02.10.12
16:54
Първо здравейте на всички.За няколко дни успях да изчета бая неща и искам да Ви поздравя за хъса,успехите и волята която влагате във всяко едно нещо,което правите.
Нека се представя-Елена на 34г ,172см и 51кг.Винаги съм била слаба,само през двете ми бременности качих по 30 кг,но се справих бързо с тях.Не се ограничавам от към храна,хапвам си всичко и бих казала по много.Единствено не съм спортувала,като изключим 3г в които тичах след сина ми по пистите,друг вид физическа натоварваща дейност не съм извършвала-седя по цял ден пред компютъра,кафе с приятелки и домакинска работа.
Започвам този дневник,защото от 17.09 започнах да ходя на фитнес.Пуснах и друга тема,но там не споменах,че преди това ходих малко,защото ме беше срам да си кажа,че нищо не разбирам и няколко дни се лутах из фитнеса като из джунгла.
Започнах да тренирам по тази програма http://www.bb-team.org/workout/4370_sistema-za-konditsiya-ili-otslabvane-pri-dami като добавих и няколко неща от мен.Тези дни забелязах,че краката ми се подуха ужасно-по точно бедрата,събота и неделя почивам и съботата беше ад.Не можех да седна в тоалетната-с извинение,пареха ми и ужасно боляха.Днес съм много по-добре.
Очаквам мнения за тренировките ми-дали са добри и подходящи за стягане,това е единствената ми цел.
Сега нека кажа и за храненето.Никога през живота си не съм закусвала.Пия сутрин кафе и обядвам към 13.ч
Днес обаче след тренировката бях освирепяла от глад.Стоплих едно пилешко бутче,парче кашкавал и 3 филии хляб и ги погълнах за отрицателно време.Взех душ и излезнах на кафенце с приятелки.Прибрах се в 13.ч и обядвах картофи със свински ребра на фурна,зелева салата и парче сирене полято със зехтин и риган.Починах 2 часа и като станах хапнах 1 круша, 1 грозд и половин шоколад своге с лешници.Мисля да вечерям същото,но ще си направя домати и краставици салата-всички зеленчуци са от домашната ни градина,кисело млекце и евентуално пак шоколад-без него не мога.Искам да попитам,дали това хранене ми стига,притеснявам се да не отслабна,никога не съм спортувала и тази енергия която хвърлям във фитнеса дали се компенсира с храната която поемам.Как мислите.
Ще съм благодарна на всякакви мнения и коментари били те и отрицателни или критични.
п.с извинявам се ако имам грешки
Принципно е добре да си сметнеш калорийния баланс, но за много хора, особено за тези с натоварено ежадневие е трудно да го спазват и да смятан всяка калория. Ако в момента се чувстваш добре и имаш енергия по време на тренировка значи всичко е наред. Трябва да се научиш да усещаш тялото си. Цифрите понякога не помагат, а напротив - пречат. Този шоколад е към ненужните храни. Пробвай да вкараш сурови ядки и повече сурови зеленчуци. Поздрави
03.10.12
17:49
Благодаря ти.Във фитнеса се чувствам добре,потя се и се измарям,но то е нормално,тялото ми се пита какво става с него-34г все на дупе съм била.Умората обаче не е супер голяма,нормално
Ще те послушам за шоколада,но не мога без него...може ли поне по половин на ден,изобщо без сладко няма да мога да карам.
Днес станах в 07.00ч пих кафенце
8.30ч бях във фитнеса.
5 минути на пътеката загрях
загрях китки,крака и кръста с това упражнение-Пълна гръбна екстензия
3 серии по 10 Клек с гирички по 4кг-повече не мога
3 серии по 15 Бицепсово сгъване с гирички-обаче дясната ръка с 3кг а лявата с 5кг защото дясното рамо на 2та серия направо отказва ако е с 5кг.Не знам дали е правилно така
3 серии по 10 Кик-бек с гирички по 3кг и на третата серия трицепса-не знам дали го казвам правилно -задния мускул на ръката ми остана стегнат и 20 секунди виех от болка.оправи се с лек масаж
2 серии по 10 Повдигане на дъмбели встрани при наклон напред с 5кг гирички
това последното го направих и 2 серии по 10 обаче полулегнала и ръцете нагоре и свивам рамената-не знам как се казва това упражнение.
