01.10.12
21:58
Здравейте на всички ! Регнах се отдавна,но най-сетне се престраших да пусна и аз една тема.Мислех,че мога и сам да постигна резултатите,които искам,но се оказа,че ще ми трябва малко помощ от по-напредналите.
На 19 съм,висок 165,тегло 52кг.Ектоморф съм и трудно качвам.Тренирам от около година и половина,предимно home fitness. :D
В последната едната година това предствляваше хранителният ми режим:
08:30: 3 яица+кофичка кисело мляко (2,9%)+ 1 банан
11:00: 150гр месо + 200гр ориз
13:30: 4-5 филии хляб с фъстъчено масло
16:00: тренировка *
18:00: 150 гр месо + 200гр ориз
21:00: 200 гр месо +салатка+ 1 банан
* Въпросната ми тренировка включва лицеви,коремни,лостче и клекове с щанга.
Качих 6 кг за 12 месеца,но ми се иска да качвам по повече от 500гр на месец.Целта ми е да кача 10 кг за година и половина ,и повечето да е мускул.
Мисля,че ми трябва нещо,което да пия след тренировка и преди лягане.
Нужен ми е съвет какво точно да взема.Също така бих искал да разбера какво мислите за хранителния ми режим,и дали мога да го подобря по някакъв начин.
Темата беше редактирана от DonVito на 01.10.12 21:58.
Според мен, натоварването ти е малко с този хоум фитнес. Не можеш да се натовариш и за това си в това положение. Хранителният ти режим е добър, няма нужда от добавки. По-скоро вземи увеличи калориите и тръгни на фитнес ако имаш възможност.
Общо взето съм съгласен с горния коментар,но ще ти кажа и аз какво мисля.
Ако не се сещаш сам да ти обясна ,че няма как да държиш количеството храна като за 45 килограмов и да искаш да станеш 80,примерно.С постепенното увеличаване на килограмите плавно трябва да вдигаш и калорийте.Общо взето първата година,през която най-лесно се покачват килограми ( т.нар. newb gains)с подходяща храна и поради факта че организма се вработва,в постоянен шок е и трябва се адаптира при тебе е била пропиляна,както при 80% от трениращите(факта че си качил 6 кг за година и половина,при положение че въпреки ръста ти можеше да са поне двойно повече).Моя съвет сега е да си увеличиш храната,ако искаш да качваш и да заделиш някой лев за фитнес,тъй като с лицеви и коремни не виждам до къде ще стигнеш.Да не говорим че ако решиш да увеличиш храната и не стимулираш растеж с тежки тренировки,има голяма опасност да замазнееш.
01.10.12
23:01
Ако нямаш възможност да посещаваш зала поне ходи на лостове.За да има мускулен растеж погледни тези две статии. http://www.bb-team.org/articles/4183_kak-da-trenirame-na-lostovete-I-chast http://www.bb-team.org/articles/4287_kak-da-trenirame-na-lostovete-II-chast Начините са два за да променяш натоварването постоянно.Ако прочетеш всичко внимателно ще ги разбереш.
Поздрави и успех.