Витарго или глюкоза

03.10.12
17:28

Искам да ви питам за туй Витарго, струва ли си парите или да си карам с глюкозата, че евтиния?

03.10.12
20:17

Аз пари за въглехидрати давам само под формата на храна!

03.10.12
20:40

Шокоалда е нескъп и доста приятен ‘гейнър’ ;)

Усвояването на витаргото е в пъти по добро от колкото това на глюкозата. За съжаление не мога да намеря една графика да покажа за какво идва реч. А относно шоколада и покачването на маса е противоположно (dull) . Шоколада представлява захари, това са едни празни калории + което в шоколада присъстват не много приоритетни мазнинки! Може да се хапва черен шоколад но специалисти съветват да е над 70 %
Та аз съм за витаргото, но бих го използвал само след тренировка, а през останалото време да вложа парите в спожни въглехидрати.

04.10.12
10:03

Доколкото чета тука, не знам дали е част от рекламния хайп, но както разбирам, туй Витарго е хем бърз въглехидрат, хем комплексен, за разлика от глюкозата, който е прост въглехидрат. Малко ми се струва противоречиво, хем бърз, хем с висок гликемичен индекс, пък на това отгоре и комплексен въглехидрат..

Витаргото се прави от амилопектин, подобие на гликогена при хората, но в случая е в растенията. Представлява разклонен полимер от глюкозни молекули, докато глюкозата като самостоятелен продукт си е само една молекула.

Та, Витаргото е комплексен, но производителите са направили малко реклама като са извадили няколко изследвания, в които показват, че минава по-бързо през стомаха, което води до статистически по-бързо презареждане на гликогена.

Приписали са му още няколко позитиви, но като цяло, това са ужасно много пари за обикновен въглехидрат. Една глюкоза на прах от Пикадили ще ти струва...около 10-тина пъти по-евтино и ще свърши абсолютно същата работа. :)

04.10.12
18:14

казано от Тихомир Велев на 04.10.12, 16:51:

Витаргото се прави от амилопектин, подобие на гликогена при хората, но в случая е в растенията. Представлява разклонен полимер от глюкозни молекули, докато глюкозата като самостоятелен продукт си е само една молекула.

Та, Витаргото е комплексен, но производителите са направили малко реклама като са извадили няколко изследвания, в които показват, че минава по-бързо през стомаха, което води до статистически по-бързо презареждане на гликогена.

Приписали са му още няколко позитиви, но като цяло, това са ужасно много пари за обикновен въглехидрат. Една глюкоза на прах от Пикадили ще ти струва...около 10-тина пъти по-евтино и ще свърши абсолютно същата работа. :)

А върви им разправяй! Както и да е, и без това няма да те послушат. :D

31.10.12
12:32

А за Waxy-Vol на PhD какво ще кажете?

II

19.04.13
10:22

Витарго е варианта , а не глюкоза ! Защото витаргото са въглехидрати с високо молекулярно тегло и ускорено възстановяват гликогенните депа  т.е. бързо гориво за мускулатурата . От скоро пия Amix VitarGo Load ,когато съм на нула зареждам веднага след тренировка с него и когато правя ръце пия само една мерителна лъжичка преди тренировка и ръцете ми буквално се пръскат - напомпан,вени и доста сила . След тренировката зареждам веднага и след това в къщи качествен протеин . Опитай и после напиши в форума гарантирам за положителното ти мнение ;)

Виж в google има графики сравнение на Витарго , Малтодекстрин и декстроза разликата е огромна и чувството също при приемът им !

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 19.04.13 10:36.

ЖЧ

25.06.13
15:36

Витаргото е малко скъпо, но си струва. Лично от него получавам уникално напомпване и много енергия по време на тренировка. Глюкозата мен лично ме приспива. Амикс предлагат много добро витарго в момента.

25.06.13
15:59

казано от Железен Човек на 25.06.13, 15:36:

Витаргото е малко скъпо, но си струва. Лично от него получавам уникално напомпване и много енергия по време на тренировка. Глюкозата мен лично ме приспива. Амикс предлагат много добро витарго в момента.

Трябва да има начин да си оттегля човек подкрепата, ако се обърка! :D

2лв за кило малто/декстроза срещу .... 50! лв за кило витарго? 13 дози в кило, 4 лв дозата. Понеже говорите за напомпване от него по време на тренировка, представям си какъв предтренировъчен продукт ще си спретна за 4лв дозата.

Vitargo е най-добрия вариант за зареждане на гликогена и транспорт на креатина след тренировка и преди нея. Много добре се комбинира с инсолинов модулатор просто започваш да се пълниш за минути, ако знаеш как да се възползваш от ефекта Витарго е най-добрия въглехидрат. Миналата година имах фото сесия за порт фолио и трябваше да се издокарам в форма, за целта направих разреждане на въглехидратите като за състезание по културизъм (с обезводняването и всичко останало). По-запознатите от вас знаят, че след такова разреждане за да изглежда по-плътна мускулатурата е необходимо зареждане. Тогава си взех Vitargo Load на Amix понеже нямах много пари за оригиналното и Slin-Sane на GenoMyx. Смея да твърдя, че ефекта беше повече от задоволителен. Инсулиновия модулатор за жалост го спряха от производство, но той просто ти помага да усвояваш на максимална скорост и процент, отделно Витаргото е най-бързо преминаващия през стомашно-чревния тракт въглехидрат, така че аз горещо го препоръчвам. Глюкозата от друга страна е най-бюджетния вариант - тя си е без пари, но там имаш огромен пик на инсулина и ако диетата не ти е перфектна може да си залепиш доста мазнини по тялото, което почти в 99% от случаите е нежелано.  Успех!

07.08.13
15:27

След тренировка няма по добро зареждане от това с Vitargo ! ! !

18.08.13
18:16

Аз зареждам с бял ориз и витагрото може да го духа,защото за 1 кило витагро ще си взема 35-40 кила ориз.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1