06.10.12
21:56
Започвам директно 1,78 съм висока и в момента тежа фрапантните за мен 70кг (нормалното ми тегло никога не е надвишавало 63кг). От 1,5г тренирам доста усилено във фитнеса с висок интензитет (спининг и кросфит) и не успявам да сваля тези излишни 7кг. Тренирам от 3 до 5 пъти седмично. Вегетарианка съм над 15г вече. Не пия газирано не ям пържено и пикантно.Храня се много здравословно (протеин си набавям предимно чрез сурови ядки , варива и млечни продукти (обезмаслено мляко и прясно сирене) както и в малки количества соя.Преди 4г тренирах много но ми се наложи да прекъсна(не по здравословни причини) и в момента се опитвам пак да се вкарам в норма но не се получава. Пия суроватъчни протеини (половин доза) след и л карнитин преди тренировка от скоро гледам да не ям след 17ч. Та проблема е че не мога и грам да мръдна кантара надолу . Направо откачам вече не знам какво да правя! В момента съм спряла употребата на протеин и л карнитин. Доста се стегнах и издръжливостта ми се повиши много но не свалям. Ако може някой да ми даде съвет ще съм много благодарна.
При твоят ръст,килограмите които си в момента са си в нормите.Ако има изградена някаква мускулатура,това важи с още по-голяма сила.7 кг не са малко,щом казваш,че си се стегнала от къде ще ги свалиш тогава тези килограми ?
07.10.12
15:48
Изобщо не е извън всякаква логика. Защо ядеш обезмаслени продукти, да не се страхуваш от мазнините? Защо не ядеш след 17 часът?
Здравей,
Можеш ли да постнеш едно твое примерно меню за деня? Смятала ли си си калориите?
Ако не си в калориен излишък, няма как да загубиш тегло. Лично мнение е че не трябва да гледаш кантара, а огледалото.
Не ям след 17 часа защото мисля че е голяма грешка да се яде вечерно време ако искаш да отслабнеш. Сутрин понякога закусвам вечерята защото понякога не мога да устоя на изкушението (супа например) през деня все пак тези калории ще ги изгоря по лесно отколкото вечерта. Към 11 хапвам плод (не смесвам плодовете ). На обяд кисело мляко с извара и малко мед или обезсолено овче сирене със зеленчук и ръжен сухар. Към 16.30 - 17 кисело мляко с ленено семе (1сл) и овесени ядки (2сл) ; соево сирене (100гр) със сухар или варено яйце със ръжена филия. Само събота и неделя се отпускам да хапна нещо ,,забранено,, но не мисля че заради това не отслабвам.Калории не съм смятала но гледам да не надвишавам 1600 - 1700.
07.10.12
21:22
Няма нищо нелогично, освен диетата ти.
казано от lidiya z на 07.10.12, 18:04:
Не ям след 17 часа защото мисля че е голяма грешка да се яде вечерно време ако искаш да отслабнеш.
Не се заблуждавай. Няма (почти) никакво значение кога ядеш, а какво и колко.
Към 11 хапвам плод (не смесвам плодовете ).
Някаква псевдо диета ли казва че не трябва да смесваш плодовете? Не ти помага с нищо.
Калории не съм смятала но гледам да не надвишавам 1600 - 1700.
Как знаеш, че не надвишаваш 1700 калории, без да си ги броила? Напротив - сигурен съм че ги надвишаваш.
Господин Янков , обърнах се към този форум за СЪВЕТ . Очевидно е че имам проблем с храненето и греша някъде. Разчитам на по - знаещи и можещи хора да ми кажат къде греша.
казано от Boris Yankov на 07.10.12, 21:22:
Няма нищо нелогично, освен диетата ти. Как знаеш, че не надвишаваш 1700 калории, без да си ги броила? Напротив - сигурен съм че ги надвишаваш.
- вчера ги преброих и се оказаха 1150 с което мисля че не надвишавам дневния си лимит от 1800 калории ( 175 гр. протеин, 87 гр. въглехидрати и 80 гр. мазнини). Къде греша ??? Трябва ми нещо конкретно не общи приказки!
Мнението беше редактирано от lidiya z на 09.10.12 10:23.
казано от lidiya z на 09.10.12, 09:47:
Господин Янков , обърнах се към този форум за СЪВЕТ . О4евидно е 4е имам проблем с храненето и греша някъде. Раз4итам на по - знаещи и можещи хора да ми кажат къде греша.
Няма нищо нелогично, освен диетата ти. Как знаеш, че не надвишаваш 1700 калории, без да си ги броила? Напротив - сигурен съм че ги надвишаваш.
