Въпрос за тренировъчна програма и дали ще мога да се възстановя качествено

07.10.12
19:09

На 17год. съм. 189см.83кг. Целта ми е покачване на мускулна маса.Средно- напреднал във фитнеса.Не взимам добавки.Изградил съм си и хранителен режим в зависимост от  целта ми (може да го видите в дневника ми)
Въпроса ми е дали ще мога да се възстановя качествено след трениране 4 пъти в седмицата при която в 2 дни ще обхождам цялото тяло, напр.

Пон.-гърди,рамене,трицепс
Вт.-крака,гръб,бицепс
Ср.-почевка
Чт.-гърди,рамене,трицепс
Пт.-крака,гръб,бицепс
Съб.-почивка
Нед.-почивка

Ето и обобщен план на стратегията ми:

Тренировка – 4 пъти седмично, като всеки мускул се тренира по 2 пъти

Упражнения – по 2-3 за всеки мускул (от които 1 оформящо)

Серии – по 2-4 серии за всяко упражнение, с 2-3 минути почивка

Повторения – от 6 до 12 повторения в серия

Темата беше редактирана от Влади . на 07.10.12 19:09.

07.10.12
21:56

Би трябвало да успяваш да се възстановиш щом си понапреднал с тренировките.

07.10.12
21:59

най-добре недей..

07.10.12
23:30

казано от Влади . на 07.10.12, 19:09:

Пон.-гърди,рамене,трицепс
Вт.-крака,гръб,бицепс
Ср.-почевка
Чт.-гърди,рамене,трицепс
Пт.-крака,гръб,бицепс
Съб.-почивка
Нед.-почивка

Класически двоен сплит, който съществува от десетилетия, кво го мислиш толкова? По-добър вариант обаче е понеделник с четвъртък + сряда със събота. Така имаш само едно сдвояване на тренировъчни дни. Ако си хардгейнър, още по-добрият вариант е: тренировка 1, почивка, тренировка 2, почивка, тренировка 1, почивка и т.н. Ако въпросът ти е - теоретично ще ми стига ли времето за възстановяване - да, ще ти стига, големите мускулни групи възстановяват за 72 часа. Комбинацията на мускулните групи, която си избрал лично на мен не ми допада, а отделно самите ти тренировки, може да са глупави и недомислени... коментирам само сплита ;)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1