Става ми лошо след хранене - възможна причина?

02.10.12
22:13

Здравейте, не знаех в кой раздел точно да пусна темата и за това пиша тука. От няколко дена имам меко казано странен проблем, сутрин като стана съм ужасно гладен.. но при първата хапка или глътка ( ако е мляко, вода , кафе и т.н ) веднага ми става лошо, тежко и пропускам яденето сутрин. Проблема е че започна да става така , не само сутрин дори на обед като ям съвсем малко и ми става лошо , а все още съм гладен ( проблема не е в храната това е сигурно) . Разпитах и ми казаха 2 причини, първата може би нещо с кръвното, втората проблем с стомаха .. но пиша тук защото може би някой се е сблъсквал с този проблем. А и просто е ужасно да си супер гладен, а да не може да ядеш, не защото не искаш или не можеш, а защото почва да ти се гади..

ПП И без глупости не съм анорексик, ако сте си помислили това !

MF

02.10.12
22:32

Какво ядеш? Опиши хранителния си режим, може да е от храната.

Ами попринцип почти всеки ден ям различно, (студент съм) все пак да вметна.. и програмата ми е малко кофти с тия лекции. Сутрин попринцип ям саднвичи с месо и кашкавал или ако нямам време само мляко. На обед в стола главно ям месо, следобед пак сандвичи или кроасани, а за вечеря различно .. попринцип ориз, зеле, г/д всякакви манджи + месо и доста хляб.

MF

02.10.12
22:42

Опитай да се храниш разделно известно време. Хапвай на умерени порции. Храни се бавно, сдъвквайки  добре. Не пий по време на хранене. Намали хляба и включи повече пресни зеленчуци.

А иначе някакви идеи от какво може да се е получило това? До преди седмица нищо ми нямаше.. ядях си нормално и изведнъж взе да ми става лошо и от малко ядене.

MF

02.10.12
22:57

Ми не знам, обаче на мен напоследък ми става нещо подобно - след някои хранения се чувствам странно, тежко ми е, а друг път със същата храна не съм имала проблем. Обаче спазвайки тези препоръки съм по-добре. Знам ли, промяна на режима, сезона... Виж също така след кои храни се чувстваш така. Аз намалих въглехидратите и като че ми влияе добре.

Мерси много ! Ми не знам , просто тия неща преди съм си ги ял без проблем .. поне повечето, сега от 2-3 дена няма и 5 мин. да съм ял и ми става супер тежко, обаче все още съм гладен.. но в същото време не мога да ям повече, защото ми е станало супер тежко :О ;д , ще пробвам да разнообразя въпреки че го правя достатъчно често.. ако не ще го мисля по нататък.

02.10.12
23:06

Анорексик не си, ама виж некоя язва като нищо ще развиеш ако не ти мине до дни, дори по-лошо.

казано от Val S на 02.10.12, 23:06:

Анорексик не си, ама виж некоя язва като нищо ще развиеш ако не ти мине до дни, дори по-лошо.

Дано не стане, но като гледам симптомите, май натам съм се запътил..
тежест след нахранване
гадене и повръщане
отслабване на тегло

03.10.12
03:57

Има елементарен начин да разбереш дали е това. Отиди на лекар, бе човек.

03.10.12
08:53

по-вероятно да имаш гастрит

03.10.12
08:55

казано от Данчо Василев на 02.10.12, 22:45:

А иначе някакви идеи от какво може да се е получило това?

Стрес?

03.10.12
12:11

И аз имам подобни проблеми. На мен не ми се гади, но след ядене ми става лошо, тежко, неприятно..мисля скоро да започна цикличното хранене, защото ставам нетрудоспособен направо.. Наистина, тренирам много. Някой дни двуразово, но по - скоро това ме държи жив отколкото нещо друго. Може и от времето да е.

казано от Boris Yankov на 03.10.12, 03:57:

Има елементарен начин да разбереш дали е това. Отиди на лекар, бе човек.

А знаеш ли като отидох на лекар какво ми казаха?!?! Нищо ти няма, ще се оправиш до няколко дни.. все пак България какво да се очаква да ти кажат друго..

казано от Маргарита Манева на 03.10.12, 08:55:

казано от Данчо Василев на 02.10.12, 22:45:

А иначе някакви идеи от какво може да се е получило това?

Стрес?

Ми не точно стрес, сега съм 1-ви курс.. и може би донякъде новата обстановка и т.н , но не виждам логика това да влияе..

03.10.12
15:36

И на мен понякога ми става лошо, то толкова години тъпчене с пилешки пържоли как няма ти стане :D

03.10.12
16:51

Почни да си лягаш и да ставаш по-рано и намали алкохола.Ако бъркам в начина на живот,се извинявам.

казано от spook на 03.10.12, 16:51:

Почни да си лягаш и да ставаш по-рано и намали алкохола.Ако бъркам в начина на живот,се извинявам.

Режима ми е г/д в нормите лягам към 12-1 (като изключим 2-3 нощи от седмицата) :д, иначе ставането 7 най-късно..а за алкохола  даже и да прекаля е малко над нормите , в смисъл още не съм станал заклет пияница :Д

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1