креатин - въпрос

06.10.12
15:50

Здравейте имам следния проблем:
Преди 7 дни започнах да пия креатин монохидрат и всичко си беше наред, но тази сутрин като се събудих имах световъртеж и ми се гадеше.Пия по 20г (4х5г) и съм 60 кг на 17 години.Въпроса ми е дали това може да бъде страничен ефект от креатина или организма да ми се е пренаситил или пък да е нещо като непоносимост и да спирам ли да го пия ? Благодаря.

Темата беше редактирана от zlat1 на 06.10.12 18:03.

Здравеи. От значение е дали си взимал нещо преди да почнеш да взимаш креатин, и какъв креатин вземаш има доста видове монохидрати, хидрохлорид и т.н.. Също така се правят зареждащи дози от по малки количества. Намали дозата на 5 грама на ден и не я променяи, безмислено е да покачваш грамажа защото всичко ще изпикаеш. Да възможно е от прекалено големите дози да се случва това не съм много запознат със страничните ефекти от него, но до колкото знам страничен ефект от креатина е появата на пъпки не е нещо кои знае какво, но световъртежа може също да е и от много други работи, примерно прекалено ряското ставане или недоспиване и т.н.

Мнението беше редактирано от Димитър Еринин на 06.10.12 17:35.

Братче, 20 грама на ден!? Ако беше 100 килограма - окей, ама ти си 60… Зареждащите фази са глупост. Сваляй на 5 грама след тренировка и това е...

06.10.12
17:47

креатина е монохидрат на скайтек

Мнението беше редактирано от zlat1 на 06.10.12 18:07.

06.10.12
19:33

И аз пия същия на Scitec вече 2 месеца и нямам никакви проблеми

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1