Неконтролируем растеж на дупето и краката

10.10.12
00:37

Здравейте! От скоро започнах да тренирам с персонален треньор и съм на режим за качване на ММ. на 18г 83кг. 15% мазнини. На мен целта ми е да имам атлетично, лостаджийско тяло ако мога да се изразя така- да има пресичка оформени гърди и нетолкова широк гръб. Но се боря с това мазно от 4 години вече и нещщо не ми се получава. Затова преглътнах егото си и се записах при личен трениор. Тъпча се с по 800грама месо на ден и по половин килограм ориз. Ужасно много ми е, но повикнах. Сега пораснах изключително малко в ръцете и доста в дупето и краката. Това хич не ме устройва. Преустановявам тренировките за крака напълно. Знам,че трябва всичко да се развива и тренира и че бедрените мускули са най-големи и определят отделянето на еди кой си хормон. Но този обем не ме устройва а той непрекъснато ме уверява,че това е пътят към релефа. Аз не съм сигурен,че той ме разбира за какъв релеф говоря. Примерно знам,че повечето момчета от този форум смятат,че тялото на Тачев е гърчаво и ръцете му са малки, но мен напълно ама напълно ме задоволява такъв тип тяло. Знам,че структурата ми не може да ми позволи да имам неговата талия на кошута, но ако се доближа до тая преса ще е добре.. И дънките теснеят и шкембето ме задушава и се свивам на топка и много се дразня. Как да направя така че да намаля обема на краката? При положение,че при претрениране на ръцете се смаляват, възможно ли е ако претренирам крааката да се смалят? Дайте ми съвет, моля ви!

10.10.12
01:00

С половин кило ориз какво очакваш? Най-вероятно качваш мазнини, а не мускули, мускулите не растат толкова бързо, дори и тези на краката. Недей да спираш тренировките, ами си оправи храненето и смени “треньора”.
Все пак и той е прав за едно нещо - без мускули няма на какво да правиш релеф, а повечето мускулна маса спомага за горенето на мазнините.

10.10.12
01:06

еми в режима става на въпрос за 2 супени купички ориз- предполагам,че е поне половн килограм, тъй като го съпоставям с 200 грама порция в ресторант. и сега какво ще ме посъветваш да направя? как мога да смаля краката и дупето?

Иване, опиши подробно дневното си меню и седмичните тренировки, за да може да се добие ясна представа за това, което правиш и да се види къде и дали бъркаш.

Опиши каква е промяната в теглото и мерките (ако ги следиш) за времето, в което тренираш с този треньор и по този режим.

Също така отбележи оризът в какво състояние е две супени купички - в сурово състояние ли е толкова или след като го сготвиш, защото половин кило суров ориз има 400гр. въглехидрати, а готовен около 150гр.

Поздрави!

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.10.12 07:41.

10.10.12
14:00

Неконтролируем растеж на дупето и краката

За да контролираш растежа на дупето, контролирай храната... :)

10.10.12
14:07

храната ми е следната:
6,30ч.3белтъка 1 жълтък филия пълнозърнест хляб и 2 филийки пуешко
10ч.попринцип сандвич с пълнозърнест хляб, но аз го замених с бел вита и 2 филийки пуешко, защото нямам време сутрин да го правя, защто съм на училище
12.00ч 300гр чисто от мазнини месо+ 2 супени купички ориз преминал термична обработка
14ч- в трен. ден- 2 дози суроватъчен протеин, в почивен- 1 кисео мляко
18.ч- 200гр чисто от мазнини месо
21.00ч-300гр. чисто от мазнини месо
23ч- кисело мляко с ядки

понякога прекалявам с гроздето и мисля,че съм пристрастен към него, а знам,че е калорично...

Към момента по груби сметки излиза, че приемаш около 3000 калории дневно, от които 250гр. въглехидрати и 300 гр. протеин (в тренировъчни дни и повече). При 72кг. активно тегло, 300гр. протеин е безумно много.

Колко си висок и колко дни седмично тренираш? Само на фитнес ли ходиш или спортуваш нещо отделно - футбол с приятели или нещо от сорта?

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.10.12 14:26.

10.10.12
14:35

Предполагам под активно тегло имаш напредвид ММ. За всеки случай ще си кажа,че съм 83кг в случай,че някакво объркване е станало. Висок съм 177см 14 проц. мазнини Тренирах до сега 4 пъти в седмицата, но спирам краката със сигурност.Възнамерявам да ги тренирам с високо интензивно тичане на  интервали. Редно ли е да го правя и ще загубя ли много от постигнатото до тук? Само на фитнес ходя

Пасивното тегло са мазнините (висцерални и подкожни), а активното тегло е всичко останало, без пасивното т.е. всичко без мазнините - мускули, кости, вода, гликоген, органи и т.н.

