02.10.12
17:38
Добър ден. Стремя се да спазвам ВВД но някак си или не се полуава или прекалено много храна съм насъбрал.
Кофти е че през деня съм на работа и нямам време да ям толкова, а после като се прибера трябва да изяждам всичкото количество наведнъж което не е препоръчително.
Да го кажем така, висок съм 180 см и тежа 73 кг. 23 годишен. Бях писал в предна тема че работя по-тежичка физическа работа която изразходва повече енергия, което значи че имам нужа от повече хапване.
Ще разделя приема си на 6 хранения, като следват:
1. 100 гр. овесени ядки + 5 варени яйца + 1 банан
2. Пилешка пържола (100-150 гр.) + 200 гр. ориз
3. Варени картофи 200 гр.
4. Свиснка пържола (150-200 гр.)
5. 200 гр. ориз + пилешка пържола (като точка 2)
6. 100 гр. извара + 5 варени яйца + 1 банан
* Разнообразявам храната като например ориза е един път бял др път кафяв. Месата всеки път е различно, като някой път си хапвам и 100тина 200 гр. скумрия + картофено пюре вместо точка 5.
Като цяло се пада по 400 гр. ориз на ден + 200/400 гр. картофи, 10 яйца, 250-300 гр. месо, изварата + овесените ядки.
Приемат се всякакви коментари дори и критики ! Поздрави
абревиатурата може би е РБД понеже мазнините в менюто ти са повече от колкото трябва за ВВД. Не, че това е лошо нещо.
Какво аз бих направил:
- хранене 3 и 4 ги обединявам в едно
- от хранене 6 махам банана
- добавям 2+ зеленчуци към всекидневното меню
- давам си време за да видя как ще ми подейства режима и нагласям и/или променям нещо, АКО има нужда
Съгласен съм с теб да скъся храненията, така ще е и по-лесно за мен относно малкото свободно време, което имам и да добавя зеленчуци, може би и плодове:
1. 100 гр. овесени ядки + 5 варени яйца + 1 банан
2. Пилешка пържола (100-150 гр.) + 200 гр. ориз + зеленчуци
3. Варени картофи 200 гр. + Свинска пържола (150-200 гр.)
4. 200 гр. ориз + пилешка пържола (като точка 2)
5. 100 гр. извара + 5 варени яйца
Така наистина изглежда по-добре. Сега остава да добавим 3 литра вода на ден + качествен протеин и корави тренировки в залата. Въоръжен с търпение се надявам да се получи този път. И пред съм се захващал и все нещо ме е прекъсвало да се надяваме, че сега ината и упоритостта ще надделеят.
Извинявай, да те питам колко ти излиза храната на ден/седмица или месец (ако си я смятал де)?
Конкретно не съм я смятал. Живея още с родителите си, нищо че съм на 23… повечето неща си ги има вкъщи, а ти да ти кажа доста често ми угаждат като да ми готвят това, което ми се яде. Единствено си плащам месата, яйцата, изварата и бананите.
Само не разбирам какво искаш да кажеш с въпроса си?
Е ти пък не се излагай.Много сложен въпрос,че да не може да го разбереш :P .Иска да знае,ако почне да се храни по подобен начин колко ще му идва седмично.Така на примависта ми идва,че едно такова меню ще е някъде 90-100 лева седмично.
02.10.12
19:32
100лв чак са множко седмично за това хранене... не повече от 10-тина лв на ден.
03.10.12
00:17
“Кофти е че през деня съм на работа и нямам време да ям толкова, а после като се прибера трябва да изяждам всичкото количество наведнъж което не е препоръчително.”
Кой е казал, че не е препоръчително. Особено ако е тренировъчен ден и си събереш всичките калории в следтренировъчния прозорец ще излетиш. :)