Хранителен режим и тренировки

12.10.12
11:08

Здравейте.
Проблемът ми е комплексен. Заличих мазните храни и тези с много захар от менюто си с цел изчистване на мазнини и качване на мускулна маса. Работя 2 на 2 нощни смени по 10-11 часа, като спа примерно от 9:00 до към 17:00.
Въпросът ми е как да наглася хранителния си режим и евентуално в кои интервали да включа тренировките. Тежа около 70 килограма, 183см; храната ми включва месо, зърнени култури, извара, яйца, плодове, зеленчуци и т.н. Също така искам да попитам, по време на работа с какво да се храня, тъй като нямам възможност да ям готвено и го карам на плодове. Надявам се да сте ме разбрали.
Благодаря предварително и разчитам на изчерпателен отговор. :)

12.10.12
12:48

Така както го виждам и ти го казвам от личен опит,с тоя нощен труд,ако не се научиш да си носиш храна(истинска храна,нямам нищо против плодовете,ама с 10 часа дневно на плодове,не виждам до къде ще стигнеш) в кутийки работата ще върви бавно.Лично аз работя по същата схема и тренировките са както следва първата почивка след нощна - в късните часове на деня,почивния ден и същия ден преди нощната - сутрин,след което си имаш повече от 36 часа до следващата тренировка.Реално,аз мускулните групи ги правя  2 пъти седмично,което си е сериозно изпитание за нервната система и ако не знаеш как да се храниш и не си със сериозна суплементация е  гарантирано претренирането,не го препоръчвам на всеки.
Схемата с храната е още по трудна,понеже нито ноща ти е нощ,нито деня ти е ден.Общо взето аз имам сериозно хранене непосредствено преди лягане след нощна и подобно около 18:00 часа,вечерно време се храня разпокъсано просто защото работата ми е свързана с движение от едно място на друго,но калорийте за 24 часа са сметнати,храната е в кутий с мене и се поема.То това е по важното,какви калорий си поел за денонощието и макронутриентите да са правилно разпределени.Пък дали ще я поемеш на 3 пъти или на 6 пъти,няма голямо значение.

Мнението беше редактирано от balabanov на 12.10.12 12:49.

13.10.12
14:26

Здравейте. Започнах да се занимавам с фитнес от скоро. Посъветвайте ме за храната и тренировките. 55кг/168. Целта ми е оформя корема без да загубя много килограми, че и без това не са ми много :)

13.10.12
19:21

Най-вероятно ще трябва да качиш килограми, за да оформиш някакъв корем :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1