- в4ера ги преброих и се оказаха 1150 с което мисля 4е не надвишавам дневния си лимит от 1800 калории ( 175 гр. протеин, 87 гр. въглехидрати и 80 гр. мазнини). Къде греша ??? Трябва ми нещо конкретно не общи приказки!
Здравей, Лидия!
Всъщност, Борис Янков не ти дава лош съвет. А и не мисля, че някой може да ти даде конкретен отговор, без да ти е персонален треньор.
Ако наистина дневният ти прием възлиза само на около 1200 кал., това вероятно е добро обяснение за липсата на прогрес. Твърде ниският калориен прием не ускорява, а напротив забавя и дори спира горенето на мазнини. Един вид тялото реагира на оскъдицата като прави възможното да задържи скъпоценните мазнини, които са му нужни за производство на хормони и т.н.
Вероятно знаеш това - по-добре да гориш примерно 3000 кал, а да поемаш 2700, отколкото да гориш 1500, а да поемаш 1200.
Можеш да търсиш проблема и в още една насока. Писала си, че тренираш с кросфит комплекси - вероятно си усещала, че тук границата между тежката тренировка и ненужно изтощителната тренировка може да бъде много тънка, особено ако правиш твърде много меткони. При твърде изтощителните тренировки и недостатъчно възстановяване се отделя твърде много кортизол, който пречи на изгарянето на мазнинните. Получава се нещо като парадокс - малко калории+изтощителна тренировка, а в резултат не намаляваш, че дори и увеличаваш мазнините.
казано от Vic на 09.10.12, 11:00:
Можеш да търсиш проблема и в още една насока. Писала си, че тренираш с кросфит комплекси - вероятно си усещала, че тук границата между тежката тренировка и ненужно изтощителната тренировка може да бъде много тънка, особено ако правиш твърде много меткони. При твърде изтощителните тренировки и недостатъчно възстановяване се отделя твърде много кортизол, който пречи на изгарянето на мазнинните. Получава се нещо като парадокс - малко калории+изтощителна тренировка, а в резултат не намаляваш, че дори и увеличаваш мазнините.
Бат Вики in his prime!!!
Разпечатвам го това!!!
Не ям след 17 часа защото мисля че е голяма грешка да се яде вечерно време ако искаш да отслабнеш. Сутрин понякога закусвам вечерята защото понякога не мога да устоя на изкушението (супа например) през деня все пак тези калории ще ги изгоря по лесно отколкото вечерта. Към 11 хапвам плод (не смесвам плодовете ). На обяд кисело мляко с извара и малко мед или обезсолено овче сирене със зеленчук и ръжен сухар. Към 16.30 - 17 кисело мляко с ленено семе (1сл) и овесени ядки (2сл) ; соево сирене (100гр) със сухар или варено яйце със ръжена филия. Само събота и неделя се отпускам да хапна нещо ,,забранено,, но не мисля че заради това не отслабвам.Калории не съм смятала но гледам да не надвишавам 1600 - 1700.
Лидке, наистина се подвеждаш от комерисалното течение относно храненето. Това може да ти прозвучи много общо, но наистина някои наложени ни хранителни принципи и веруя фактически НЕ работят...справка : излез на улицата и се огледай!
Тия сухари, пластмасови млека и сирена ще те набият още по-дълбоко в задънената улица...
Според мен причината е някъде другаде - или във храната или в тренировките. Това с кортизола е възможна причина, но тя пише, че за година и половина не е мръднала и кило надолу, което няма как да се случи ако е на ОКБ. Ако беше свалила 10-15кг чрез изтощителни тренировки и много малко калории и тогава да дойде застой - ОК, но така както е написано по-скоро проблема е в храната.
Ако наистина дневният ти прием възлиза само на около 1200 кал., това вероятно е добро обяснение за липсата на прогрес. Твърде ниският калориен прием не ускорява, а напротив забавя и дори спира горенето на мазнини. Един вид тялото реагира на оскъдицата като прави възможното да задържи скъпоценните мазнини, които са му нужни за производство на хормони и т.н.
Вероятно знаеш това - по-добре да гориш примерно 3000 кал, а да поемаш 2700, отколкото да гориш 1500, а да поемаш 1200.
Благодаря за съвета! Мисля ,че това ще ми бъде от голяма полза.
