Колит и отслабване- правилен режим?

12.10.12
20:52

В началото на седмицата ходих на доктор и ми каза, че имам синдром на раздразненото черво (колит). Предписа ми пробиотик и еспумизан, а отделно пия и коластра с бифидус. Имам изготвен хранителен режим от фитнес инструктор, но проблема е, че се състои от 3 хранения на ден, които се стремя да разбивам на 4-5. Сега трябва да ям по 5-6 пъти на ден, но се притеснявам, че режима не е подходящ. Ориентирала съм се към НВД или въглехидратна ротация. Ще се радвам, ако някой може да ми помогне с изготвянето на меню.

Хранителен режим досега:

Закуска 8.00

МЕНЮ 1
Чаша вода
Купичка овесени ядки с мляко /200мл/
МЕНЮ 2
1 филия намазана с маргарин и сладко
Резен сирене
½ Ябълка
МЕНЮ 3
Филийка със сирене
Чаша портокалов сок
МЕНЮ 4
1 Палачинка
Бекон 50г
Чаша вода

Обяд 12.00

МЕНЮ 1
150мл Таратор
200 гр общо Пиле със зеленчуци/ориз

МЕНЮ 2
Плодова салата

МЕНЮ 3
Зелена салата
Шишче

МЕНЮ 4
250г риба с варени картофи /общо/

Вечеря 19.00

МЕНЮ 1
200 г месо
Зелена салата

МЕНЮ 2
200 г готвено ястие
Препечена филия

МЕНЮ 3
200 г миш-маш с чушки

МЕНЮ 4
100 гр месо
Филия хляб
½ домат
½ краставица

Преди месец свалих 3 кг за 3 седмици, но от тогава ми се проявиха отново проблемите със стомаха, но по-обострени. Мисля, че тренировките са добри, но храненето куца.

12.10.12
21:24

Здравей. С колита не съм особено запознат, но на скоро Вики беше писала в дневинка си, че също са й казали, че го има и доколкото си спомням тя приемаше някакъв чай, за да го излекува. Потърси в дневника й или по-добре направо й пиши на лично за повече информация.
За храната - поне на мен това количество храна, дори за отслабващ човек е прекалено малко ... може и да греша, нека някой по-компетентен от мен изрази мнение, но моето си е такова.

12.10.12
21:57

Какво да добавя/изключа?

СИ

16.10.12
17:10

Ще следя темичката  и мен ме вълнува. :)

17.10.12
21:23

казано от ans на 12.10.12, 21:57:

Какво да добавя/изключа?

Учуден съм, че лекарят на ти е изписал Иберогаст, ползвал съм го за проблеми със стомаха и гарантирам за високата му ефективност, той е и за твоят проблем точно ! Сигурно няма нужда да ти казвам, че трябва да направиш всичко възможно да не допускаш стрес, нервно напрежение, трябва имаш пълно спокойствие, аз от най малкото притеснение за нещо и веднага ме удря стомаха. Вчера като ми изчезна малкия Цонко (котенце) имам още 4 котки по големи и така се притесних щото съм губил преди 2 от най хубавите ми котки, които съм имал, просто изчезнаха и не се прибраха ;(. Сега пак така се притесних за това и веднага стомаха ме сви, но днес се върна и аз съм много щастлив (sun). Този проблем обаче трябва да опитам да го реша някак от малък съм си така, притесня ли се за нещо и стомаха ме свива, това е на психическа основа, но не виждам как мога да го променя :(

20.10.12
21:17

Христо, докторката ми изобщо не е фен на лекарствата и гледа да минаваме и без тях ако може. А за стреса, нека г-н Игнатов посъкрати всички излишни простотии от учебната програма като биология, химия, география, физика и история и сложи повечко икономика и счетоводство и тогава ще ми е екстра.

Лененото семе помага за колит , овесени трици също , прясното мляко / с мед или без / , сините сливи , крушите ,гроздето , зеления чай  и мнооого вода .. ако включиш към менюто си тези храни всичко ще е точно осовено ако ги ползваш към закуската , но това е ако е свързан със запек

Иначе ако е обратното компот от малини и дренки :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1