03.10.12
09:20
Здравейте имам въпрос относно тези аминокиселини.
Приемам ги 40 мин преди тренировка в следното количество:
Аргинин 4.5 грама
Орнитин 1.5 грама
Лизин 1.5 грама
Използвам ги като стимулираща азота комбинация.
А един приятел ме посъветва да вземам по 1 грам от 3-те сутрин преди закуска... Ще има ли благоприятен ефект за възтановяването ми и подържане на азотния баланс в организма ако ги приемам и преди закуска ?
Въпроса е достатъчно ли е това като количество според вас особено конкретно искам да запитам за Лизин-а за който много трудно намерих някаква що - годе свястна информация.
03.10.12
09:29
Мислил съм и аз по този въпрос, но сериозни аргументи да приемам азотни прекурсори сутрин така и не намерих лично за себе си. Не мисля, че има вероятност да подобриш особено възстановяването по този начин... Всъщност каква е причината да приемаш тези продукти и сутрин според твоя приятел?
05.10.12
16:11
Ще го питам когато го засега на тренировка.
Според вас трябва ли да променям дозата на тези аминокиселини ?
Лизина ме притеснява най - вече да не го вземам в някакви оскъдни количества да го кача ли на 2 грама...
Искам да добавя Бета Аланин и Глутамин.
Доколкото знам Глутамин се пие след тренировка.
А бета аланин-а с останалите ли да го приемам ?
Благодаря.
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 05.10.12 16:46.
09.10.12
22:12
Закупих си :
AMIX Maximum GH Stimulant 120 Caps
GNC L-Lysine 500 mg
L-Glutamine 800mg.
AMIX CarnoSyn ® /Beta-Alanine/ 600mg. / 100 Caps.
На GH Stimulant пише да се употребява вечер. Аз искам да го пия като рпедтренировъчен а защо вечер ?
Благодаря предварително.
10.10.12
09:36
Maximum GH Stimulant можеш да го приемаш и предтренировъчно. Съвсем естествено е за продукт с такъв състав да се препоръчва и прием преди лягане (заради аргинина, прочети повечко за него). Не знам защо държиш толкова на лизина, но ти си знаеш.
Предполагам си наясно, че една опаковка от този бета аланин ще ти стигне за 10 дни...
10.10.12
12:21
Според теб пречи ли да пия аргинин , лизин орнитин и бета аланин в комбинация преди тренировка ?
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 10.10.12 12:24.
10.10.12
12:57
Няма проблем да ги приемаш преди тренировка.
Просто се придържай към ефективно работещите дози.
10.10.12
17:29
Ами направих следната схема :
Бета Аланин 1200 мг сутрин по време на закуска и 30 - 40 мин преди тренировка.
Глутамин 5 г преди и след тренировка (30 - 40 мин преди и същото време след).
Аргинин , Орнитин и Лизин според това което пише на опаковката на ГХ стимуланта на Амикс Преди тренировка и преди сън по:
1500 мг аргинин
750 орнитин
750 лизин
Целта е азотостимулация. Според теб работещи дози ли са това ? По описание това пише за всичко. Досега вземах повече от 3-те (аргинин , лизин и орнитин) но не са били в комбинация.
Благодаря предварително. Глутамина го дават 200 мг на кг аз съм 81 кг в момента и мисля , че 10 г на ден е що - годе добре.
10.10.12
20:29
Поразрових си дневника, защото правих експерименти с аргинин, орнитин и цитрулин малат. Аз ги приемах в съвсем различни дози - 6.5 g аргинин, 1.5 g орнитин и 5 g цитрулин малат (всичко това преди тренировка). Всеки компонент беше отделен продукт. За ефективността спомените ми не са лоши - заедно с едно хубаво кафе комбинацията си е екстра. Струва ми се, че при посочената от теб дозировка нещата трудно ще се получат добре, но в крайна сметка пробвай. След като си приемал аргинин, значи вероятно имаш идея как да го дозираш. При мен долових разлика едва след като преминах 5 g. Цитрулин малат е също един от ефективните азотни прекурсори. Бета аланинът е малко, обаче... за да извлечеш полза от него са ти необходими 5-6 g дневно за поне един месец. Най-добре е той се приема на гладно, не с храна. 10 g глутамин дневно е абсолютният минимум. При мен имаше разлика когато приемах двойно повече заедно с ВСАА.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 10.10.12 20:31.
11.10.12
19:21
Точно с тази комбинция която съм описал се чуствам повече от перфектно. Днес ми беше 2-рата такава тренировка групата която тренирах беше осезаемо по - голяма като обем след тренировката. :-) незнам дали трябва да е в това ефекта но да има такъв :-)
Какво значи , че аргинина е :
”
неутрализира амоняка, който се образува при разграждането на аминокиселините чрез образуване на урея;
е предшественик за образуването на азотен окис (една от многото т.нар. сигнални молекули в тялото ни), креатин, L-глутамат, L-пролин, L-орнитин, полиамини и пептида туфтсин, за който се счита, че е имуномодулатор (подобрява функционирането на имунната система);
Източник: Познати и по-малко познати свойства на L-аргинина http://www.bb-team.org/articles/884_poznati-i-po-malko-poznati-svoystva-na-l-arginina#ixzz290cSpI8C
“
А след като е така пречи ли че го вземам с Глутамина ?
Също от него ли се скъсвам да пикая :-) ходя 2 пъти почесто откакто го вземам по малка нужда а като цяло не съм увеличил приема на течности.
