Хранене преди късна тренировка.

27.09.12
18:15

Здравейте, изчетох много теми за хранене преди и след тренировка, но ситуацията е малко по-особена. Работя в офис, тренирам след работа. Но не знам какво мога да хапвам преди тренировка. Наясно съм, че трябва да има източник на протеини и  на въглехидрати със среден гликемичен индекс. Но някак не върви да извадя манджа на бюрото. Интересувам се какво мога да хапна примерно 2 часа преди тренировка без това нещо да е картофи, хляб, ориз, сирене или т. н. Мога ли да ползвам киселото мляко като компромисен вариант. Мога ли да заместя овесените ядки с някакво блокче мюсли или нещо подобно?

Темата беше редактирана от lin sr на 27.09.12 18:26.

При така поставения случай бих препоръчал ядки. В ситуации като тази прибягвам до тях - сурови бадеми, печени фъстъци или кашу са ми любимците.

27.09.12
18:27

И аз за ядки си мислех, но не бях сигурна дали са подходящи.

01.10.12
11:33

Тъй като не ми е попадъл наскоро протеинов бар, той дали ще е подходящ 2 часа преди тренировка? Забравих да кажа, че става въпрос за чистене на мазнини.

Мнението беше редактирано от lin sr на 01.10.12 11:35.

30-40 минути преди тренировка пий 40-50 грама глюкоза.

01.10.12
14:03

казано от Ради Хаджирадев на 01.10.12, 13:58:

За чистене на мазнини???

Към авторката:
Или малко ядки или по-добрият вариант - нищо не яж. Не е казано, че трябва да ядеш преди тренировка. Аз не ям.

казано от Витан на 01.10.12, 14:03:

казано от Ради Хаджирадев на 01.10.12, 13:58:

За чистене на мазнини???

Да. Особено, ако още не е смъкнал много калориите.

Ако вече са надолу е по-добре да предпочете “по-твърда” храна, примерно да си носи шейкър с овес вътре.

01.10.12
14:23

Няма смисъл да си издува корема с овес преди тренировка. Ако не е приела достатъчно калории през деня - след тренировка ще си ги набави. Защо да вдига излишно инсулина?

Ради, за девойка става въпрос ;)

Сега виждам, че за жена става дума, но това не променя нищо. Инсулинът си върши каквото се налага от физиологията. Няма връзка с другото. Оставам си зад мнението :) А иначе от овеса ме съмнява да й се подуе корема. Не е тежка храна, а и е полутечна.

01.10.12
14:35

Естествено, че в случая няма разлика. Аз лично се подувам много от него. Пък и е чист въглехидрат, за какво и е?

За енергия.

01.10.12
14:40

Тренирай на гладно . Пък и имаш мазнини в тялото били те и 5 %

01.10.12
14:41

Не вярвам в големият прилив на енергия от този овес. Като прибавим и допълнителните калории + излишният инсулин.. По-добре без него.

01.10.12
14:41

В офиса нямате ли стая за почивка, кухня или т.н.

Ако си обядвала стабилно, това най-вероятно ти е предостатъчно - пробвай.

01.10.12
18:22

Има, но ситуацията с почивките е по-слецифична. За междинно хранене ми трябва нещо, дето да се яде на бюрото. Аз така  и правех до сега само- на обяда разчитах, но ме посъветваха да вкюча и хранене преди тренировка, защото съм била тренирала ‘’напразно’’ и нищо не съм била правила.

Мнението беше редактирано от lin sr на 01.10.12 18:27.

казано от lin sr на 01.10.12, 18:22:

защото съм била тренирала ‘’напразно’’ и нищо не съм била правила.

Това са глупости. Ако нямаш проблем, можеш да гладно да тренираш :)

Потвърждавам, никакъв проблем няма без междинно хранене. Обядвам около 12:30, като това хранене е стабилно - 250-300 g месо, достатъчно гарнитура (източник на въглехидрати) и 50 g сурови ядки. Ясно е, физическите ми данни не са близки до твоите, но мисля, че подходът е ясен. Тренирам от 19 до 21 часа - без затруднение и със силите си. Доста некомпетентно е да се казва в твоя случай, че без междинно хранене тренираш напразно.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 01.10.12 22:46.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1