04.10.12
10:44
Здравейте колеги! Озаглавих така темата, защото мисля, че се храня достатъчно добре за да качвам, а кантарът е на друго мнение... Та ето го въпросното хранене за 190 см, 70 килограмов ектоморф:
След ставане (8:00-8:30) - 200 грама макарони със сирене и 400 гр. кисело мляко 2-3%
10:00 - 2 филии бял хляб, масло, 100 грама шунка - 2 сандвича + прясно мляко 200 мл.
12:00 - бяло месо - понякога 2 пилешки пържоли + 200 грама шунка, 100 грама картофи, 100 грама ориз, 2 филии бял хляб
16:00 - 2 банана
19:30-20:00 - 2 филии бял хляб, гледам да вкарам някой въглехидрат тука - спагети,ориз,картофи, бялото месо не го набавям винаги, 200 мл. прясно мляко
22:30-23:00 - кисело мляко 2-3%
00:00 - Хоризонтално положение
Моля за съвет какво да добавя във въпросните места и как да си набавям качествения протеин от бялото месо. Какво бяло месо да купувам?
Темата беше редактирана от Fundamental Guy на 04.10.12 10:55.
- първите две хранения имат недостик на протеин. Шунката ми е съмнителен източник. Не знам каква марка предпочиташ, но може да помислиш за алтернативи
- две пържоли са достатъчни. Парите за шунката може да ги дадеш за нещо друго. Например постарай се във вечерята да имаш нещо
- 2 банана не минават за отделно хранене.
- кофичка кисело мляко... с нея-без нея...
Накратко опитай: повече и по-качествени източници на животински протеин. Яйца, извара, червено месо(гледам навсякъде все бяло пишеш). Свинското никак не е лошо.
вкарай някакви мазнини. Например при последното хранене или като едно междинно. Малко ядки, маслини, сметана
04.10.12
11:05
По принцип и аз нямам доверие на колбаси и шунки, но тази ми направи впечатление с цената и това, че уж е произведена в Германия. Ягдвурст, който ми допадна много на вкус - от Пенимаркет го купувам. Колкото до ядките - съвсем ги бях отписал тях, а мога да ги сложа към бананите. Колкото до свинското месо - страх ме е да не станат много мазнините, които приемам край тези масла и ядки :D
04.10.12
11:34
Общо взето за образуването на почти всички анаболни хормони, които ти трябват за целите ти, има нужда от качествени животински мазнини.
Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 04.10.12 11:34.
04.10.12
12:42
Противно на логиката високовъглехидратното хранене не винаги е най-удачния избор за качване на маса. Аз дълго време се храних така и бях тежък, но мазен и постоянно муден и мързелив. Сега се храня по-скоро циклично - 2 до 4 хранения на ден, имам дни със съвсем малко въглехидрати и дни с зареждане, не защото го правя нарочно, просто тялото ми така ми диктува. И съм същите килограми, само, че без мазнини, по-подвижен и енергичен :) Просто пробвай различни неща по метода на проба-грешка и ще налучкаш твоя начин на хранене. Информирай се за цикличното хранене и избягвай това въглехидратно “задръстване”, пречи ти по мое мнение.
-тва кисело мляко освен да ти пълни стомаха рано сутрин,с ква друга цел го пиеш.Хранителните му ползи са близки до нулата.Вместо него на закуска бих сложил 5 ЦЕЛИ яйца,а последното хранене 250-300 гр извара с 50 гр ядки.
-хранене 2 също е комично от към протеин,иначе казано нямаш никакъв.Тия пресни,кисели млека - купешките,въобще не трябва ги смяташ за каквато и да е храна.Както казах хранителните им стойности за смешни,а и ти не приемаш кой знае какви количества,така че ги игнорирай като цяло.
-хранене 3 - “понякога 2 пилешки пържоли...” става “винаги 2 ....”,също така можеш да дигнеш въглена от картофите или ориза.
-към хранене 4,бих вкарал още яйца,независимо дали е предтренировъчно или след.
-хранене 5 също би следвало месото да е главен участник с него.
Относно,това че високо въглехидратното хранене те правело муден и мързелив,определено не съм съгласен.От както почнах фитнеса, и бокса остана на заден план,естествено не съм енергичен колкото преди(разбирай че преди правех 12 рундах3 мин,спаринги,сега на 5-6 съм дроб),но то се дължи единствено на факта,че както казах заебах бокса ,а и основно щото съм с около 20 кг по-тежък.Така че всичко е до начина ти на живот и строго индивидуално.
Общо взето не знам защо толкова ви е страх от храната.Колкото по бързо разбереш че чистото качване е изключително трудно и не си заслужава нервите,толкова по-скоро ще почнеш да се хранеш като хората.Пък като замазнееш,ще чистиш. :P
Мнението беше редактирано от balabanov на 04.10.12 13:08.
04.10.12
20:29
много добро мнение на balabanov. а и още повече че си 1.90м, 70кг. хапвай смело ДОБРА храна, нищо непоправимо няма да стане в следващите 10-15 качени кила.
-тва кисело мляко освен да ти пълни стомаха рано сутрин,с ква друга цел го пиеш.Хранителните му ползи са близки до нулата.Вместо него на закуска бих сложил 5 ЦЕЛИ яйца,а последното хранене 250-300 гр извара с 50 гр ядки.
-хранене 2 също е комично от към протеин,иначе казано нямаш никакъв.Тия пресни,кисели млека - купешките,въобще не трябва ги смяташ за каквато и да е храна.Както казах хранителните им стойности за смешни,а и ти не приемаш кой знае какви количества,така че ги игнорирай като цяло.
-хранене 3 - “понякога 2 пилешки пържоли...” става “винаги 2 ....”,също така можеш да дигнеш въглена от картофите или ориза.
-към хранене 4,бих вкарал още яйца,независимо дали е предтренировъчно или след.
-хранене 5 също би следвало месото да е главен участник с него.
Относно,това че високо въглехидратното хранене те правело муден и мързелив,определено не съм съгласен.От както почнах фитнеса, и бокса остана на заден план,естествено не съм енергичен колкото преди(разбирай че преди правех 12 рундах3 мин,спаринги,сега на 5-6 съм дроб),но то се дължи единствено на факта,че както казах заебах бокса ,а и основно щото съм с около 20 кг по-тежък.Така че всичко е до начина ти на живот и строго индивидуално.
Общо взето не знам защо толкова ви е страх от храната.Колкото по бързо разбереш че чистото качване е изключително трудно и не си заслужава нервите,толкова по-скоро ще почнеш да се хранеш като хората.Пък като замазнееш,ще чистиш. :P
И колко хора знаят как да изчистят и да не са пак на изходно ниво?)))))