Също така се зарових и четох , че Орнитина подтиска отделянето на Кортизло в организма това не е ли опасно в смисъл , че може ли да отключи някакво заболяване при липсата си ? Четох , че кортизола намалява чуствителноста към инсулин тоест по - ниските нива там са по - добри или ?
Благодаря предварително.
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 11.10.12 19:41.
12.10.12
09:50
Здравейте отново. Имам въпрос за Бета Аланин тъй като за пръв път го вземам а не обичам да пия капсули.
Отварям ги и ги пия защо вкуса му е някак лют опитвали ли сте ? Не би ли трябвало да не люти виждам , че се продава в нормална форма като глутамина ?
Продука който ползвам е на Amix.
12.10.12
10:01
Приемал съм бета аланин на прах, но винаги разтворен във вода, никога директно.
Вкусът му няма нищо общо с лютото.
12.10.12
20:48
А как би го определил ?
Дадох на още 2-ма човека да опитат от продукта : И на тях им люти :( ... хм
http://www.amix-nutrition.com/products/94/carno-syn ето го и продукта.
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 13.10.12 12:05.
14.10.12
19:07
В тази статия :
http://www.bb-team.org/articles/869_glutamin-kralyat-na-aminokiselinite
Пише две неща:
Приема на глутамин след тренировка увеличава нивото на хормон на растежа чуствително и малко по-слабо - на инсулина и тестостерона (наблюдавано 2 часа след приема).
... по надолу в статията пише:
Тогава той спомага и за възстановяването на мускулния гликоген (като се превръща лесно в глюкоза, без да се повишава нивото на кръвната захар и на инсулина)
В крайна сметка увеличава или не нивото на кръвната захар и инсулина и защо съвета е да се приема след тренировка а на глуатамина който съм взел както и този на един приятел пише 30 - 40 минути преди тренировка ?
Аз затова и реших да гов земам и преди ис лед по 5 грама. :-)
А вижте какво намерих за глутамина в интернет:
“За L-Glutamine има една малка но много важна подробност която е написана на опаковката му - ,,Има подчертан ефект върху азотния баланс и подтискането на кортизиловите нива’‘.Именно за това подттискане на кортизиловите нива става вапрос.Какво значи това? Това е директно влияние върху функцията на надбъбречната жлеза в организма(с вътрешна секреция), а тя оговаря за функции като обмяна на веществата и секрецията на различни хормони. Това не е шега работа.При дълогсрочно външно влияние върху тази жлеза след години могат да се проявят различни нарушения в хормонално отношение както и болестта на Адисон свързана със загуба на тегло и високо кръвно. Ефекта който на вас ви трябва от L-glutamine е задържане на вода в мускулите, но на каква цена, това задържане е в следствие на задържане не само в мускулите ами и в цялото тяло,тъкани, органи и клетки.По този начин уринирате по рядко от нормалното и в организма се натрупван най различни токсини.
Спокойно, за няколко месеца употреба няма да усетите с какво ви е навредил този синтетичнен боклук. Абе изобщо спрете да пиете разни прахове без да знаете какво всъщност се случва в организма ви, само защото някой ви казал в ,,една лъжица има толкова колкото в 5кг месо’‘. Ако разчитате само на Л-глутамин и креатин за мускулна маса след спиране на употребата му ще останете леко разочаровани казвам го от личен дългогодишен опит.
Ще ви дам пример - 2-ма мои познати спортисти почитатели на хранителните добавки без никога да са употребявали стероиди - единият в момента има диабет другият разви хронично виоко налягане.
Сами си правете изводите.
Според мен ако си биете инжекции с кортизон ще има много по голям ефект от Л-глутамин :lol: :lol: :lol:
1.18. Преди да постнете въпрос или мнение, обмислете го добре, не пишете очевидни глупости или безсмислени постове; имайте предвид - Вашите постове могат да навредят на някого.
Ю
Вярно ли е това от първото мнение според вас да докарват до диабет.
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 14.10.12 19:25.
14.10.12
21:49
Лизинът е антогонист на аргинина, т.е. има опасност при едновременен прием поне едното да не се усвоява.
15.10.12
09:42
А Глутамина в крайна сметка опасен ли е или ?
казано от Цветан Радуевш на 15.10.12, 09:42:
А Глутамина в крайна сметка опасен ли е или ?
Крайно опасен!!! Изключително канцерогенен и токсичен на клетъчно ниво, стой далеч от него! (както и от всякакъв род добавки различни от вафла, ще ни спестиш постоянното терзание от къде да намерим заместител на иконката facepalm, която така силно липсва във форума), всеки път когато търсиш някакъв отговор.
Мнението беше редактирано от Valdis на 15.10.12 10:29.
15.10.12
16:26
В смисъл вдига ли нивото на инсулина или не.
Аз четох едни проучвания в които дори пише , че при диабетици помага за контрола на кръвната захар но все пак имате ли някаква друга идея :) ?
Сега когато чета и за азотните бустери където е писано , че там предимно действието идва от аргинина:
http://www.bb-team.org/articles/1617_azotnite-buusteri-stranichni-efekti
описано е също и , че той стимулира секрециата на инсулин по време на тренировка за да може да има напомпващ ефект.
Добре значи извода е , че все пак Аргинина освен , че повишава нивото на хормон на растежа вдига и това на инсулина макар да е малко странно за мен тъй като знаем , че когато се отделя единия другия не може да бъде отделен.
Мнението беше редактирано от Цветан Радуевш на 17.10.12 08:36.