Относно температурите и тренирането

Здравейте, тъкво досега си говорехме с едни приятели относно температурите. Както и да е, главния ми въпрос е, на каква температура е най-добре да се тренира. Сега след 20 мин. имам една тренировка, а навън в момента 32 градуса, миналата седмица стигаше до 38, и става яко потене по време на тренировка.

Аз лично много обичам да тренирам на по-студено време, примерно на 15 или по-малко градуса, че и се чувствам издръжлив тогава, и мразя в горещините да тренирам.

И също сега кое е вярно, един ми казва, че когато е студено тялото изразходва повече енергия и тренировките са по-ефективни, друг че когато е топло тренировките са по ефективни. Дали има проблем с тренирането на различни температури?

30.09.12
17:58

казано от Владислав Петков на 30.09.12, 14:48:

Аз лично много обичам да тренирам на по-студено време, примерно на 15 или по-малко градуса, че и се чувствам издръжлив тогава, и мразя в горещините да тренирам.

Лошо е да те наболва мързелчето...

01.10.12
12:50

Да оставим фактора мързел и личните предпочитания, но мен също ми е доста интересно при каква температура е добре да се тренира и дали е вредно ако е височка, примерно над 30?

01.10.12
18:23

казано от 100 на 01.10.12, 12:50:

Да оставим фактора мързел и личните предпочитания, но мен също ми е доста интересно при каква температура е добре да се тренира и дали е вредно ако е височка, примерно над 30?

Американския колеж по спортна медицина (ACSM) са изчислили 20°C.
Последното нещо обаче, на което обръщат внимание сериозните спортисти е околната температура, пък дали им вреди не знам. Мисля далеч по-важна е телесната температура по време на тренировка. Ако те мързи да дишаш, докато тече вода от тебе или ако те болят ръцете, докато ти се залепва кожата по замръзналите лостове по-добре се ориентирай към шах.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1