21.08.05
16:12
.....е: въпросът ми е следния: значи аз тренирам от 6 месеца, но проблема ми е, че май от началото започнах да тренирам по много и.....бързо дръпнах..ама сега от 3 месеца застой.....та дали съм сбъркал като съм тренирал по толко много...щото тука като гледам има хора с 1 година стаж и правят само лег, полулег и флайс и казвате че е достатъчно......а аз правя с лост, с дъмбели, кофички, флайс, полулег пак с лост и с дъмбели...и за другите мускулни групи по много и така.....та сега мисля да почина 1 месец и после да почна по помалко !!!! какво ще кажете вие? ще има ли смисъл????
21.08.05
16:35
ем пич има си качени програми на сайта за начинаещи и средно-напреднали вземи ги виж добри са и действай по тях. не моа да разбера кво се опитваш да кажеш ама тия хора с 1 год стаж дето правят само гърди ... виж програмите тва ти предлагам и ги спазвай щот ти претренираш и ест че няма да има растеж
пич трябва да починеш месц месец и половина и после пак да почнеш да тренираш но по леко(по малко упражнения и по леки тежести) :wink: с времето (с напредване на стажа)ще овеличаваш упражненията и тежестите :wink:
щом сега стажа ти е 6 месеца значи си намираш програма за средно начинаещ и почваш да бльскаш :wink: но по умерено :wink:
21.08.05
16:46
Така значи и аз тренирам с Какво_стана и аз мисля да опитам същия подход.Да почивам 1 месец и да почна на ново тренировките!тренировката ни е следната:
ГЪРДИ:1 лежанка-2серии с лост,2 с дъмбели;
2 за горна част същото;
3 кофички -3 серии
4 флаисове-3серии
искаме да вмъкнеме и крос овъри
аз мисля че е най-добре след почивката да правиме лежанка и флаисове за изоставащата част на гърдите вие какво ще кажете по въпроса?
ГРЪБ:
1 гребане със щанга-4 серии
2 чукчета от обратна лежанка-3 серии
3 чукчета с дъмбел-3 серии
4 тяга-3серии
5 трапец-3 серии
РАМО:
1 раменни преси пред врат-2 серии
2 повдигане на дънбели напред-2 серии
3 повдигане на дъмбели в страни-3 серии
4 за задно рамо обратен флайс или с лост отзад...
БИЦЕПС:
1 сгъване прав с лост-3 серии
2 сгъване с дъмбели от полу-лег-3 серии
3 конценрично сгъване-3 серии
ТРИЦЕПС:
1 френско сгъване-3 серии
2 тесен хват от лежанка- 3 серии
3 скрипец с въже-2 серии
4 кофички за трицепс(без спускане до долу като за гърди и ръцете не ги държиме както обикновено, а по навътре за външната част на трицепса....)
КРАКА:
1 клекове с щанга пред врат-3 серии
2 полуклек- 3 серии
3 напъди напред-3 серии
ТОВА Е!!!! МОЛЯ ИЗКАЖЕТЕ МНЕНИЕ И НЕ СЕ СМЕЙТЕ МНОГО...!!!!! (-_-)
21.08.05
16:50
НЕ СЪМ КАЗАЛ ЧЕ ХОРАТА С 1 ГОДИНА СТАЖ ТРЕНИРАТ САМО ГЪРДИ!!!!!!ПРОСТО ДАДОХ ПРИМЕР КАКВО ПРАВЯТ ЗА ГЪРДИ ТЕ И КАВО АЗ.....А НЕ МОЖЕ ДА ПРЕТРЕНИРАМ ЩОТО АЗ ОТ НАЧАЛОТО ТРЕНИРАМ ТАКА АМА ОТНАЧАЛО ИМАШЕ ЕФЕКТ А СЕГА НЕЕЕЕЕЕЕ!!!!!!СЕЩАШ ЛИ СЕ СЕГА?!?!
