14.10.12
01:07
Здравейте,
проблемът сега ми е следният. Ще започна малко по-отдалече. Преди около 1 година, тежах 122кг, преди 5-6 месеца бяха около 112, тогава ми дойде мотивацията, активизирах се, започнах да тренирам, да чета всякакви статии и да се уча. В момента достигнах 88-89кг. Започвам да се оформям, но проблема е, че за 4 месеца хвърлих доста килограми, и сега висна доста излишна кожа. Ядосвам се още повече, когато я опъна на някъде и видя какво има под нея. Започнах да я мажа с кремове за хидратация, от време на време си правя маска с хума. Какво друго мога да правя, има ли нещо като упражнения, можете ли да ми препоръчате някакъв крем/препарат или какъвто и да е друг съвет. Чувал съм, че сама, когато става дума за млад човек, се прибира за 8 месеца до година. Аз съм на 18 и мисля че по-бързо ще се стегни, но изобщо не ми се чака толкова време. Другото което бях чел, беше някакво мнение из сайта, че когато на мястото имаш стрий, кожата не се прибира. Стрийте не ми пречат, свикнал съм с тях и не държа да се отстранят, приел съм мисълта и съм се примирил с тях, но тази кожа страшно много ми пречи. (основната проблемна зона е корема)
Добре подбрана диета с цел покачване на мускулна маса, комбинирана с добре подбрана тренировъчна програма и дни за възстановяване ще изпълни кожата и няма да ти виси :). Естествено, че няма да успееш веднага да изпълниш кожата в частта на корема, защото просто не може да качиш толкова много килограми в частта на корема, но с периоди на маса/оформяне/релеф ще успееш да промениш себе си.
Върху затоплената кожа нанасяш мокра морска сол и покриваш с топла кърпа. Държиш 30 минути. Правиш го 2-3 пъти седмично.