Проблем при скок от място

25.09.12
21:28

Не знам техниката ли ми куца или какво, но просто на скок от място не мога да скоча повече от 1.60.Трябва ми за училище като норматив да скоча поне 2 метра, но не мога.На 17год съм 80кг. 189см. с дълги крака :Д и с почти 1год. стаж във фитнеса не съм застоял правя кардио и съм доста подвижен но не мога да разбера защо скачам толкова малко. Моля ви се дайте ми някакви съвети.

АЧ

25.09.12
21:51

Цаката е в засилката и маха с ръцете. Когато приклекваш на долу и ръцете ти тръгват на долу, следователно така и на горе. Аз на физически изпит във военния университет скочих 2,70+

Noctis Caelum

25.09.12
21:52

Честото практикуване на скока от място със сигурност ще доведе до подобряване на постиженията ти. Най-малкото ще подобриш драстично техниката си и нужната за целта мускулатура със сигурност ще укрепне.

П.С. В НТБГ ли учиш ? В момента правим същото и норматива там е 2 метра.

Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 25.09.12 22:52.

25.09.12
22:24

Не уча в НТБГ казах го приблизително така :)

Спокойто има и по зле от теб такива, като мен примерно дето скачат 1.40 1.50….

Не ми се вярва да скачаш толкова малко... Аз ще скоча толкова с един крак... Сигурен съм, че техниката ти е много зле и не знаеш какво да правиш...

баш толкова малко сега не скачам но в началото много ми се смяха , защото имах проблеми със скачането :D не че сега скачам много но по 1.70-80 сиг ще ги скоча ще видим в училище като ни изпитват колко ще ги изкарам

АЧ

25.09.12
23:19

Накарай учителя ти по физкултура да ти покаже техниката на скока от място.

Оп неска скочих 2м. Явно съм грешал за възможностите ми :D

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1