Когато определяш колко протеин да приемаш, се взима активното тегло. В твоя случай - 83кг. - 15% мазнини = 70кг. активно тегло и 12,5кг. мазнини. Т.е., за да изкараш плочки, трябва да смъкнеш около 5кг. мазнини.

Когато целта е отслабване и си в калориен дефицит, приемливото количество протеин на ден е 2,5 до 3гр. на килограм активно тегло. В твоя случай - 70 х 2,5(3) = 175 до 210гр. протеин.

Съветвам те да намалиш месото до 300гр. (след термична обработка) дневно, като го замениш с мазно месо (някакво свинско примерно), да намалиш ориза на една купичка и да увеличиш още малко мазнините като сутрин ядеш по 3 цели яйца, а не разделени белтъци и жълтъци. Така калориите ще паднат на около 2500 и би трябвало да започнеш да чистиш мазнини.

Краката можеш да ги тренираш със спринтове, щом това е желанието ти. Ето тук има добра програма, която можеш да започнеш за тях - Как да качим функционална маса в бедрата?

Остави тренировките 3 до 4 дни седмично. Примерно 2 дни във фитнес залата и 2 дни тичане. Или 2 дни във фитнес залата и 1 ден тичане, в зависимост колко добре ти понася 3 и 4 пъти седмично натоварване.

Според мен проблемът е, че си започнал да качваш мускулна маса в бедрата и областта на ханша, но понеже са покрити с мазнини, затова ти се струва, че стават по-дебели. Но ако целта ти е да изчистиш мазнините, трябва да намалиш храната с една идея.

Мнението беше редактирано от Тихомир Велев на 10.10.12 15:00.

10.10.12
15:32

Като изключиш краката от тренировката ще се случат няколко неща :
1. Енергоразхода ти автоматично пада драстично, което при същия прием на храна означава още повече подкожни мазнини.
2. 50% от мускулите на тялото спират работа и зоните около тях стават идеалното депо за тлъстината.
3. Понеже мускулите загубват обем по-бързо отколкото се трупат мазнините, в началото няма да усетиш негативната страна, а ще усетиш визуално точно това, което искаш.
4. Тъй като краката дават основония принос за висок % от МСЧ в тренировката, то без тях ще си винаги под оптималния режим за горене на мазнини - релефАт и ти сте тръгнали с два влака стрела в различни посоки.
5. Поради наличието на конкуренция между мускулите на горната част на тялото и долната част на тялото и изключването на последната от тренировките, то горната ще почне да дърпа и силово и на размер. Въпроса е, че при по интензивни натоварвания, този неосезаем дисбаланс ще те повлече към травми.

Мнението беше редактирано от James Hinks на 10.10.12 15:37.

10.10.12
16:53

казано от James Hinks на 10.10.12, 15:32:

Като изключиш краката от тренировката ще се случат няколко неща :
1. Енергоразхода ти автоматично пада драстично, което при същия прием на храна означава още повече подкожни мазнини.
2. 50% от мускулите на тялото спират работа и зоните около тях стават идеалното депо за тлъстината.
3. Понеже мускулите загубват обем по-бързо отколкото се трупат мазнините, в началото няма да усетиш негативната страна, а ще усетиш визуално точно това, което искаш.
4. Тъй като краката дават основония принос за висок % от МСЧ в тренировката, то без тях ще си винаги под оптималния режим за горене на мазнини - релефАт и ти сте тръгнали с два влака стрела в различни посоки.
5. Поради наличието на конкуренция между мускулите на горната част на тялото и долната част на тялото и изключването на последната от тренировките, то горната ще почне да дърпа и силово и на размер. Въпроса е, че при по интензивни натоварвания, този неосезаем дисбаланс ще те повлече към травми.

(bow)

10.10.12
17:07

офф:
Въпрос към автора на темата: От колко време тренираш?

10.10.12
20:31

Тренирам от четири години и непрекъснато тая преса ме съсипва. http://www.bb-team.org/forums/viewthread/60367 Идва супер мотивацията, нищо не се получава, след месеци има страшно малък резултат и мотивацията изчезва ,запълвам празнината й с храна така да се каже. Този цикъл се повтаря от както коремът ми спадна до толкова,че да мога да си виждам пишката.В онази тема пише за старите ми теерзания. Не знам дали има човек, който би оценил една преса така както аз и ако ми помогнете ще съм много благодарен.

