Протеинова матрица или протеин за подрастващи

05.10.12
11:43

Здравейте,
  аз съм на 16 и вече от около една година тренирам кикбокс, а през това лято свалих и около10-12 кг.(Сега съм 182 висок и 72 кг) Като програмата ми за тази година е 3 в седмицата тренировки- кикбокс (след всяка тренировка пия соли) и два пъти лостове като събота и неделя ги оставям като почивни дни.
  Въпросът ми е дали трябва да взимам някъкъв протеин ако искам да стана малко по голям и ако да какъв и какви биха били страничните ефекти?
  Треньорът ми препоръчва суроватъчен, но приятели ме съветват да си взема протеинова матрица. Аз сум си харесал Синтракс 5.0
  Благодаря предварително!!!

Дали ТРЯБВА да си купуваш протеин - не, не е задължително. Да оправиш храненето е действие с несравнимо по-голям приоритет. Странични ефекти при правилна употреба няма. Изборът на точния тип протеин се прави според конкретните особености в организацията на твоето ежедневие, хранене и тренировки. Приемането на протеин само по себе си НЯМА да те направи по-голям.

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.10.12 11:49.

05.10.12
12:00

Е тренировките са ми вечер от 8 а от горе на всичко трябва да сменям смените всеки месец та тая история с по 5-6 хранения на ден въобще нямам време за нея . Общо взето гледам да ям по малко и по често но не винаги успявам.

Само не видях къде твърдя, че нещата няма да станат с по-малко от 5-6 хранения дневно. :) Като казах, че трябва да си прегледаш преди всичко храненето, имах предвид да го направиш подходящо като количество И качество. С други думи - храната ти трябва да приемаш храна, която да доставя на тялото ти всичко необходимо в достатъчно количество и от качествени източници. Ако го направиш, съвсем спокойно можеш да си спестиш парите за протеин.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1