Нестандартните добавки за издръжливост

04.10.12
15:12

Имам следната идея, тренирам лека атлетика, в специалност средни разстояния, нуждая се от издръжливост/скоростна издръжливост, ако ме разбирате. След като съм минал през десетина буустъри и няколко енергетика, стигнах до извода, че само кофеина ми е помогнал до тук в моята цел, а именно издръжливостта. Ориентирах се към добавките НАДХ, Окаткозанол,Омега 3-6-9, Родиола за следващия състезателен сезон, плюс още няколко допълнения. Въпросът ми към вас е, някой има ли впечатление от гореспоменатите като отделна добавка, пили ли сте ги, чували ли сте отзиви за тях и какви са те, а вашето мнение? Ще съм ви много благодарен, ако ми отговорите и ми спестите известно главоболие, дали да ги взема, кое да взема, ще се радвам и на предложения от ваша страна! :)
Мисля да взема още Витамини - Анимал пак(естествено), БЦАА и Инозин!

Темата беше редактирана от RunAholic на 08.10.12 11:31.

От изброените съм приемал Родиола и това е ревюто ми на продукта.

04.10.12
15:41

Ами няма да видиш кой знае каква файда от никави “нестандартни добавки” ;)
Първо, че нещата не се решават с тях, а основно с тренировки. Ако имаш хубаво посторени тренировки към скоростна издръжливост ще си 10 пъти по-дбре, отколкото ако нямаш и взимаш всичко възможно.
Второ, че всички ефекти на разрешените стимулатори са нищо в сравнение с тези на неразрешените.
Трето, че няма как да решиш проблема със стимулацията с 2-3 неща...Един подобаващ и наистина ефективен “състезателен стак” ще включва в себе си поне 7-8-9-10-12 основни компонента и ще ти излезе скъпо...като кофеина му е само една от съставките му.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 05.10.12 14:41.

От изброените продукти аз също съм приемал само Rhodiola rosea. Моите впечатления са отлични - за периода на приема режимът ми беше доста натоварен (работа, тренировки, стрес), а аз поддържах много добър тонус. Възстановявах по-добре и понасях по-лесно натоварването. Разликата между тонуса преди приемането на тази билка и по време на приема при мен беше ясно изразена и осезаема. По мое мнение това е една от най-добре работещите билки за хора, които спортуват интензивно. Използвай я в най-натоварените периоди.

Щом споменаваш издържливост, напомням за бета аланин.

И още нещо - Animal Pak не е най-естествения избор на витаминен продукт от този клас и съвсем не е най-добрият.

05.10.12
20:08

Първо до Джеймс, Тренирам от 5 години, при един от най-добрите треньори в България, което предполага сериозни тренировки. Не гледам на добавките като на “вълшебно хапче”, с което няма смисъл да тренирам и ще съм най-бързия. Извинявам се ако изглеждам леко заядлив, но не съди човек, който не познаваш! ;)

Благодаря ви че се отзовахте на темата ми,а до Кольо Пияндето, какви точно витамини мислиш за най-подходящи, можеш ли да ми препоръчаш по-добри от анимал пак. Аз съм споменал тях, защото през годините съм ги ползвал многократно и винаги съм оставал доволен от тях.Ако има по добри ще се радвам да разбера за тях. :)
Бета-аланин вземах миналата година, но не забелязах осезаем ефект от него и мисля този сезон да мина без него.

Мнението беше редактирано от RunAholic на 06.10.12 09:28.

05.10.12
21:09

казано от Лекоатлета на 05.10.12, 20:08:

Първо до Джеймс, за да се интересувам от добавки значи съм изградил доста сериозен тренировъчен опит. Тренирам от близо 5 години, при един от най-добрите треньори в България, което предполага тренировки, който ти сигурно не си си и представял.

Ако знаеше с кой говориш/пишеш нямаше да считаш 5 години за сериозен тренировъчен опит, нито тренировките си за нещо невиждано :D

не съди човек, който не познаваш! ;)

Виж колко хубаво си го казал, защо не се придържаш към съвета си? ;)

05.10.12
22:27

Съжалявам, че и аз се изказах прибързано,редактирах поста си, не знам нищо за човека, малко се засегнах от това, че ме смята за някой от масовите новаци, който си нямат на понятие от суплементация и мислят добавките за амброзия, ако съм те засегнал Джеймс, искрено се извинявам! :)

Мнението беше редактирано от RunAholic на 05.10.12 22:31.

06.10.12
09:26

@James Hinks , понеже наистина прибързано пуснах темата, не съм имам време да седна и обстойно да премисля стака, а разбрах, че ти си човек с опит, който може да помогне. Много ще ти бъда благодарен ако ми споменеш за добавките, който смяташ за рентабилни един вид, който ще ми помогнат в моята цел. Нека не са две-три, нека са до 6-8, но не бих могъл да си позволя повече от 8, поради факта че нямам особено голяма сума пари. :) Понеже преди състезание има период от 3 месеца, в които навлизаме в така наречената Спортна форма, тренировките ми стават твърде интензивни, с не много време за възстановяване и бих искал да ударя рамо на изтощения си организъм.

08.10.12
11:09

казано от James Hinks на 04.10.12, 15:41:

Ами няма да видиш кой знае каква файда от никави “нестандартни добавки” ;)
Първо, че нещата не се решават с тях, а основно с тренировки. Ако имаш хубаво посторени тренировки към скоростна издръжливост ще си 10 пъти по-добре, отколкото ако нямаш и взимаш всичко възможно.

