21.08.05
16:11
От както почнах да взимам креатин редовно си дрискам по 2-3 пъти на ден - като първите 2 дена беше така след тва аках нормално, но последните 4-5 дена пак дрискам доста често (минах зареждащата фаза и сега съм на 24 ден от поддържането - австрийски наливен креатин става дума) Та тва проблем ли е “акото” не е разстройство и дали е от креатина въобще? :D
пп
хахах доста често написах ако ама ... 8)
според мен има две възможни причини:
1.прекалил си с дозите при зареждане.
2.креатина може да не е качествен.
21.08.05
17:58
хм не съм прекалил с дозите друг е въпросът за качеството на креатина щот а наливен ... та нз. и сега кво да правя то малко ми остава да го изпия и после почивам 1 месец и почвам някой на нутрим ? мнения :wink:
21.08.05
18:05
аз не съм го пил тоя на нутрим ... но знам че не е лош аз лично съм пил смао на biotech и не е хич лош :D но ти препоръчвам тоя на wider :D много хора го фалят а и цената му е почти същата май :wink:
кой е точно продукта който ползваш , коя фирма и тн .. ?
От това ,което аз съм чел съм си съставил мнение ,че течния креатин е една голяма измама , далеч няма същите стойности като прахообразния и дори може да бъде опасен. Нещата в тази наука се променят всяка година и не знам дали най-накрая някой наистина е постигнал стабилизрането на креатин в течно състояние ...
Vlado може би ти имаш по-актуална информация от нас...
ако има други запознати ,които се интересуват професионално от химия ще ми интересно да чуя какво знаят :)
та на въпроса... Диарията се получава защото стомашните сокове се опитват да разтворят креатина , понякога за това са нужни по-големи количества от тях => резултата е продължително седене в кенефа и неприятни преживявания за обонянието :P Причините да се случва това са основно две : приемането на повече от 10-15 грама наведнъж или пък просто неспособността на прахообразния креатин да се разбие в протеиновия шейк (винаги си седи на кристалчета) При първия вариант мисля че решението е ясно , докато при втория разтварянето на прахообразния креатин в топла течност ще помогне :)
19.09.05
22:21
и при мен се получава когато натуралният сок в който го разтварям е по студен да се разтвори като хората :) ама пак се пие
20.09.05
09:31
[quote author=“valaraukarky”]От както почнах да взимам креатин редовно си дрискам по 2-3 пъти на ден - като първите 2 дена беше така след тва аках нормално, но последните 4-5 дена пак дрискам доста често (минах зареждащата фаза и сега съм на 24 ден от поддържането - австрийски наливен креатин става дума) Та тва проблем ли е “акото” не е разстройство и дали е от креатина въобще? :D
пп
некачествен креатин..... :idea:
[quote author=“valaraukarky”]От както почнах да взимам креатин редовно си дрискам по 2-3 пъти на ден - като първите 2 дена беше така след тва аках нормално, но последните 4-5 дена пак дрискам доста често (минах зареждащата фаза и сега съм на 24 ден от поддържането - австрийски наливен креатин става дума) Та тва проблем ли е “акото” не е разстройство и дали е от креатина въобще? :D
пп
най-вероятно креатина е НЕ качествен и съдържа соя.
10.10.05
08:02
Здравейте ,аз се занимавам с този спорт от месец и половина и бих искал да знам за какво то4но се използва креатина,т.е. какви са неговите качества и недостатъци и дали е изто4ник на енергия,който мога да използвам преди тренировка,thanks
Виш са пич креатина е нешто хубаво но го отказах!има ниакои странични ефекти остави гаденето и др. наи важното е че ти разшириава клетките като задържа вода в тиах!Аз се отказах на време!Примерно взимаи аминокиселини както правиа аз.Знаете ли че е излязал нов креатин само с един страничен ефект{Този които споменах по гоpe}мислия че беше на Biogame или Biotech обогатен сниакои саставки като витамин C и др>ниама гадене и повръщане>А ти незнам щто сереш толкова организма сигорно не ти го понася или е бил в мръсна чаша.