13.10.12
12:12
Имам следния проблем:Ходя на фитнес от една година г/д и имам проблем с отвратителна мускулна треска (главно на гърдите).Пробвал съм да намаля килограмите и упражненията даже правя по 3 серии от 6-8 повторения само да нямам мускулна и тя продължава 5-6 дни,което се отразява и на другите ми ходения... :/
Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 13.10.12 12:13.
Аз също имам след всяка тренировка мускулна треска, но ми минава много бързо. Днес тренирам, утре имам зверска треска, на другия ден няма и помен... :) Може да ти куца възстановяването.
Мнението беше редактирано от Юли на 13.10.12 12:29.
13.10.12
12:38
По колко упражнения правиш? Стигаш ли до откази? Храниш ли се оптимално? Колко пъти седмично правиш гърди?
3 серий правил пича....ако от 3 серий получаваш мускулна треска,след година в залата,демек никва адаптация на тялото,дори не ми се мисли ква гимнастика си правил през тая година.Ако не искаш мускулна треска моя съвет е да се насочиш към друг спорт,не знам може би шах.
13.10.12
13:46
Иронизиращия ти коментар не е забавен.Разбира се,че нямам нищо против това да имам мускулна треска,но да е поносима.Храня се добре,пих whey gold и беше сравнително по-добре.Проблема е,че мускулната треска ми се отразява на другите тренировки иначе търпя.Като изключим фитнеса,не е като да не съм обездвижен,тренирам футбол и ходя ако не всяка сутрин,то 2-3 пъти в седмицата да тичам. :) Аминокиселини биха ли ми свършили работа?
13.10.12
13:49
опиши хубавото хранене е тренировките интензивност обем почивки всичко..
13.10.12
13:54
Тренирам 3 пъти в седмицата:понеделник - гърди,трицепс / вторник: гръб,бицпес,предмишница / петък:рамо,трапец. Храненето не съм толкова запален,че да имам определена програма с график,но се храня малко,по много пъти.Наблягам на плодове,салата,малко ориз,пиле,риба,сладко се ограничавам да ям,но се случва.Почивам в залата от 1 до 2 минути,не си засичам,но гледам да не се застоявам много много в почивка.Упражненията ми,както казах са по 3 серии главно от 8 до 10 повторения за гърди,където ми е най-гадната мускулна,правя хоризонтална лежанка с лост,флайс,кросоувър и горна лежанка (не знам дали така се казва) пак с лост,понякога с дъмбели.
13.10.12
14:04
ХаХаХа!!! Не знаеш как да се храниш не следиш почивки,но за сметка на това правиш 4-5 упражнения 12-16 работни серии за гърди ,аз не знам дали 6 серии даже трябва да правиш[работни]. Крака защо не тренираш?
казано от Teen Power на 13.10.12, 14:04:
ХаХаХа!!! Не знаеш как да се храниш не следиш почивки,но за сметка на това правиш 4-5 упражнения 12-16 работни серии за гърди ,аз не знам дали 6 серии даже трябва да правиш[работни]. Крака защо не тренираш?
Нека да отгатнем ! Тренира футбол , ходи да бяга и не ще да има “големи крака”
13.10.12
14:42
Оправи си храненето - раздел Хранене.Остави 2 НАЙ-много 3 упражнения за гръдните мускули.Следи си почивките,както вече те посъветваха.
Лично аз точно на тази мускулна група винаги имам мускулна треска,която продължава от 36 до 48 часа.Ако не ме лъже паметта Влади беше споменал,че ако тя продължава по-дълго си е чисто претрениране.След като въстановяването ти трае 5-6 дена предполагам,че си ектоморф. http://www.bb-team.org/workout/4176_chetiridneven-split-za-muskulna-masa-pri-ektomorfi Пробвай,виж как се чувстваш,сподели.Запомни това “Едно от ключовите неща, които начинаещите с ектоморфен тип тяло най-често бъркат, е в структурирането и обема на своята тренировъчна програма. Стимулите за мускулния растеж при хората с ектоморфна структура се постигат лесно с 16 до 20 серии в тренировка.”
Поздрави.
Мнението беше редактирано от Noctis Caelum на 13.10.12 14:44.
13.10.12
14:54
Браво, научил си се да цитираш (clap)
С “плодове ,салатка,малко ориз” не виждам защо изобщо се дискутира темата. Млад човек,който тренира с тежести,играе футбол и тича трябва да се храни обилно ,а не като 16 годишна анорексичка.
казано от weakest bodybuilder на 13.10.12, 12:12:
Имам следния проблем:Ходя на фитнес от една година г/д и имам проблем с отвратителна мускулна треска (главно на гърдите).Пробвал съм да намаля килограмите и упражненията даже правя по 3 серии от 6-8 повторения само да нямам мускулна и тя продължава 5-6 дни,което се отразява и на другите ми ходения... :/
Предполагам ,че негативното отразяване в другите ти тренировки за което говориш е изразено в това ,че когато тренираш друга мускулна група примерно гръб и като започнеш да се набираш болката в областта на гърдите ти те спира по някакъв начин? Мога да те посъветвам да приместиш тренировката за гърди в края на седмицата и след нея да почиваш 2-3 дни.