Първо до Джеймс, Тренирам от 5 години, при един от най-добрите треньори в България, което предполага сериозни тренировки. Не гледам на добавките като на “вълшебно хапче”, с което няма смисъл да тренирам и ще съм най-бързия. Извинявам се ако изглеждам леко заядлив, но не съди човек, който не познаваш! ;)

Мисля, че подчертаното изчерпва въпроса :)
Освен това се вече се въздържам да препоръчвам каквото и да било на някой, който тренира при “треньор” - в крайна сметка треньора му взима заплата за това и не е нужно да се възползва от моите знания без пари ;)
А и дали ще те вкара във филма с хапчетата решава той, а не аз.
Иначе да, мога да ти кажа най-безопасните компоненти на такъв стак, които не са и толкова скъпи ;)

08.10.12
11:29

То в този филм сам се вкарах, той треньора ми дава да вземам само витамини и до там :) . Просто ми се искаше да си помогна още малко с нещо друго освен витамини, а за тези безопасни компоненти - ще се радвам да разбера всяка полезна информация.
Ясно е че всеки труд се заплаща,но не съм толкова на ясно с нещата и за това потърсих професионален съвет, какъвто повечето тук сериозни хора като теб могат да ми дадат и каквито съм получил до момента.
Радвам се все пак на твоите съвети, макар и да знаех преди това, знаех,че резултат се постига най-вече със сериозни тренировки и прилежен режим, но друго е да го потвърди специалист.

Чакам още полезни съвети  и имам малка редакция във стака- Анимал Пак,Инозин,Цитрулин,БЦАА,Родиола

08.10.12
11:47

Бета Алалнин, Цитрулин Малат, Креатин и ВСАА, Кофеин, Тирозин, Аргинин Алфа-Кетоглутарат са задължителни компоненти на такъв стак, влияещи както директно върху мускулите, така и върху общото състояние на организма.
Витамините са задължителни за всеки дори и да е нетрениращ. Аз не бих взел Animal Pack заради съотнощението цена/качество.

Остава ти тежката артилерия за нервната система...там обаче не искам да споделям ей така :x ;) Особено пък с точни дози и времена на прием(които всъщност са много важни).

казано от Лекоатлета на 08.10.12, 11:29:

Чакам още полезни съвети  и имам малка редакция във стака- Анимал Пак,Инозин,Цитрулин,БЦАА,Родиола

Коментирали сме Animal Pak - поостаряла формула, компонентите в нея не са в най-подходящите форми. Аз бих погледнал Power Pak на Pure Nutrition, Adam и Vit-Min 100 на Now foods.

Цитрулин малат - добра идея, работещите дози са около 5 g.

Спомена, че си приемал бета аланин и не си очарован... какво количество и как го приема? Работещата доза при него е 6-7 g дневно, разделена на 2-3 приема на гладно.

Родиолата - при мен даде чудесен резултат при доза 1 g дневно (500 mg с обяда и толкова с вечерята, тренирам между тези две хранения). Някои предтренировъчни продукти съдържат родиола, но не съм пробвал дали има значение точният тайминг в случая.

08.10.12
12:00

Нямате ли по-големи момчета в групата...питай ги тях какво взимат.
И един съвет от “колега”...сподели с тренера какво мислиш да взимаш и с какви средсва разполагаш...той трябва да знае. Не искам да ти споделям горчив опит от таива начинания на някои момчета, с които аз тренирах...как гърмят левашката, а петното остава за целия клуб и треньора, не само за глупеца, който сам е решил да лъже майката-природа!

08.10.12
12:11

Бета аланина го вземах 3пъти по 2 грама, може просто очакванията ми да си биле прекалено големи и за това да не съм обърнал внимание ако е има ефект. Ще се посъветвам с треньора, също така на страницата на Българската федерация по лека атлетика е качен списъка на “WADA” със забранените субстанции и редовно го преглеждам като реша да взимам нещо ново.
Благодаря за съветите момчета.

Мнението беше редактирано от RunAholic на 08.10.12 12:13.

08.10.12
12:14

казано от James Hinks на 08.10.12, 11:47:

тежката артилерия за нервната система...там обаче не искам да споделям ей така :x ;) Особено пък с точни дози и времена на прием(които всъщност са много важни).

казано от slavko на 08.10.12, 12:00:

как гърмят левашката, а петното остава за целия клуб и треньора, не само за глупеца, който сам е решил да лъже майката-природа!

казано от Лекоатлета на 08.10.12, 12:11:

също така на страницата на Българската федерация по лека атлетика е качен списъка на “WADA” със забранените събстанции и редовно го преглеждам като реша да взимам нещо ново.

Нищо от нещата, които имам предвид не са в забрaнения списък на WADA ;)
Точно поради това не искам да ги споделям :)

p.s.
Пък и къде се забихте вие...в забранените субстанции... ;)

Мнението беше редактирано от James Hinks на 08.10.12 12:33.

08.10.12
19:18

:D Разваления телефон в действие :)
Какво мислите за витамините на ОН, Опти-Мен?

Мнението беше редактирано от RunAholic на 08.10.12 21:58.

09.10.12
09:46

Аз лично съм много доволен от тях.

12.10.12
19:56

Какво мислите за “Cordyceps”, четох много интересна статия, но ми се иска да я подплатя с още мнения, дали си заслужава?

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1