15.10.12
14:29
Здравейте, казвам се Георги на 17 години съм. Причината да създам този дневник е, че по принцип съм много не постоянен, така един вид се опитвам да “тествам” себе си. За сега нещата вървят добре !
Малко повече информация за мен. До скоро се занимавах с волейбол, като същевременно ходех и на фитнес с цел физическа подготовка, бях от части несериозен пропусках тренировки и прочее, но ми харесваше да прекарвам време във фитнес залата. След като спрях да тренирам, продължих да ходя на фитнес и преди около две седмици реших да започна да се занимавам сериозно, а именно целта - мускулна маса. Звучи добре, но се смятам за кльощав и си е така. Определям вида на тялото си някъде посредата между ектоморф и мезоморф /не знам до колко е вярно/, по принцип трудно качвам килограми, метаболизма ми е адски ускорен, но сега няма да обсъждаме това. Виждам резултати до колкото съм запознат, плахо смея да твърдя, че изграждам мускулна маса сравнително лесно, но с поемане на огромни количества храна. До скоро в залата правех предимно ОФП, от една седмица изпробвам програмата ФСТ-7 и смятам, че ми се отразява добре.
Нямам определен хранителен режим, старая се да се храня до колкото мога здравословно. Ще се опитвам да описвам всичко, отворен съм към всякакви критики, идеи и препоръки.
Хранене:
15.10.2012
07:00 Закуска:
30-40 грама мед и чаша вода
400 грама ориз с пилешко и зеленчуци
2 чаши вода
09:40 Втора закуска
Корни,солети кафе
10:40
2 ябълки, вода
11:30 Вафла
14:00 Обяд
Морковн /В момента го гризам хах/
3 садвича /Пушено пуешко, 2 филии хляб, кашкавал, домат/
2 ябълки
15:00
Кисело мляко 1 кофичка
3 яйца
Ориз с пилешко и зеленчуци
Вафла
16:00
Тренировка -Цък + корем
и около 2 литра вода
Около 18 часа след тренировката - протеинов шейк
18:30 Вечеря
Картофи + Пилешко/свинко ( не се знае още)
20:30 Втора вечеря
Плодове
10:30 Преди сън
Месо, Хляб, Плодове и всичко останало което успея да поема
в противен случай се събуждам от глад.
Ами, това е 1вия ми пост в новия дневник, благодаря за отделеното време. Ще оценя вашите мнение и съвети !
П.С За две седмици успях да кача 2 килограма, като теглото ми в момента е 77 кг. на 184 см.
Темата беше редактирана от Георги Николов на 15.10.12 15:02.
15.10.12
14:48
Не съм виждал такова чудо никъде първо ядене в седем часа 400 гр ориз с пилешко и зеленчуци ....Според мен си пооправи хранителния режим малко !
Дай да видим и по каква схема тренираш
15.10.12
15:01
Предполагах, че ще стане на въпрос яденето. Ям така защото така се чувствам добре, само да вметна, че в тези 400 грама влиза и месото което предполагам е някъде 200 грама. Схемата е ФСТ-7 има я тук във форума и по-горе в поста. Програма.
Здрасти. Честито за дневника и успех! На мен поне ми се струва интересен, така че ще го следя - дано си сериозен! :)
Според мен 8 хранения на ден са доста - може би няма да е лошо да ги съкратиш на 5-6 примерно. От друга страна, ако си свикнал така и не ти е правило проблем до сега, остави си ги 8 - важното е ти да се чувстваш добре.
Аз лично не виждам нещо особено странно в закуската ти. Навремето дядо ми закусваше с пилешка супа и хляб, така че ...
Бих те посъветвал да ги изключиш вафлите, корни-то, солетите от менюто си - писал си, че се стремиш да се храниш здравословно, а тези три храни определено не са.
казано от SprateXtream на 15.10.12, 14:48:
Не съм виждал такова чудо никъде първо ядене в седем часа 400 гр ориз с пилешко...
Кое те притеснява в изречението?
