерацията на кожата се забавя, мъртвите клетки остават по-дълго по нас... Понякога отнема много години но ефекта неминуемо започва да личи - бръчици, изтъняване на кожата, загуба на подкожната мазнина по скулите и около очите, врата и ръцете; загуба на костна плътност, която кара кожата да увисне; кожата започва да не се охлажда добре заради отслабването на потните жлези; ноктите изтъняват, кожата се отдръпва навътре. На практика естествената регенерация на тъканите се влошава. Това са все неща, които е трудно да се редуцират чрез козметични процедури.
Външните фактори - излагането на слънце, лицевите мимики, спането по лице на възглавницата, гравитацията (засяга промени в клепачите, носа, ушите и устните), храната могат да бъдат туширани донякъде с козметика и добавки...Но засега промените в тъканите са еднопосочни. Могат да бъдат прикрити с инжекции с ботокс, радиофреквенция, дермабразия, аблативни фракционирани лазерни процедури (удивително грозни чуждици), химически пилинг и т.н.
Но все пак козметиката е нещо, в което повечето мъже сме доста неуки. Аз поне продължавам да се изненадвам колко приятни процедури и мазила съществуват...На мен един от любимите ми козметични продукти е маслото от шея.
Мнението беше редактирано от Solomon Kane на 01.10.12 23:00.
С майка ми си приготвяме домашни кремове за лице, ръце, сапуни, дори паста за зъби :D
Иначе сме привърженици на био продуктите ! :)
казано от Петя Георгиева на 23.08.13, 18:00:
С майка ми си приготвяме домашни кремове за лице, ръце, сапуни, дори паста за зъби :D
Ще споделиш ли някоя рецепта? Особено за сапуна и пастата за зъби :) Кремовете си ги забърквам сама от доста време насам, но сапун и паста за зъби не съм опитвала да правя...
Ето тук има малко информация за домашен сапун -> http://www.marioletka.com/sapuneni strasti.produkti.php :)
Оф, сложили интервал в името, линкът не се отваря директно (dull)
Мнението беше редактирано от Atom на 02.09.13 08:09.
казано от Atom на 02.09.13, 08:05:
Ето тук има малко информация за домашен сапун -> http://www.marioletka.com/sapuneni strasti.produkti.php :)
Оф, сложили интервал в името, линкът не се отваря директно (dull)
Супер :) Много мерси (sun)
Тъкмо в събота минах покрай едно магазинче за хоби материали и се зачудих какво ли продават... Тези почивни дни ще отида да разгледам, сигуно ще има разни суровини ;)