04.10.12
14:57
Мислите ли, че е добър вариант да приложа следния начин:
ВВД в тренировъчните дни, яко въглехидрати и протеин около 1.5 гр телесно тегло
НВД(ВМ) в нетренировъчни, яко наситени мазнини и протеин около 2гр
целта ми е качване и главната причина да искам така да се храня е не да качвам по-чисто, защото това не ме интересува, а и знам че няма чисто качване, а просто че от мазнините се набавят повече калории без да се тъпчеш толкова, а при ввд трудно успявам да ги докарам всеки ден (трябват ми около 3000 ккал за качване). Бих почнал НВД във всички дни, но доколкото четох с мазнини ще ми е доста по-трудно да си набавя енергията за тренировките в трен. дните, а аз гледам да правя тренировки с максималната тежест която мога да вдигна. Какво мислите, добре ли е това разделение нвд - нетрен. дни, ввд - трен при цел качване?
Ръст: 181 см
Тегло: 70 кг
Темата беше редактирана от Georgi Hristov на 04.10.12 14:59.
Е то това си е въглехидратна ротация. Пробвай как ти се отразява, не е лошо като идея.
04.10.12
15:09
Сега прегледах темата за ротацията но там пише че се върти ниско, средно и високо въглехидратно и разни 3-3-3-1-2-1. I like to keep it simply, само ВВД и НВД, тренирам по тридневна схема (в момента съм на клек в 20 повторения) и смятам да ги редувам така -
понеделник - ВВД
вторник - НВД
сряда - ВВД
четвъртък - НВД
петък - ВВД
събота - НВД
неделя - НВД
без умерено въглехидратни дни? а само високо и ниско? така става ли или трябва и рбд да правя и да си играя да изчислявам :D
Според мен ще ти дойде доста натоварващо да изчисляваш всеки ден. Не му влизай в края толкова. Прави си тренировъчните дни високовъглехидратни, нетренировъчните - ниско и това е. Предполагам не правиш това професионално, че да трябва да си супер стриктен ;)
Аз пък напоследък установявам, че като се надумкам вечерта с въглени на другия ден съм яко зареден за тренировката, но все пак се храня ЦХ...
казано от gotcha на 04.10.12, 15:20:
Аз пък напоследък установявам, че като се надумкам вечерта с въглени на другия ден съм яко зареден за тренировката, но все пак се храня ЦХ...
И аз съм го забелязал този ефект многократно, та ако съм предвидил тежка тренировка хич не ги мисля въглехидратите и си ям повече. Ама пича едва ли е на ЦХ, не знам и кога тренира, но ако зареди с въглехидрати поне 3-4 часа преди тренировка ще си има доста сила
04.10.12
16:19
Пробвал съм,резултатите са далеч по-малки от колкото при РБД и ВВД :)