Фактът, че момчето закусва или фактът, че закуската му е такава
Аз не виждам нищо нередно...
15.10.12
20:02
Не обичам така да спамя,но понеже е горе-долу по темата, само бих искал да вметна, че тия прекалени изчисления на калории и треперене какво да хапнеш, кога и как започнаха доста да ме изумяват, докато преглеждам много от дневниците.
Според мен един здрав и прав мъж няма да умре ако хапне повече месо или въглехидрати или не дай си нещо по-нестандартно за тук приетите разбирания.
Само за пример от личния си живот,искам да спомена дядо си (по майчина линия,Бог да го прости), който почина на 95+ години и всяка сутрин закусваше една огромна паница попара( с надробен хляб и червено домашно вино) с половин бучка козе сирене!
Този човек нямаше огромни мускули и впечатляващо тяло, но ставаше всеки ден около 4 часа сутринта, занимаваше се с добитъка си (десетина овчици, прасе, катър и прочие) и копаеше или по двора или на нивите.
Не искаше до последно да го приберем в София и когато след смърта му се разговорих с един комшия, той ми сподели че няколко пъти в месеца идвала една по-млада от него женица да му чисти и...преспивала с него.
Пожелавам на всеки от тук, да достигне такъв тонус и жизненост, румени бузи и позитивизъм на тези години, каквито имаше той!
За мен 400 гр. пилешко със зеленчуци е една супер здрава и хубава закуска!!!
Поздрави!
ПС - желая успех на момчето с тренировките и сериозен напредък!!!:)
Мнението беше редактирано от NightCrawler на 15.10.12 20:02.
16.10.12
17:40
Добър ден !
Днес денят ми от сутринта тръгна с главата на горе .... тренировката за днес я местя в сряда, защото просто няма да успея имам доста ангажименти днес които задължително трябва да свърша.
Закуска 07:00
Мед 3 с.л
Вода
Филийка хляб “Вита” и 20тина гр. Кашкавал
Около 150 грама салата /зеле, кафиол,морков,чушка зехтин/
Вода
10:30
Ветрило /шунка,маруля,домат,краставица,кашкавал/
2 ябълки големи
15:00
3 големи яйца
50-60 гр кашкавал
3 филийки хляб “Вита”
Половин кофичка кисело мляко + 70тина гр. мюсли
05:30
Кофичка кисело мляко + приблизително 150 гр. мюсли
3 филийки хляб “Вита”
г/д 30 грама бекон от св.гърди/
Нямам време да хапна като хората, днес всичко става много на бързо....
Мнението беше редактирано от Георги Николов на 16.10.12 18:05.
16.10.12
17:46
Здравейте !
Закуска 07:30
Калцоне
Обяд 14:00
4 яйца с бекон
2 сандвича с кашкавал и колбас
19:00
Кофичка кисело мляко + 100 гр. мюсли
22:00
2 ябълки
3 литра вода за целия ден.
Определям днешния ден като пълен провал, психическото ми състояние пряко рефлектира върху физическото, краката се местят за неделя, на всичко отгоре се обади и стара контузия ...
Мнението беше редактирано от Георги Николов на 17.10.12 22:04.
27.10.12
02:21
Добър вечер/ утро...
Бях доста зает напоследък и нямах време да се докопам до компютъра. Програмата ми харесва, дори виждам някакви промени в положителна насока. Единствено килограмите ми остават проблем, зацепил съм на едни килограми и не мърдам, мисля скоро време да си пусна един ВЕГА тест.
Тренировка:
Набирания – 3 серии 12, 10, 8 - Изключително слабо упражнение, напълно съм разочарован.
Придърпване на вертикален скрипец с широк хват – 3х12 - 50кг
Гребане с щанга от наклон – 3х12 - 40/35 килограма също слабо упражнение
Придърпване на долен скрипец – 3х12 40,50,45кг.
Пулоувър с дъмбел – 7x15 20-25кг.
Храната за днес ми се губи.....