Калориите могат да се нагласят, това добре. Но от какво идват те все пак? Обезмаслено мляко, половин доза протеин, соево сирене....едно варено яйце? Това далеч не са белтъчини 175 гр, нито пък мазнини 80 гр, нито предпоставка за добро възстановяване. Допълнителното предизвикване на стрес от мислите, че кантара не помръдва надолу прави още по-трудно занижаването на нивата на кортизола, а и не само на него. Премисли пак нещата, недей да го приемаш на живот и смърт, не ‘откачай’ по темата. Когато едно нещо не работи или е спряло да работи - трябва да има промяна. :)
09.10.12
18:47
казано от lidiya z на 09.10.12, 09:47:
Господин Янков , обърнах се към този форум за СЪВЕТ . Очевидно е че имам проблем с храненето и греша някъде. Разчитам на по - знаещи и можещи хора да ми кажат къде греша.
- вчера ги преброих и се оказаха 1150 с което мисля че не надвишавам дневния си лимит от 1800 калории ( 175 гр. протеин, 87 гр. въглехидрати и 80 гр. мазнини). Къде греша ??? Трябва ми нещо конкретно не общи приказки!
Защо, го прие толкова лично и започна с нападките?
Пример, че това което казах не са общи приказки:
175гр протеин + 87гр въглехидрати + 80гр мазнини = 1748 калории, а не 1150.
В ден, в който си броиш калориите ги сгрешаваш с 600 калории. Дали в ден, в който не ги броиш не се отклоняваш дори повече?
казано от Boris Yankov на 09.10.12, 18:47:
Защо, го прие толкова лично и започна с нападките?
Пример, че това което казах не са общи приказки:
175гр протеин + 87гр въглехидрати + 80гр мазнини = 1748 калории, а не 1150.
В ден, в който си броиш калориите ги сгрешаваш с 600 калории. Дали в ден, в който не ги броиш не се отклоняваш дори повече?
Вече започвам да ги броя! Ще започна пак да пия суроватъчен протеин и дано да постигна желаният ефект (от толкова смятане стигнах до извода че протеините са ми малко ) Ако пък не , най-важното е да не се отказвам. С постоянство мисля че ефекта сам ще дойде;)) Благодаря на всички!!!
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 09.10.12 19:36.
Прочетох повечето мнения, но може да съм пропуснала нещо..Ако е така и се повтарям, моля да ме извиниш. Моят съвет към теб е да изследваш хормоните си. Аз страдам от синдром на Щейн Ливентал (поликистозни яйчници + инсулинова резистентност), което се появи в следствие на хормонален дисбаланс. Заради тази болест качих доста килограми и дълго време (почти 2 години) не мога да ги сваля, въпреки, че на практика опитах почти всичко (както нормални, здравословни режими, така и ужасни, лишаващи до глад диети). Да манипулираш организма си по този начин не е решение, за това иди на лекар (гинеколог и/или ендокринолог), прегледай се, изследвай хормоните си и тогава вече ще имаш представа как стоят нещата (поне така предполагам). Надявам се успешно да откриеш решение на проблема си! Лично при мен - откакто съм на лечение отслабвам :)
казано от Katherine на 12.10.12, 18:59:
Прочетох повечето мнения, но може да съм пропуснала нещо..Ако е така и се повтарям, моля да ме извиниш. Моят съвет към теб е да изследваш хормоните си. Аз страдам от синдром на Щейн Ливентал (поликистозни яйчници + инсулинова резистентност), което се появи в следствие на хормонален дисбаланс. Заради тази болест качих доста килограми и дълго време (почти 2 години) не мога да ги сваля, въпреки, че на практика опитах почти всичко (както нормални, здравословни режими, така и ужасни, лишаващи до глад диети). Да манипулираш организма си по този начин не е решение, за това иди на лекар (гинеколог и/или ендокринолог), прегледай се, изследвай хормоните си и тогава вече ще имаш представа как стоят нещата (поне така предполагам). Надявам се успешно да откриеш решение на проблема си! Лично при мен - откакто съм на лечение отслабвам :)
Поликистозни яйчници + инсулинова резистентност се влияят доста добре от лечение с метформин, но това задължително трябва да стане след диагноза от лекар-специалист и под негов надзор!
14.10.12
10:00
разбира се, че трябва да се проверят всички възможни проблеми и да се лекуват,ако има такива, но някой познава ли лично лидия?поне по снимка?
дали въобще има какво да се сваля?70 кг за ръст 178 въоще не са много,дори ако гледаме само числата
усилено трениращите жени имат доста по-висок ИТМ, просто защото имат МУСКУЛИ:)
а и както самата ти казва,че тренираш усилено кросфит, може би просто си качила мускулна маса???
покажи някоя снимка
казано от Katherine на 12.10.12, 18:59:
Да това мисля да направя!!!