05.10.12
11:43
Здравейте,
аз съм на 16 и вече от около една година тренирам кикбокс, а през това лято свалих и около10-12 кг.(Сега съм 182 висок и 72 кг) Като програмата ми за тази година е 3 в седмицата тренировки- кикбокс (след всяка тренировка пия соли) и два пъти лостове като събота и неделя ги оставям като почивни дни.
Въпросът ми е дали трябва да взимам някъкъв протеин ако искам да стана малко по голям и ако да какъв и какви биха били страничните ефекти?
Треньорът ми препоръчва суроватъчен, но приятели ме съветват да си взема протеинова матрица. Аз сум си харесал Синтракс 5.0
Благодаря предварително!!!
05.10.12
11:49
Дали ТРЯБВА да си купуваш протеин - не, не е задължително. Да оправиш храненето е действие с несравнимо по-голям приоритет. Странични ефекти при правилна употреба няма. Изборът на точния тип протеин се прави според конкретните особености в организацията на твоето ежедневие, хранене и тренировки. Приемането на протеин само по себе си НЯМА да те направи по-голям.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 05.10.12 11:49.
05.10.12
12:00
Е тренировките са ми вечер от 8 а от горе на всичко трябва да сменям смените всеки месец та тая история с по 5-6 хранения на ден въобще нямам време за нея . Общо взето гледам да ям по малко и по често но не винаги успявам.
05.10.12
12:19
Само не видях къде твърдя, че нещата няма да станат с по-малко от 5-6 хранения дневно. :) Като казах, че трябва да си прегледаш преди всичко храненето, имах предвид да го направиш подходящо като количество И качество. С други думи - храната ти трябва да приемаш храна, която да доставя на тялото ти всичко необходимо в достатъчно количество и от качествени източници. Ако го направиш, съвсем спокойно можеш да си спестиш парите за протеин.