Мнението беше редактирано от Иван сарафов на 10.10.12 20:34.

11.10.12
15:44

Аз обаче ловя бас, че от тия 4 години си тренирал за по месец-два до три през лятото ;)

11.10.12
22:32

Не е било постоянно тренирането, но със сигурност не съм прекъсвал на втория месец :) Най-много се разочаровах, когато бях на двуразови и НВД и ефект беше много незначителен. Осъзнавам си и грешките и затова сега ви търся за съвет, за да не допускам нови.. Но да го оставим миналото. Сега проблемът е в настоящето :)  Аз искам да намаля обема на краката. Тичането при този хранителен режим ще окаже ли ефект или те допълнително ще заякнат?

11.10.12
23:09

аз те питах то колко време тренираш понеже си писал, че искаш тяло като на Тачев. Той тренира от има-няма 7-8 години без прекъсване за да постигне такова тяло. В смисъл сам си прецени. Почвай само лостове. Давай яко суперсерии. Заучавай изометриите - везни задна, предна, флагове и тн. Би било добре, ако започнеш и да тичаш/караш колело. Сравнителни стриктна храна и няма как да не станат нещата.

аз между другото имам същия проблем като теб, но подхождам по-друг начин...

13.10.12
01:20

дадох Тачев за пример, за да покажа,че не бих искал да стана като четирикрилен гардероб с ръце 40+. Не ми харесва това. какъв е твоят подход :)

15.10.12
11:41

казано от Иван сарафов на 13.10.12, 01:20:

дадох Тачев за пример, за да покажа,че не бих искал да стана като четирикрилен гардероб с ръце 40+. Не ми харесва това.

Да ти кажа - и на мен не ми харесва това. Ако ще си като четирикрилен гардероб - минимум 50+ ръка, иначе е смешно :)

15.10.12
12:12

хахах :) сега в срряда съм на измервания да видя дали шкембето расте или е поспаднал процента на мазнините. ще говоря с него за смяна на режима- НВД ли ще е, ротации ли ще са някакви.. Някаква промяна да настъпи, защо не ми се иска да си купувам поръчкови столове за моя самолетоносач :)

Направи въглехидратна ротация , кажи ми само месото как го мериш в сурово състояние или сготвено(извинявам се ако си споменал някъде ) Хранителни добавки взимаш ли ?  Хубава диета , интензивни тренировки + кардио .. до колкото те разбрах целта ти е атлетично тяло ..Краката не спирай да ги правиш ,Джеймс беше достатъчно изчерпателен за причините !

16.10.12
21:04

Месото го меря в сурово състояние :) Благодаря за съветите

аз усетих че го мериш в сурово състояние ! месото го мери в сготвено състояние ! спагети ,ориз,овес  ги мериш в сурово ( може да има и други храни , но сега немога да мисля кои са).

16.10.12
23:24

Ами трениорър ми така ми каза... Нещо не говорим на един език и ако утре не се разберем ще го сменям с друг. Дори един онлайн трениор мисля, че е по-добър вариянт щом основниятт ми проблем е храната..

20.10.12
03:58

Човек,даваш Тачев за пример,а тренираш за покачване на мускулна маса...
На твоя ръст да изглеждаш така тряа да си 70 кила.Да ти кажа честно тренировките ти са никакви,такова чувство имам.
Гърди трапец предно средно задно горно долно рамо глупости на търкалета.Не ти знам кой ти е треньор ама е.....
Ако си по мазен с бавен метаболизъм или просто пухкав ти препоръчвам полугладно съществуване и сериозни натоварвания,няма да починеш вервай ми.
Кардиото ти може да стане 20-30 минути тичане по баир,не те знам от къде си,ако си по полето не е добре, или пресечен терен, или интервално бягане редувано с дълги кросове.
По време на силовата също трябва да се лее пот..ако си във фитнеса клекове лежанки обръщания кофи набиране...по лостовете същата работа и там става,а те чудесно се съчетават с бягането и зарежи тия диети и грамажи ,ок не ядеш сладко и не пиеш газирано.
Почни да ядеш каквото ти се яде ,само внимавай в количествата и не толкова начесто..прави нещата ПРОСТИ....
Ако от четири филии хляб примерно дебелееш махаш една ,ако не още една и още и така разбираш ли ...няма нищо сложно...
Ама идея си нямаш с колко малко тялото ,колко много може..Поздрави

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1