Избор на BCAA аминокиселини?

14.01.12
21:04

Здравейте,
до сега не съм пил аминокиселини.Целта ми е покачване на ММ и искам да вкарам към протеина VPX Syngex, аминокиселини с разклонена верига за по-добро възстановяване. За разбира се прилични пари, спрях се на марката optimum nutrition, но не мога си избера пред прахообразни или на хапове, като разбира се искам да ми стигнат за по-дълго време.
1.OPTIMUM BCAA 1000/400 caps
2.OPTIMUM BCAA 5000 powder 336 г
До колко разбрах от информацията, която дават продавачите 1-те се пият в тренировъчен ден по 8 и са 1 г =8 г. или ако речем един ден тренирам и 1,4 не тренирам 65 дена.
Вторите при прием 10г в тренировъчен ден и 5 в нетренировъчен - 50 дена.
Но количеството при едните е 8,а при другите 10-т грама,а и 1-те са по-скъпи. И както чета из форума на прах са с лош вкус, въпреки, че по-зле от едър овес и обезмаслена извара не знам дали има(освен горчива обезмаслена извара разбира се).
Така, че моля да си изкажете мнението за тях.

14.01.12
21:17

Взимай на хапове малко гадно се преглъщат , но е по добре .!

14.01.12
21:23

казано от Martin Sekulov на 14.01.12, 21:17:

Взимай на хапове малко гадно се преглъщат , но е по добре .!

Пил ли си неовкусени бцаа за да говориш , че хаповете гадно се преглъщали?

14.01.12
21:41

Аз бих ти препоръчал тези на капсули.На прах са по капризни за вземане,а хапчето си го гълташ,когато и където си искаш. (Принципно течните са най-добре).
Аз пия вече дълго време BCAA-то на тази фирма,и като цяло нейните продукти и съм доволен.
На опаковката пише как да се пият,аз бих ти препоръчал:2-3 след тренировка,м/у храненията (около час след хранене) по 2 капсули.

14.01.12
22:13

Имай предвид, че адекватната доза BCAA, която трябва да се приема преди/по време/след тренировка е 10гр. Много хора приемат и до 20гр.
Сам си сметни колко ще ти струва, ако ги пиеш във вид на капсули, като имаш предвид, че в повечето продукти в една капсула има 250мг.
Накратко - забрави за капсулите.

14.01.12
22:27

Добре де аз се чудя как да го пия у фитнеса тоз прах викат смесваш с кисело мляко, да ама ко да си нося кофичка млеко и да бъркам? Или може би в шейкъра?
За хаповете за грип са по 1г зор, зор ама имам голяма глътка ще го преглътна.
Но капсулите им е малко грамажа ..хмм

14.01.12
22:38

Здравейте,
Какво ще кажете за БЦАА-то на Нау Фуудс от 340г ? Като цяло имат ли добро възстановяване ? Не търся мускулен растеж от амино а прсото възстановяване. Вторник ми пристигат 3 кутии от Америка. Смятам да ги пия по 5г пред и 5г след трен. Кажете как да ги пия в нетренировъчни дни ?

14.01.12
23:12

При Нау грешка няма! Пий ги 5 преди и 10 след тренировка. В нетренировъчен ден 3 пъти по 5гр примерно. Всичко опира до това дали ти е по джоба, т.е. може да приемаш и по повече.

14.01.12
23:18

Аз смятах да ги пия по 10 г/ дневно защото не съм приемал добавки досега и мисля, че ефект ще има и от 10 г. А в нетренировъчни кога да ги пия ?

Аз лично взимам Мега БЦАА на Биотеч , като  пише, че се пият само по 2 преди трен и 1 след нея . А и 1 кутия от 100 капсули е 20лв. Но не мога да разбера, дали наистина са добри, защото не съм взимал на друга фирма ...

