Спад на мускулен обем/тонус след прекъсване на тренировки?

29.09.12
20:10

През това лято правех доста набирания и си направих доволен гръб.Откакто почнахме училище(2 седмици) не съм тренирал и гърба ми се е постопил.Не е същия.Няма го тоя обем.Не мисля,че е загуба на маса защото се храня добре.На какво може да се дължи?След като постигна някакъв резултат и прекъсна тренировките или поне ги намаля пак ли ме чака такова “спадане”?
Момче-15 години

29.09.12
22:45

Най-вероятно си внушаваш.

30.09.12
10:33

Да по вероятно да е внушение, за 2 седмици мисля че нищо не може да ти спадне.

30.09.12
14:23

Може да ти спадне тонуса. А и ако стажа му е 2 месеца на лоста или нещо от сорта, 2 седмици са 1/4 от това време - тялото почва да декопменсира.

казано от wonderme wonderme на 29.09.12, 20:10:

След като постигна някакъв резултат и прекъсна тренировките или поне ги намаля пак ли ме чака такова “спадане”?

Разбира се. Нали на е очакваш да направиш тяло и после да си стои така цял живот, без да го подържаш?

Мнението беше редактирано от Петко К на 30.09.12 21:11.

30.09.12
22:12

пичове имам един много гаден проблем и той е свързан с растежа  предимно на гърдите, трапеца, ръцете (предмишница бицепс и трицепс). Ако е възможно да ми препоръчате някаква програма или да ме посъветвате как да ги натоварвам. За информация съм на 17 години. Мерси предварително.

Мнението беше редактирано от kaloqn koev на 30.09.12 22:17.

01.10.12
14:25

2 седмици са напълно достатъчни за да се сдухаш ако питаш мене. Аз за 10 дена на морето като спра да тренирам при едно много прилично хранене като се върна не мога да се позная така се стопявам, че не е истина. После обаче като почна отново си връщам формата доста бързо. Не знам само като ученик ако не можеш да съчетаваш тренировките с училището какво ще правиш като започнеш да ходиш на работа.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1