05.10.12
14:34
Здравейте! Решил съм да сменя протеина с гейнър, защото качвам наистина трудно. Въпросът ми е кой е най-добрият вариант според вас до 70лв. ? Също така гледам, че има сериозна разлика между различните гейнъри - тежат по 2800 грама, но един е за 8 дози, а друг - за 27. Предпочитам разбира се, 27 дози. Помагайте, ако имате впечатления! Благодаря предварително! :)
05.10.12
20:11
Хляб?
05.10.12
21:20
Няма добър гейнър, всички са боклуци.
Оправи си храненето, иначе гейнър (захар) има в захарницата доста по-евтин.
Мнението беше редактирано от Georgi Hristov на 05.10.12 21:20.
Не мога да разбера защо голяма част от пишещите във форума си драска свободни съчинения, говорят се некви наизустени небивалици по дефоут и това явление е доста смущаващо. Само ще постна състава на един продукт Гейнер, тъй като не съм сигурен, че е разрешено да поствам линк към продукта във форума и после пак ми говорете за захарници -
Per 100g:
kJ 1669, Kcal 399, Protein 29.9g, Carbohydrate 49.1g , (of which sugars) 1.3g, Fat: 6.6g, (of which saturates) 3.1g, Fibre 5.9g
Състав:
Ultra Fine Scottish Oats, Slow and Fast Release Protein Blend (Whey Protein Concentrate, Milk Protein Concentrate, Egg White Powder), Glutamine Peptides, Cocoa Powder (Chocolate flavour only), L-Leucine, Natural Colour (Beta Carotene for Banana Flavour and Beetroot Red for Strawberry Flavour), Flavouring ( Banana, Strawberry, Chocolate), Stabiliser (Xanthan Gum), Sweetener (Sucralose®).
Към автора на темата - не пускай такива теми защото във форума има хиляди такива в които бързо ще намериш, това което търсиш. Просто се начете да ползвате търсачката, ТЯ Е ИЗМИСЛЕНА ТОЧНО С ТАЗИ ЦЕЛ, ЗА ДА НЕ СЕ ОТВАРЯТ ХИЛЯДА ТЕМИ С ЕДИН СЪЩ ВЪПРОС !!!
05.10.12
22:34
е тоя гейнър явно е изключение, бълк паудърс явно не знаят какво е гейнер, при него едно 80% е въглехидрати, прости - демек глюкоза, за същия ефект глюкоза за 2 лева и 1 кило протеин и на ти гейнер като толкова държиш да е гейнер...... друг е въпроса че не ти трябва
05.10.12
22:43
казано от Христо на 05.10.12, 21:44:
Ultra Fine Scottish Oats, Slow and Fast Release Protein Blend (Whey Protein Concentrate, Milk Protein Concentrate, Egg White Powder), Glutamine Peptides, Cocoa Powder (Chocolate flavour only), L-Leucine, Natural Colour (Beta Carotene for Banana Flavour and Beetroot Red for Strawberry Flavour), Flavouring ( Banana, Strawberry, Chocolate), Stabiliser (Xanthan Gum), Sweetener (Sucralose®).
Като изключим ултрафините шотландски овесени ядки :D , всичко друго си го има в една прилична протеинова матрица.
Сега като сметнеш, че матрицата е доста по-скъпа от овеса, като добавим и че съотношението протеин/овес в този гейнер е почти 1:2 (т.е. по-скъпата суровина е два пъти по-малко, а като цяло протеина е едва 1/3) може лесно да пресметнеш, че излиза доста по-изгодно да си купиш матрица или суроватка+казаин например и да си рупаш спокойно овеса, пък бил той и български ;) Не че виждам полза от овеса де, ама па ако толко държиш... Те затова гейнъра си е пари на вятъра.
казано от Христо на 05.10.12, 21:44:
Просто се начете да ползвате търсачката, ТЯ Е ИЗМИСЛЕНА ТОЧНО С ТАЗИ ЦЕЛ, ЗА ДА НЕ СЕ ОТВАРЯТ ХИЛЯДА ТЕМИ С ЕДИН СЪЩ ВЪПРОС !!!
Виж за това си абсолютно прав! Не може всеки ден при влизане в сайта да четеш едни и същи заглавия на теми, повечето лишени от смисъл. Подкрепям на 100%.
казано от Georgi Hristov на 05.10.12, 22:34:
за същия ефект глюкоза за 2 лева и 1 кило протеин и на ти гейнер
е то щото овеса е много скъп и недостъпен... Смисъла пак е никакъв. А въглехидрата е най-ефтината храна-ориз, картофи, овес, леб...
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.10.12 22:50.
Само един въпрос, на който ако успееш да си отговориш, ще си отговориш и на другия въпрос - защо твърдя, че постоянно се пишат неадекватни коментари и това е всеки ден. КОЙ ГОВОРИ ЗА ПАРИ И ЗА ТОВА, КОЕ БИЛО ПО ИЗГОДНО, КОГАТО НЯКОЙ ЗАДАВА ВЪПРОСИ ЗА ДОБАВКИ, КОЙ ?
