12.10.12
16:15
Здравейте занимавам се с тренировки от много време, лицевите от много години са ми приоритет и ги считам за едни от най-важните упражнения. На фитнес НЕ ходя. Ходя на кикбокс и на лостове това е.
Та на проблема ми вече:
Гърдите ми така са се развили че са станали като топки и са по развити в долната си част, как мога да ги разпределя да станат по големи и равномерни.
Лицевите с по широк хват не помагат.
Темата беше редактирана от VAl10 на 12.10.12 16:16.
12.10.12
17:06
Може да пробваш лицеви с повдигнати крака(различни хватове) за да наблегнеш повече на горната част..
12.10.12
22:49
Пробвай с различни варианти на лицевите опори. Можеш да се пробваш с лицеви опори с допълнителна тежест. Мисля, че лицевите с тесен хват бяха за горна и средна част на гърдите. Пробвай и с различни захвати на лоста.
13.10.12
16:59
@gazena gadinka: Лицевите с тесен хват натоварват основно трицепса. ;)
казано от gazena gadinka на 12.10.12, 22:49:
Пробвай с различни варианти на лицевите опори. Можеш да се пробваш с лицеви опори с допълнителна тежест. Мисля, че лицевите с тесен хват бяха за горна и средна част на гърдите. Пробвай и с различни захвати на лоста.
Точно тесния хват натоварва най-много гърдите и ги събира. Ще пробвам с по широк хват и от по високо дано се получи.
13.10.12
22:43
Ясно. Благодаря за уточнението, защото аз лицевите ги редувам с различен хват - знам, че са по принцип за гърди, ама не бях много сигурен кои за коя тяхна част точно са, а и кои други мускули точно се товарят. :)
Мнението беше редактирано от gazena gadinka на 13.10.12 22:46.
29.12.12
13:45
По-добре зарежи лицевите опори за малко и научи да правиш “кофички на един лост” обхващат и разтягат гръдните мускули много добре от долу чак до горе се усеща даже напрежението до врата ти и как всяка една жилка мускул се напряга .. (много яко чуство)... освен да стягаш мускула той има нужда и от разтягане ... за да се избегне именно неравномерно развиване на дадена група от мускули.