04.10.12
21:19
Здравейте, време беше и аз да се включа с нещо в тоя форум след толкова обикаляне :). Аз съм 16 годишен, почти 17, висок съм 191 см тежа 80 кг Сериозно тренирам от около 2-3 месеца. Старая се да се храня по ВВД, но обмислям да мина на РБД (какво ще препоръчате за качване на маса?). За деня ми трябват доста калории и за това гледам да похапвам често и калорично, но имам проблем. Когато хапна, макар и малко, корема ми се подува доста, а ям по-обилно се надува много и ми става тежко. Забелязах комплексните ензими на “now foods-Super Enzymes” и прочетох, че някои хора са решили точно тези проблеми с тези ензими. Та бих искал няколко мнения по въпроса дали да си ги взема и аз. Мерси предварително и се извинявам ако не съм се изразил добре или не е на правилното място :)
04.10.12
21:51
Опитай, ензимине обикновено помагат на храносмилането - все пак това им е смисълът. Обаче освен това ти препоръчвам да не качваш калориите внезапно и главоломно, за да избегнеш големия стрес за организма. Увеличавай повече калориите в чинията, отколкото големината на порцията, за да не се подуваш. Не смесвай в едно хранене много въглехидрати, протеин и мазнини - колкото по-смесено е храненето, толкова по-бавно се усвоява. Ако искаш да усвояваш по-бързо, за да можеш да поемеш повече калории през деня, разпредели поне някои от храненията си на принципа на разделното хранене.
04.10.12
22:09
Мерси много! :) Това за качването на порциите го разбрах, само че беше прекалено късно. Преди 2 месеца като почнах да се храня по добре рязко увеличих приема на храна и не ми се отрази добре. Сега вече внимавам и ще направя нещо по въпроса с разделното хранене :)
04.10.12
22:34
Аз също съм включил активно ензими в храненето, може да видиш и в дневника ми. Решиха ми подобни проблеми, може да опиташ и ти.