07.10.12
10:38
Здравейте !
От известно време всяка сутрин закусвам следното-2 яйца (около 160 грама),50-100 грама пълнозърнест хляб и в една купа смесвам 250-300 грама заквасена сметана,20-30 грама натурално какао,20-30 грама мед,около 50 грама овесени ядки и 15-20 грама овесени трици.Това прави около 1500 калории,което си е доста за едно хранене.Това,което ме интересува,е как ви се вижда комбинацията от всички тези продукти и дали трябва да ме притеснява голямото количество мазнини,като се има на предвид,че в поне още 2 хранения задължително присъства месо (общо около 500 грама за деня) и то почети винаги е свинско.
Целите ми са свързани с това да ставам все по-експлозивен,силен,бърз,издръжлив,без да свалям килограми и евентуално,ако мога да кача 2-3кг..
За да не отварям нова тема и аз да попитам какво мислите за тази закуска и подходяща ли е тя за НВД.
200гр. пълномаслена извара
200гр. обезмаслено кисело мляко
4 броя цели варени яйца (200гр.)
Смесвам изварата и млякото и вътху тях настъргвам сварените яйца. Всичко го обърквам и го изяждам без никакви подправки.
Сметнах, че калориите са около 780, протеина е 72гр., въглехидратите са 24гр., а мазнините са 43гр.
И още да попитам, при тази закуска след като я изям в периода 08 - 08:30, нормално ли е след 2-3 часа корема ми да къркори все едно не съм ял от дни, та се налага да изяждам по някой банан?
Дайте и някоя идея за стабилна и БЪРЗА закуска, която да ме държи сит и корема тих поне до 12 на обяд.
Понеже от известно време промених доста храненето си,бих искал да питам какво мислите:
Сутрин,както вече написах,ям следното-2 яйца,2-3 филиики пълн.хляб,около 100 грама овесени ядки,250-300 гр.заквасена сметана,15-20-25гр. какао и 1 супена лъжица мед.За обяд ям или 300-350 гр свинско месо (вземам си от една месарница или чисто месо за готвене или котлети,правя ги във фурната) или 300-400 грама св. дроб + 2-3 големи варени картофа.Следобяд ям едно кисело мляко (4%),100 грама овесени ядки,15-20-25 гр. какао и една супена лъжица мед.Вечерята е абсолютно същата като обяда.
Както вече написах,целите ми са свързани с подобряване на експлозивността,силата,общо взето искам да ставам все по-атлетичен,като същевременно искам кача 2-3-4кг.Тренировките са ми всеки ден,като някои дни имам и по две.Обикновено в тези дни,в които имам две тренировки,втората е мач на малки врати (е то не е точно тренировка,но пак си е физическа активност).
Също искам да питам дали ще е добре ако между някои две хранения добавя и 50-100 гр. орехи или някакви други сурови ядки за още малко калории ?