Равновесие при клек на един крак

09.05.12
22:58

Здравейте,
В моя случай равновесието се губи много преди силата за още клекове. Въпросът е: има ли подпомагащи упражнения, или да упорствам върху клека?
Понякога ходя по тръби или скачам върху тях с двата крака едновременно с цел да се задържа, което несъмнено подобрява равновесието, но не знам в конкретния случай дали помага.
Абе тегави са ми терзанията. :д

09.05.12
23:11

“Nicka” ти е отвратителен!

10.05.12
01:01

Сложи подложка под петата. С такава правя десетина повторения.. без такава нито едно не ми е по силите.

10.05.12
01:43

Клекай на висока поставка(стъпил на пейка) с възможност за опора с ръцете. Ще придобиеш увереност и стабилност.

10.05.12
08:50

Предполагам, че проблема ти е в по слабите и неукрепнали мускули, участващи в това упражнение. Понеже не могат да издържат на натоварването, то несъзантелно се търси алтернативен начин, т. е губиш равновесие например, нещо като протекция от мозъка.
Аз правих клековете, като леко се подпирах с едната ръка на стената и това даде резултат. Почнах с едва три повторения с помощ, сега си правя 10 без да се подпирам и залитам и без да се насилвам.
Не съм сигурен, дали слагането на подложка е добра идея, тъй като мое мнение само, ще натоварваш колената повече.

http://www.beastskills.com/tutorials/tutorials/38

Позволете да си ъпдейтна темата.
Предложението за подложка под петата въобще не съм се замислял за него, защото нямам проблем с подвижността, а и да имах, подложката нямаше да е решение, а прикриване на проблема - както фитилите не решават проблема с хвата.
Обаче почнах да клекам, стъпил на пейка, със свободно висящ пасивен крак, което смъкваше малко летвата. Постепенно започнах да намалявам височината на пейката и впоследствие я премахнах напълно. Сега смятам, че съм на по-добро ниво.
Доста садистично упражнение.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1