16.10.12
22:08
Здравейте,
искам препоръка върху един казус. Чудя се дали да изпълнявам кръгови тренировки 4 пъти в седмицата:
15 мин. интервално кардио
3х12-15 Стандартно бицепсово сгъване на дъмбели
3х10-12 Чуково сгъване с дъмбели
3х10-12 Бицепсово сгъване на долен скрипец
3х12-15 Кик-бек
3х10-12 Трицепсово разгъване на горен скрипец
3х8-10 Трицепсово разгъване с дъмбели от лег
3х12-15 Избутване на машина за гръдни мускули
3х10-12 Пек-дек
3х10-12 Флайс
3х12-15 Придърпване на долен скрипец
3х12-15 Привеждане на горен скрипец с прави ръце
3х12-15 Придърпване на вертикален скрипец с раменен и широк хват
3 упражнения по 3 серии,15 повторения за крака-не влизам в подробности
3х30 коремни преси
Или да раздля 4-те тренировки на мускулни групи? Когато правя кръговите тренировки се чувствам много добре, нямам мускулна треска и се чувствам доста добре натрениран и пълноценен. Когато разделя тренировките на база мускулни групи също се чувствам добре, но не максимално натрениран. Въпроса ми е свързан с негативите и позитивите от двата вида тренировки? Благодаряяя.
Темата беше редактирана от satch на 16.10.12 22:12.
Защото? Трябва да уточня, че я изпълнявм с цел губене на мазнини, а не качване на мускулна маса.
Мнението беше редактирано от satch на 16.10.12 23:10.
Малки тежести, неподходящи упражнения, много упражнения, неподходяща подредба на упражненията, голям обем, висока честота за този обем и т.н.
16.10.12
23:12
Липсват упражнения за крака..
16.10.12
23:15
Лег,раменна преса, клек, тяга, набиране и кофички-3пъти в седмицата.
Има ги просто не съм ги описал детайлно. Краката са ми и широко застъпени заради спорта, който тренирам. Идеята ми е,че си нагаждам програма, която да ме натоварва. Алтернативата ми е разделянето на 4-те тренировки на 2х2 - 2 бицепс+гърди+корем и крака и 2 гръб+рамене+трицепс като за всяка мускулна група правя по 5 упражнения от по 12 повторения средно. Идеята ми е,че ако някой има съвет за оптимизиране бих бил мн щастлив.
казано от satch на 16.10.12, 23:18:
Има ги просто не съм ги описал детайлно. Краката са ми и широко застъпени заради спорта, който тренирам. Идеята ми е,че си нагаждам програма, която да ме натоварва. Алтернативата ми е разделянето на 4-те тренировки на 2х2 - 2 бицепс+гърди+корем и крака и 2 гръб+рамене+трицепс като за всяка мускулна група правя по 5 упражнения от по 12 повторения средно. Идеята ми е,че ако някой има съвет за оптимизиране бих бил мн щастлив.
Може да пробваш да правиш за всяка мускулна група по 10 упражнения.
Избери си:
http://www.bb-team.org/fitness/workouts?experience=239&goal=739
И не я променяй ..
Програмата, която си написал не е максимално оптимизирана и подходяща за целта, която си написал, че целиш.
Вкарай повече многоставни упражнения, по-горе ти дадоха много добри предложения. С изолиращи упражнения трудно ще постигнеш необходимия енергоразход и цели.