2 серии по 15 Разтваряне на Абдуктор машина на 15кг
15 минути на пътеката ходене на края
Прибрах се,взех душ и хапнах баничка със сирене,половин кофичка кисело мляко с мед,0.500мл вода това е супер учудващо за мен и шепа бадеми.
Обяд към 13.30ч
пилешка супа-голяма купа
2 кюфтета със салата домати,краставици,една зелена чушка и много лук полети със зехтин и лимон-не обичам оцет и 4 филии хляб.пак пих 0.500мл вода и ми стана тежко.След 15тина минути хапнах и палачинка с шоколад
Към 4 часа-2 круши,1 грозд и пак шепа бадеми.След половин час една краставица със сол и 2 чаши айрян
Мисля да вечерям кам 7 часа пилешки дробчета с масло и кашкавал.салатка задължително и парченце сирене полято със зехтин и риган-много го обичам,хляба няма да го пиша,но да се знае,че без него не мога.Изключих кока-колата си от менюто,малко ми е трудно,но мисля,че ще се справя.
Калории не знам как да броя,вижда ми се сложно.
Тази храна стига ли ми...много се притеснявам да не отслабна.
Винаги си лягам към 23.00 часа и в 07.00 вече съм пушка-свежа и наспана.
03.10.12
18:17
Искам да допълня,че винаги сме се старали да се храним здравословно.Имаме 1 декар двор и си садим-домати,краставици,чушки,зеле,картофи.фасул.лук,магданоз.моркови....имаме ябълки и грозде
Майка ми гледа пилета и кокошки и винаги имаме пресни яйца и пилешко.Месото не липсва от трапезата всекидневно.Зехтин и маслини ми ги носят директно от гърция домашно правени...
03.10.12
18:46
казано от gips на 03.10.12, 18:21:
живот мечта. Евалата!
Тенкс,старая се максимално.
Сега четох дневника ма мила и се притесних,това рамо ми прави проблеми,аз обаче си мисля,че не е от рамото а от шипа който имам отдясно на плешката.Притеснявам се дали няма да си навредя с тези тежести-не,че са много,но знам ли...
Здравей. Три неща - тренирай, храни се здравословно и когато ти се яде. Гаранция - няма да отслабнеш, или ще качиш, или ще заържиш същите килограми. Не си струва да броиш калории, прекалено много трябва да го мислиш, а няма смисъл да придаваш толкова голямо значение на храненето според мен :) Успех!
04.10.12
17:29
Днес
Ставане в 08.00ч кафенце с 2 цигари
тренировка
Бране на 300кг грозде от семейното лозе и мъкнене на чували с по 30 кила вътре- трябва и ракия да се пие,няма начин.
Това ми е тренировката за днес,защото ужасно ме боли рамото и краката.Макар,че с чувалите малко натоварих пак рамото.
Закусих към 09.00ч с една баничка и един айрян
14.00 обяд
омлет с-бекон,домати,лук,кашкавал и яйца-2 на бр.салатка домати,крастави,чушки и лук.
днес определено не ми се яде много
Мнението беше редактирано от елена делева на 04.10.12 17:30.
04.10.12
19:36
казано от Блага на 04.10.12, 18:16:
Тези цигари задължително ли трябва да ги пишеш?
Не,съжалявам,повече няма да го правя.:(
05.10.12
22:05
Сигурно сте го виждали,но аз да го споделя...като видях набиранията му и останах с отворена уста уоуууу
http://vbox7.com/play:3b65e23cd5