01.10.12
15:50
Според вас вписва ли се в НВД леблебията?
Модерация: Моля, поставяйте ЯСНИ и СМИСЛЕНИ заглавия на темите, които публикувате!
Темата беше редактирана от lin sr на 01.10.12 16:24.
Това го прочетох, но ме интересува някой да сподели дали я включва и как и в какви количества. Ясно е не може да се сравнява с ядките , но по-добър избор ли е от соята, например.
Мнението беше редактирано от lin sr на 01.10.12 18:39.
01.10.12
19:54
#3
2/3 са въглехидрати. Дали е подходящ за НИСКО-въглехидратна диета?
Леблелията е много вкусна с НВД и кюфтета, пробвай. За салатка можеш да си забъркаш едно ВВД със шкембе чорба и котлет, а за десертче някакво ЦХ с половин торта гараж става перфектна вечеря.
п.п. тва е перфектно за бисерите :))))
Мнението беше редактирано от Val S на 01.10.12 20:53.
02.10.12
09:29
#5
След като се придържаш към НВД, леблебията не е удачен вариант. Но леблебия все пак се нарича културата нахут, когато се изпече. Но ако го третираш като боба и го свариш - тенджерата под налягане е идеална за целта - водното съдържание ще е по-голямо, съответно въглехидратите в сто грама ще намалеят и ще достигнат хичичния състав на боба, когато е варен.
Все пак количеството си остава решаващо - ако искаш печен нахут, тоест леблебия, следва да е в контролирано малки количества. Ако искаш да го използваш като сериозно хранене, варенето е по-подходящо, но отново в контролирани - но вече по-големи - количества.
02.10.12
16:50
#6
Не!