АКО НЯКОЙ ЗАДАДЕ ВЪПРОС ЗА ДАДЕНА ДОБАВКА, БЕЗ ДА Е СПОМЕНАЛ НИЩО ЗА ПАРИ ИЛИ ПО ЕВТИНА АЛТЕРНАТИВА, ЗАЩО ВСЕКИ ПЪТ 90% ОТ КОМЕНТАРИТЕ СА ЗА ПАРИ И ОТ СОРТА НА - АЗ ПАРИ ЗА ТОВА НИКОГА НЯМА ДА ДАМ, ЩОТО ТОВА И ОНОВА БИЛО ПО ЕВТИНО, АМА КОЙ ТЕ ПИТА “ТЕБ”, КОЕ ТИ БИЛО ПО ЕВТИНО И ЗАЩО НЯМАЛО ДА СИ КУПИШ ТОВА И ОНОВА. ЗА КВИ ЗАХАРНИЦИ И ЗА КВИ 5 ЛЕВА МИ ГОВОРИТЕ, ПОГЛЕДНЕТЕ СЕ ОТСТРАНИ И ЩЕ ВИДИТЕ, ЧЕ ПИШЕТЕ НЕУМЕСТНИ И НЕАДЕКВАТНИ КОМЕНТАРИ !!!
05.10.12
23:27
Ей смешко, я смени леко тона и внимавай с капслокса ;)
Прочети пак заглавието на темата и въпроса на автора:
Препоръчайте ми добър гейнър
Възможни отговори:
- този (няква марка)
- онзи (няква друга марка)
.....
- който и да е, всички са добри по принцип, ще имаш полза
- никой, всички са боклуци, няма смисъл
Всеки един от тези отговори за да е коректен се нуждае от аргументи (ако отговарящия е достатъчно интелигентен, за да се аргументира). Айде сега обори моите мотиви. ;)
Ако можеш де, че гледам нещо не ти достига ;)
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 05.10.12 23:39.
05.10.12
23:30
Да разчиствам ли вече?
Вдишай дълбоко и се успокои и внимавай с обидите, защото в моя коментар няма и наченки за подобни неща, но това не ти пречи да обиждаш. Ако можеше и да вникнеш в прочетено щеше да разбереш, че долния текст не е персонално насочен към теб, а въобще към тези, които отговарят по подобен начин и не случайно сложих кавички на думата - “теб”, но ти явно четеш през редовете и имаш някаква натрупана злоба, за да тръгнеш да обиждаш без причина.
lol не знам защо се напъваш, резултата винаги ще е еди и същ, аз много конкретно съм се изразил и няма нужда да вадя цитати и от други теми, ето ти един пресен и със него всичко приключва, жалко, че толкова мисли със какво да ме конфронтираш.
казано от Georgi Hristov на 05.10.12, 21:20:
Няма добър гейнър, всички са боклуци.
Оправи си храненето, иначе гейнър (захар) има в захарницата доста по-евтин.
05.10.12
23:51
Има си правила на форума, писането с главни букви се възприема като викане. Ако говорехме очи в очи и се опиташ да подвикваш, думичката “смешко” ще ти се стори наистина забавна и безобидна.
По повод другите теми или мнения, аз не мога да отговарям за това кой какво казал, в коя тема и кога... Писах коментар, в който изказвам мнение защо гейнъра е боклук и не си заслужава, дори и препоръчания от тебе. И мога да нося отговорност само за моето мнение. Но когато получавам капс локс като отговор на безобиден коментар, резултата е такъв (заради подробността, че пищем от разстояние... за по-близка дистанция виж началото ;) )
06.10.12
15:44
Ами решил съм все пак да пробвам с гейнър как ще е. Гледам, че в някои има по 50 грама протеин и захари само 20гр, което си е супер.
Кой е по-добър според вас - Lean Mass на Pure Nutrition, или Serious Mass на Optimum Nutrition? Не мога да разбера защо при единия дозите са 27, а при другия - 8.. ? Все пак са на една цена и еднакво тегло. Нещо не ми се връзва.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.10.12 00:12.
06.10.12
19:05
Защото при единия дозата е 100 гр, а при другия - 334 гр. Хаха
Георги, извини ме, допуснал съм техническа грешка и недоглеждане при сливането. Поздрави! Кольо
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 07.10.12 10:01.
06.10.12
19:24
казано от Добромир Генов на 06.10.12, 15:44:
Ами решил съм все пак да пробвам с гейнър как ще е. Гледам, че в някои има по 50 грама протеин и захари само 20гр, което си е супер.
Кой е по-добър според вас - Lean Mass на Pure Nutrition, или Serious Mass на Optimum Nutrition? Не мога да разбера защо при единия дозите са 27, а при другия - 8.. ? Все пак са на една цена и еднакво тегло. Нещо не ми се връзва.
Защото са ти дали примерна доза с примерно съдържание, по-натам преценката си е твоя според нуждите.
Обърни внимание какво получаваш тотал срещу 60-70лв:
Lean mass: 2720гр. Serious mass: 2720гр.
27дози x 15гр=405гр протеин; 8дози х 50гр=400гр протеин;
27дози х 69гр=1863гр въглехидрати; 8дози х 254гр=2032гр въглехидрати;
27дози х 383ккал=10341ккал 8дози х 1250ккал=10000ккал;
Честно казано аз особена разлика не виждам, да не кажа никаква... Ако сметнеш съдържание на 100гр продукт разлика в макронутриентите няма.
Кажи сега обаче според тебе струват ли две кила месо и три кила ориз 70лв???
Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 06.10.12 19:27.