Хернията ме отказва от тренировките

BE

11.10.12
17:14

Здравейте! Казвам се Мартин и съм на 15 години. От около 1-2 седмици тренирам с дъмбелът ми. Сега съм сложил дискове и е 8 кг. Когато тренирам над 20-30 мин. с него усещам лека болка в корема(”в лявата част”). Има ли възможност да е херния? Вече съм опериран преди 2 години(почти) от апандесит и ме е страх да не ме оперират и от херния, защото това ще е много гадно. А и съм чул, че след херния никога не можеш да се върнеш към спорта на 100% от възможностите си, които си имал преди операцията.

Темата беше редактирана от begyasr на 11.10.12 17:24.

BE

11.10.12
17:14

Пропуснах да попитам дали има начин за избегване на хернията? Чел съм за колани, но не знам много за тях и как помагат.

BE

11.10.12
17:23

Допреди малко тренирах, но спрях, защото почуствах болка много близко до операцията ми от апандесит. Поразгледах тази тема: http://www.bb-team.org/articles/822_herniyata-vechniyat-vrag-na-sporta и мисля, че ме били точно там, където се намира ингвиналната херния. Много ме е яд, защото преди операцията от апандесит ме спря с тренровките за 2 години, а сега това иска да ме откаже отново :@:@:@.

11.10.12
17:45

По-вероятно е да си хванал СПИН от тоя дъмбел 8 кг.
Тук започна да се прави от амебата син кит. Хората масово претренират от три серии коремни преси, контузват се с розовите дъмбели и ако си пропуснат едното хранене - всичко има отива на кино.

А заради един апандисит да не тренираш 2 години ...

11.10.12
18:00

казано от CarnalK на 11.10.12, 17:45:

По-вероятно е да си хванал СПИН от тоя дъмбел 8 кг.
Тук започна да се прави от амебата син кит. Хората масово претренират от три серии коремни преси, контузват се с розовите дъмбели и ако си пропуснат едното хранене - всичко има отива на кино.

А заради един апандисит да не тренираш 2 години ...

Много директно,ама евала.Подобен коментар си мислих да пусна в тема,в която поредния 15 годишен със 3 тренировки,имаше опасения за дископатия,след появата на болки в кръста при коремни преси.
Към автора,ако сериозно имаш някви притеснения ,отиди кажи на баща си “тате тука вдигнах 3 пъти  лоста и май се изсипах”,при което той ще ти се изсмее и като продължиш да настояваш ще те закара на доктор.Тука кво очакваш да ти кажат.Диагноза по интернет няма как да ти се направи.

BE

11.10.12
18:12

Просто вече съм опериран 1 път и знам колко гадно е да те оперират особено първите 3-6 месеца след операцията. Не искам да ми се случи пак. Да малко смешно е особено това “8 кг” и това, че тренирам от толкова кратко време, но последните дни тренирам всеки ден, понякога през ден като изпълнявам едни и същи упражнения(всичките наблягат на бицепса), но тренировките са ми от 40-60 минути почти без почивка(само дигане). Може би е от това. Мисля, че темата може да се заключи или изтрие. Просто няма да се пренатоварвам така и сега ще почина няколко дни.

11.10.12
18:47

Спокойно,след три -четири години ще си станал по-здрав и по-умен и ще ти е весело като си спомниш какви теми си пускал.

11.10.12
19:26

Малък си още за фитнес. Най-добре да спреш тренировките.

11.10.12
19:28

Един час за бицепс си е култ бе (rock)

11.10.12
19:55

Аз февруари се оперирах от херния и 3 месеца по-късно си блъсках както преди,това където си го чул че не може да се тренира след операция от херния са глупости!
Прегледай се и ако е херния се оперирай веднага,хернията като тръгне да излиза не може да оправи освен със скалпел!

11.10.12
23:23

казано от gotcha на 11.10.12, 19:28:

Един час за бицепс си е култ бе (rock)

Мда... обаче води до херния... :D :D :D

Мнението беше редактирано от Veso Pervazov на 11.10.12 23:26.

11.10.12
23:52

Освен да се прегледаш при лекар и да наблегнеш на тренировки на собствено тегло докато започнеш да правиш лицеви опори с пляскане с една ръка, набиране с една ръка и вертикален отскок много см, какво да ти кажем. Това сериозно, нищо, че е шеговито. изгради си съединителна тъкан, сухожилия, гъвкавост, мобилност, направи максимума от тренировките с тялото и заповядай при тежестите :)

12.10.12
00:06

Значи лек - виждаш, че тренировката за бицепс е вредна. Вземи да правиш клек и тяга и няма да имаш херния :D

12.10.12
19:45

След херния са се връщали не на 100 ми на 150% от постиженията си! След раждане също (а то си е като гигантска херния :D )

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1