не ми харесва програмата ви :!: пак има много упражнения :wink:
ето тази програма за средно начинаещи е много по хубава и ефективна.земете си я и почвайте да бльскате по нея :wink:
ето я:
ПОНЕДЕЛНИК
гьрди
повдигане на щанга от лег 3х8
повдигане на щанга от полулег 3х8
повдигане на дьмбели от полулег 3х8
рамо
повдигане на щанга зат врат 3х8
раменно разтваряне встрани 3х8
корем
коремни преси 3х20
повдигане на краката от лег 3х20
СРЯДА
грьб
гребане с щанга 3х8
набирания 3х8
гребане с дьмбел 3х8
трапец
повдигане на раменете с тежести 3х10
предмишки
сгьване с хендгрип 3х20
корем
коремни преси 3х20
ПЕТЬК
бицепс
сгьване с щанга от стоеж 3х8
сгьване с дьмбел от седеж 3х8
трицепс
изтласкване с щанга от лег с тесен хват 3х8
френско разгьване 3х8
корем
коремни преси 3х20
:wink: <[[[[[————]]]]]> :wink:
21.08.05
17:03
А КРАКА???
kakvo_stana… - ами претренираш, сещаш ли се сега? Това, че в началото си качвал е напьлно нормално - дори е по-трудно да тренираш така, че да не качваш. Просто в началото бумьт на мускулите е почти неизбежен - аз тогава дори качих 3 см на рьката за месец без дори никакви добавки и специална диета. Не се отчайвай - поне си преминал пьрвата крачка да си зададеш вьпроса защо спрях да раста (някои се усещат чак след 4-5 месеца). Отговора може да е недостатьчна храна, почивка или претрениране. Не знам за пьрвите 2 неща, но от програмата е ясно третото. Като си правиш програма пьрво си определяш броя работни серии и после упражненията (можеш да ги сменяш, да сменяш реда им, повторенията и т.н., но да не надвишаваш броя на раб. серии). Бих ти препорьчал да правиш:
-гьрди 5-6 раб. серии;
-грьб 8-9 раб. серии;
-бицепс 4-5;
-трицепс 5-6;
-рамо 5-6;
-крака 9-10.
Може да ти се виждат малко, но ако са истински раб. серии с по 1-2 форсирани повторения, са напьлно достатьчни. Дори бих намалил още някои, но ще си помислиш, че те бьзикам. От там нататьк всичко зависи от храната.
Айде, и успех!
крака добавяш в СРЯДА след упражненията за грьб :wink:
упражненията за крака са :
1.клякане с щанга 3х15
2.бедрено разгьване
3.повдигане на прьсти на калф машина :wink:
21.08.05
17:59
StanTheGreat мерси!!! а за bolkers мерси че си се потрудил ама програмата не ми гаресва....сряда-крака и гръб...нах-големите мускулни групи в един ден....няма да стане......просто няма как!!!!
тогава като не ти харесва оставяш програмата в пьрвоначалния и вид , а след това си избери каде да сложиш упражненията за крака които ти дадох :wink: Като ги сложиш кадето си си избрал програмата ще е готова и спокойно ще можеш да тренираш по нея :wink:
<[[[[[————]]]]]>
21.08.05
18:25
О.К. мерси!!! Но искам да дадете мнение и за това дето ви питам в началото на темата: да спирам ли 1 месец и после по помалко или?
да.спри за един два месеца и после почваш да тренираш по програмата дето ти дадох :wink:
21.08.05
20:27
1во - вземи си задавай точно въпросите в темите и заглавията
2ро - не ми праскай “капс лок”, не стига че си достатъчно некадърен и задаваш по смешен начин въпросите си, а и се правиш на човек, който се е опитал да ти помогне ...
3то - ест че претренираш то е очевидно с тези смешни тренировки се натоварваш прекалено много за малкия ти опит (ти и по-голям да имаше се същото) ...
Чатна ли се сега ? :evil:
Абе kakvo_stana…, кво стана, че реши да почиваш - не можах да разбера. Умори ли се от 6 месеца тренировки (горе долу и моя стаж е такъв), претренирал ли се чувстваш, или щото ще минаваш на друга програма и ...айде отпуска?!?!?!
Ако е последното, аз мисля да си продължиш, да си тренираш, ако ти е приятно разбира се :wink:
21.08.05
22:34
[quote author=“daddy”]Абе kakvo_stana…, кво стана, че реши да почиваш - не можах да разбера. Умори ли се от 6 месеца тренировки (горе долу и моя стаж е такъв), претренирал ли се чувстваш, или щото ще минаваш на друга програма и ...айде отпуска?!?!?!
