Абсолютно никаква мотивация..

29.09.12
22:44

Момчета моля посъветвайте ме как се надъхване, зада отидете на фитнес. Знам, че фитнеса е начин на живот и зада го правиш, трябва да го правиш с желание. До преди няколко месеца и аз бях на този принцип. През пролетта всичко беше наред започнах да изчиствам както се предполага за летния сезон.. добавки, режим, кардио.. абе всичко беше перф.. Свалих 8.5кг, но после дойде гадния момент с лятната работа, при което се случи, така че нас персонала ни храниха с какви ли не глупости.. Естествено бях далеч от вкъщи, нямах какво да направя.. Добавих към теглото ми наскоро свалените кг, но освен това спрях да тренирам.. Сега не мога да намеря себе си.. Всеки път си казвам от утре ще тренирам, но когато дойде момента винаги си намирам извинение.. Знам, че мога просто ми липсва нещо.. Споделете моля ваш начин да преодолеета пропускането  на тренировки и намирането на извинения.. Очаквам иронизиращи и остроумни коментари по мой адрес, но моля да са възможно най-малко. Поздрави!

29.09.12
22:51

Спред мен, просто не ти се занимава, това е. На мен никаква мотивация не ми трябва, просто обичам да тренирам и всяка тренировка я очаквам с нетърпение :)

29.09.12
23:12

Много познат проблем ... аз така изкарах 2-3 години докато започна сериозно. Едва тръгвах за тренировка, в залата ми беше скучно - изобщо нищо. Пробвах да си купувам карти, за да имам мотивация да ходя по-редовно, но и това не помогна.

На мен най-мотивиращо ми действат самите тренировки. Преди 5 месеца, когато реших да тренирам сериозно, отново имах същия проблем, само си търсих оправдание да пропусна, но се заинатих. И след първата седмица нещата се промениха - започна да ми харесва чувството в мускулите след тренировка, мускулната треска и започнах да търся тези неща и така ...

За мен лекарството за мотивацията е тренировката. В началото просто трябва да си го наложиш. Дори насила да се замъкнеш до залата. И след няколко тренировки ще дойде и желанието, с него резултатите и от тях още по-голямата мотивация и така :)

Дано съм помогнал :)

29.09.12
23:18

Ориентирай се към някакъв друг спорт. Залата не ти е интересна за момента - ОК... Тичай, ходи на лостове. Запиши се на бойно самбо. Плувай. Намери себе си, чрез тренировките.

MF

30.09.12
09:36

Много често психическата ни нагласа е повлияна от цялостния ни начин на живот.  За да имаш мотивация и вяра в себе си, не е необходима външна стимулация, а вътрешна. Промени ежедневието си, мисленето си. Не си налагай нещо насила, не си поставяй срокове, преди вътрешно да си приел идеята, че искаш промяна. Съзнанието е първо, после е действието. Помисли над това как ти влияе тренирането. Чувстваш ли се тонизиран, зареден след тренировка? Помисли над здравословните ползи, които извличаш от спорта. Представи си се - дали в залата или в парка - как спортуваш отново, задъхваш се, пълниш дробовете си с въздух, там си - живееш. Искаш ли това да се върне? - Представяй си се как прогресираш.
Върна ли качеството на хранене? - Нямам предвид добавки и протеин на прах, а пресни плодове и зеленчуци, сурови ядки, качествено месо и млечни продукти, яйца? Подобри нивото на хранене. Увеличи приема на свежи и пресни храни, намали по-тежките и преработени. Ще усетиш лекота и жизненост.
Ставай рано. Ставай докато е още сумрачно - виж началото на новия ден и се запитай - Какво искам да направя днес със себе си? - Всеки ден е нов шанс.
Изчисти съзнанието си, намали стреса. Вместо да седиш пред компютъра или телевизора, разходи се навън, на слънце, на въздух - било то и градски. Нека тялото ти си припомни какво е да използва капацитета си - това ще ти хареса.
Когато вътрешно приемеш идеята за промяна, когато съзнанието ти визуализира възможностите, които са пред теб, тялото ти ще отговори. Ще се появи искрата, хъса, енергията. Тогава следва да използваш тази енергия - да тренираш здраво, осъзнавайки, че градиш себе си - и физически, и психически. Тренирай за себе си - за това, което си и за това, което можеш да бъдеш.
Успех

30.09.12
11:52

Като чета всичко това си мисля колко голям щастливец съм ,че съм в колектив от приятели и хора които ме подкрепят в спорта и никога не са и няма да ми позволят дори да си помисля за отказване ... За това сме заедно за да се подкрепяме един друг и да показваме на отклонилия се правилния път.За мен това е най-голямата мотивация на света. :>

30.09.12
12:01

За мен мотиватори са  самите резултати, промяната в тялото няма как да не ти се отрази положително на мисленето. Прави си снимки и си взимай мерки през месец-два и сам ще се увериш. Постави си някаква цел и я гони докато не я постигнеш, след това вдигай летвата нагоре.Също може да ти помогне слушането на музика- на мен винаги ми помага и много ме надъхва.Късмет :)

Мнението беше редактирано от Влади . на 30.09.12 12:01.

