12.10.12
17:31
Здравейте всички. Казвам се Крис, на 21г. от София и имам един проблем с масата си и се надявам някой от Вас да може да ми помогне. Значи до преди няколко месеца всичко вървеше наред. Бях с обиколка на ръката в ненапомпано състояние 36см, гръдна обиколка 100см, раменна обиколка 118см, 78кг при ръст 175см. Наложи се обаче да ми оперират десния крак. Възстанових се и отново започнах с фитнеса. Вече два месеца напредвам абсолютно навсякъде, но не и на ръце. Гръдната обиколка сега ми е 109см. раменната 125см, 72кг (разликата в килограмите се дължи може би и на това, че преди имах и малко коремче, а сега е заместено от плочки), а ръката...не мърда от 34см... Незнам какво става...тренировките си ги извършвам по един и същи начин и вече започва някаква фаза на демотивираност в мен като няма резултат. А силата ми расте. На лежанка преди едвам правех серии със 70кг, сега вдигам 90кг. За бицепс тренирах с 20кг, сега с 35кг и тнт. Можете ли да ми помогнете с някой съвет какво да правя? ;с Не ми харесва като се видя в огледалото и да виждам клечка... :(
Здравей,
Мерките и теглилките понякога са доста относителни, за да се прецени конкретното ти състояние. Казваш, че си имал коремче, а сега си го изчистил. Приеми, че и по ръцете си имал доста мазнини и те са си отишли, което е добре. Щом увеличаваш силата, не се притеснявай. Размерът ще дойде след нея. Бъди постоянен, храни се и тренирай умно и резултатите няма да закъснеят.
12.10.12
22:22
Здравей, значи да ти кажа - не се притеснявай от липсата на видим растеж. Това може да е защото в момента може би се изчистваш от мазното, което го е имало по теб. Все пак с ръка 34 не си клечка, а си личи, че си тренирал и то доста. Все пак казваш, че си изкарал плочките на корема, значи си и прилично орелефен. Все пак щом качваш силата на основните упражнения, значи все пак имаш напредък. Не бих казал, че да качиш лежанката от 70 на 90 е зле, нито че тия 15 кила отгоре при бицепса са малко. Най-вероятно трябва да си смениш хранителния режим - хапвай повече белтъчини с храната. Друг вариант е да промениш програмата, ама щом качваш силата - няма смисъл.
19.10.12
17:42
Много Ви благодаря. Успокоихте ме. Ще пробвам варианта с диетата, а програмата я промених. От два дни съм с нова. Старата ми беше. Понеделник Гърди и Трицепс; Сряда - Гръб и Бицепс; Петък - Крака и Рамо и Неделя кардио упражнения (Тичане в парка, крос тренажор и тнт). Новата програма ми е следната: Кардио правя преди всяка тренировка (4 пъти седмично). Тренировките започват от Сряда - Гърди и Бицепс; Четвъртък - Гръб и Трицепс; Събота Крака и Рамо и Неделя Бицепс и Трицепс. Според Вас, новата тренировъчна програма дали би ми вършила повече работа от старата, като се вземе напредвид, че акцента ми попада върху ръцете?