HE

15.01.12
01:42

казано от Дамян Цветанов на 15.01.12, 01:03:

Аз лично взимам Мега БЦАА на Биотеч , като  пише, че се пият само по 2 преди трен и 1 след нея . А и 1 кутия от 100 капсули е 20лв. Но не мога да разбера, дали наистина са добри, защото не съм взимал на друга фирма ...

Какво пишат на опаковките и каква е реалната работеща доза са две много различни неща. Много неизгодно е да се купуват ВСАА на капсули. И вземи прочети, какво пиеш и какви са работещите дози, че сега правиш вятър.

15.01.12
15:09

Както писаха колегите, ефективната доза BCAA варира над 10 грама, като стига до 20, че и нагоре. Това са 20- 40 капсули по 500 мг на всяка тренировка. Ето защо правилният избор е прах.

15.01.12
23:12

Както се вика щом и @head_hunter казва прах, значи ще е прах.
Благодаря, Ви момчета.

По колко дози дневно е добре да го пия BCAA Blast на Pure Nutrition?

02.10.12
10:36

казано от Ивайло Черкезов на 02.10.12, 10:22:

По колко дози дневно е добре да го пия BCAA Blast на Pure Nutrition?

В предвид малките дози 2 пъти дневно по 2 лъжици смятам, че е добре. Аз бих го приемал така - 2 преди обяд и 2 по време на тренировка.

В почивни дни не ти трябва. Аз ще се изсиля с доза .33 грама на телесно тегло. Ако си 100 кила - 35 грама. Всичкото по време на самата тренировка.

05.07.13
00:05

Привет,

Търся си аз BCAA и случайно попадам на BCAA 5000 на Saturn Supplements = 1кг чисти BCAA 2:1:1 на цена от 100лв ??? Такава цена за 1кг от тройката аминота ми се стори доста ниска и изгодна. Мислите ли , че си струва ? Какви отзиви има за марката ?

До сега съм се заковал на Xtend 1kg , който за ~100lv. - 630 BCAA (+ глутамин и електролити блаблаблабла).

Както и Scitec BCAA Xpress?
Също попаднах и на RECOVER PRO от AI Sports Nutrition - 1кг BCAA 4:1:1 за 90лв ... какво мислите ?

Като цяло ми кажете кои BCAA са доказани и качествени , поне като ще си купувам да си дам парите за нещо добро.

Благодаря предварително :)

*Дано не съм се повторил с темата във форума, въпреки че търсих доста за това, което ме интересува

05.07.13
09:25

Пил съм Scitec BCAA X-Press вкусът им е ужасен, иначе вършат работа. Добре ги усетих.
Привършвам в момента 3та или 4та разфасовка PN BCAA Blast. Може би най-добрият вариант цена/качество. На мен лично са ми прекалено сладки.

Мнението беше редактирано от aleks на 05.07.13 09:26.

05.07.13
14:43

Обмислям вариант да комбинирам 1кг чисти неовкусени BCAA на Scitec Xpress (2x500gr) + 1 опаковка изотонична напитка на Pure Nutrition (портокал). Дали ще е приемлив вкуса ако смесвам чистите бцаа + изот. напитка ? Защото за 120лв се получава 1кг овкусени BCAA 2:1:1 + електролити .

10.02.14
22:18

бцаа

GG

10.02.14
22:53

казано от Cvetan Petrov на 10.02.14, 22:18:

бцаа

марка нещо ?  и как да ги пия в дните в които тичам ? и в тия дето не тичам ? преди тичане 30 мин или след тичане веднага ?

Мнението беше редактирано от georgi georgiev на 10.02.14 22:54.

GG

10.02.14
22:06

Препоръчайте ми някви аминокиселини до 60,70 кинта, дето стигат за изгодно време ..  целта ми е да ги пия преди или след тичане  с цел да не губя ММ  в момента ще тичам повечеко и ще намаля фитнеса.. но  препоръчайте некви аминокиселини

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1