30.09.12
13:50

Благодаря за бързите и и качествени отгорови.. Наистина!! И Miss Fight това беше възможно най-якия и пулноценен отговор, който съм очаквал. Наистина благодаря на всички ви!

01.10.12
12:52

Група във Fb, може би единствената смислена - Fitness Inspiration :)

04.10.12
21:13

Единственото нещо,което може да ти възвърне мотивацията е припомнянето на това,заради което си започнал с тренировките.Постигнал ли си крайния,желан от теб резултат,а дори и да си,целите ти не са ли се повишили след първоначалния напредък ? Когато гледаш клип на човек,постигнал и задминал твойте цели (било то сила,или визия) не ти ли се иска този човек да си ти,не те ли “надъхва” да потренираш ?

13.10.12
11:29

kokorokokoko прав си! И сега, зада не пускам друга и излишна тема да започна първо с това, че отново тренирам пълноценно благодарение на вас естествено!!!!!!! И сега имам друг въпрос: Как да разпределя мускулните групи през седмицата, при положение, че през Вторник и Сряда нямам възможност да тренирам?

02.11.12
00:48

Ето ти няколко примера:
1. Тренираш от четвъртък нататък. Пример: четвъртък - гърди, петък - гръб, събота - крака и рамо, неделя - трицепс, понеделник - бицепс и вторник и сряда почивни дни.
2. Тренираш 3 дена и 4 почиваш. Пример: понеделник: гърди и бицепс, вторник и сряда почивни дни, четвъртък - гръб и трицепс, петък - крака и рамо и събота и неделя почивка.
Аз бих избрал първия вариант :)

Мотивира ме това,че като се погледна в огледалото след тренировка виждам резултата.Също така от скоро не мога да тренирам без музика ( СИЛНА И НАДЪХВАЩА ) Има определени песни който като ги чуя и направо получавам огромен прилив на енегрия,може да звучи смешно но така се чувствам :)

02.11.12
22:04

Госпожица Бой е написала възможно най-пълния надъхващ коментар, който някога е излизал на български език (естествено след преводите на книгите на Пауло и Хорхе и още колцина американски автори).
Ти защо си се разтревожил, за тренировките? Някак си не го разбирам това - “Искам да тренирам, ама не искам.” (защото думата мотивация означава желание, от тук може да се екстрахира думата желая, която е синоним на искам). Ако имаш някаква цел, която мислиш, че можеш да постигнеш с тренировките, то тогава това е твоята мотивация. Ако нямаш такава цел, то тогава за какво ти е да тренираш? Вместо да се балтаеш в залата и да пречиш на хората, които са там с цел и ем пе тройките в ушите са само псевдомотивация за тях, щото ако се мотивираха от музика, щеше да са на дискотека или концерт, иди някъде и преследвай друга цел. Стани геймър, музикант... Проблема на вас по-новите реколти, е че сте объркани от семействата ви, които доста рядко са ви карали да правите нещо, което не искате в името на по-голямо добро. Винаги е “Ако искаш, мама”, “Не се насилвай да правиш нещо, което не ти харесва,мама”. Това цялото поведение на вървене по течението, по посока на най-малкото съпротивление, не води до нищо добро. Цели нации вече са деградати именно по тази причина. Реката върви по същите закони, но отива все по-ниско. Тя никога не стига до върха,пич. За да стигнеш на своя връх трябва да се поизпотиш, да калиш волята си и да си кажеш “Щом трябва, значи трябва” или нещо друго от сорта. Умението да упражняваме воля е едно от главните неща, които различава хората от кравите и другите животинки там.
Така, че погледни целта си, реши за себе си дали може да я постигнеш с тренировки във фитнеса и ако да - Почвай (замества известното Just do it).

06.12.12
19:21

Бах... думите на Miss Fight ме надъхаха супер много.. : D

08.12.12
00:24

Когато не ми се тренира, но трябва да отида просто си повтарям “Just do it!” и “без извинения” многократно и до 5 мин. съм събрал мотивация. Отивам в залата, раздавам се на макс и за пореден път осъзнавам колко много съм щях да загубя ако не бях отишъл!

08.12.12
11:14

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1