Ако е последното, аз мисля да си продължиш, да си тренираш, ако ти е приятно разбира се :wink:
Какво_стана иска да каже че се е чатнал че прави много упрайнения за неговия стаж и е решил малко да почине(1месец акко може да издържи без да вдига) за да му отвикнат мусколите от тренировките и след почивката да може да се напомпва добре с по-малко работни серии!!!
22.08.05
20:21
[quote author=“valaraukarky”]1во - вземи си задавай точно въпросите в темите и заглавията
2ро - не ми праскай “капс лок”, не стига че си достатъчно некадърен и задаваш по смешен начин въпросите си, а и се правиш на човек, който се е опитал да ти помогне ...
3то - ест че претренираш то е очевидно с тези смешни тренировки се натоварваш прекалено много за малкия ти опит (ти и по-голям да имаше се същото) ...
Чатна ли се сега ? :evil:
Абе тебе май те засегнах мухахахаха...
1-во: не виждам нищо смешно нито в упражнанията които правя нито във въпроса който задавам(сещаш ли се?)
2-ро:каде треаше да си задам темата?
3-то:като пуснах тая тема се надявах да пишат само компетентни хора а не такива като тебе оли.......!!!
23.08.05
14:12
kakvo_stana, като гледам ти всичко си знаеш и на всеки намираш кусури, що не продължиш по твоята си програма, почини си 6м. и после пак. сигурно пак ще има ефект 6м .... и така ще си винаги як и ще разправяш в училище, че сега почиваш, защото претренираш от големите килограми. Такива пубертети като тебе, нищо няма да постигнат с детското си държание.
23.08.05
14:18
Абе културисте...ти да не го праскаш тоя valaraukarky..какво го защитаваш....а и как прецени че сам пубертет....ти да не си пророк а?
Но все пак добре батенце ще те послушам и няма да споря с такива разбирачи вече като тебе и valarauky…..XAXAXA
23.08.05
14:23
Сори че поствам пак ама изкам да кажа нещо на КУЛТУРИСТА!!!
Аз като пускам такива теми разчитам на мнения от хора с опит като djgorgio-ASTOR и Петко К и други има но не се сещам в момента.....а такива философи като тебе. то си личи кой разбира и кой не!!!!
Мерси на всички които са дали мнение....чакам още...
23.08.05
17:42
хахах по-смешно парче от теб рядко съм срещал .... жив и здрав да си !!
[quote author=“kakvo_stana…”]Сори че поствам пак ама изкам да кажа нещо на КУЛТУРИСТА!!!
Аз като пускам такива теми разчитам на мнения от хора с опит като djgorgio-ASTOR и Петко К и други има но не се сещам в момента.....а такива философи като тебе. то си личи кой разбира и кой не!!!!
Мерси на всички които са дали мнение....чакам още...
Не се карайте момчета кажете въпроса си ще ви отговоря с удоволствие
Пич, по-добре не спирай! Помпай си яко щото за 1 месец ще загубиш и малкото, което си постигнал. Помпай редовно и резултатите няма да закъснеят. Хапвай добре и ще си номер 1. Ако сега спреш може и да не събереш воля да започнеш пак.
23.08.05
20:24
Въпросът ми е най-отгоре!!!!!!!!!!!!
[quote author=“kakvo_stana…”]Въпросът ми е най-отгоре!!!!!!!!!!!!
Ами нормално е това в началото най бързо се напредва НО не за сметка на нарастване на масата (има малко и такова) а за сметка на нервно мускулната кординация (усъвършенстват се нервните пътища) и ти сигурно си мислиш аа колко е лесно бързо се напредво Но идва момента в който това спира и това е момента на мускулна хипертрофия който не е така бърз вече
Разбра ли ме опитах се максимално просто да го опиша процеса
24.08.05
13:48
Споко бе не съм толко глупав може да си говориш както искаш(valaraukarky нека си говори каквото иска....)аз твадето ми го пишеш го знам ноо добре, но въпросът ми е друг.....аре нема пак да пишем романи.....PLS прочети внимателно...
24.08.05
16:52
мен преди правехме по десетхиляди упражнения и заради това сега искаме да починем за да можем да тренираме с поне по хиляда серии :wink: (смис1л да се помпаме с по малко серии)