какво да взимам ?

20.10.12
01:34

Здравейте.Бихте ли ми обяснили белтъчините,въглехидратите и мазнините за какво служат ? Всяко по отделно каква е неговата функция ? И имам плочки,но имам мазнина(мазнини) отгоре и не се виждат много добре,как мога да я махна , за да се виждат перфектно

В сайта има всичко написано , не е зле да се потрудиш и да намериш и прочетеш , а не да чакаш всичко на готово . Има много , наистина много теми като твоята !!!

20.10.12
02:20

казано от Виктор на 20.10.12, 01:34:

И имам плочки,но имам мазнина(мазнини) отгоре и не се виждат много добре,как мога да я махна , за да се виждат перфектно

С подходящ хранителен режим.

казано от Виктор на 20.10.12, 01:34:

Здравейте.Бихте ли ми обяснили белтъчините,въглехидратите и мазнините за какво служат ? Всяко по отделно каква е неговата функция ?

Трите се наричат мАкронутриенти. Всяко от тях има много важни функции за организма. Всяко от тях има енергийна стойност, т.е. калоричност. Първото и третото са абсолютно задължителни, за да съществуваш. Второто е опционално, но много, много препоръчително.

Калоричността е следната: белтъци 4ккал/гр, въгл 4ккал/гр, мазнини 9ккал/гр. Те носят калоричността/енергията на храната, която ядеш.

Функциите им са хиляди, но тези, които може евентуално да те интересуват са:
белтъци - хормонален баланс; изграждане и предпазване на мускулните тъкани, органи, коса, кожа, нокти и т.н.
въглехирати - енергия, за да си обезпечава организма нуждите; снабдяват мускулите, мозъка и органите с глюкоза
мазнини - хормонален баланс; имунна система, енергия и т.н.

Надявам се това обяснение да ти върши работа. За повече -> стотиците хиляди статии в интернет.

20.10.12
16:19

споко има хора живеят само на въглехидрати :))

казано от Teen Power на 20.10.12, 16:19:

споко има хора живеят само на въглехидрати :))

Не, няма.

20.10.12
16:29

Така си мислиш :))

Всички жени, които познавам, ядат само сладко, салата, мюсли с обезмаслено кисело “мляко” или йогурт, солети, суши, фрешове и пр. Определено не приемат никакви белтъчини или мазнини.

Мнението беше редактирано от Сгазен Помияр на 20.10.12 17:03.

казано от Сгазен Помияр на 20.10.12, 17:02:

Всички жени, които познавам, ядат само сладко, салата, мюсли с обезмаслено кисело “мляко” или йогурт, солети, суши, фрешове и пр. Определено не приемат никакви белтъчини или мазнини.

Когато някой зададе общ, теоритичен въпрос, то следва и отговорът да е такъв. Има аминокиселини и мастни киселини, без които съществуването ни е невъзможно. В храните, които изброи, също се съдържа протеин.

20.10.12
17:12

Приљтелката ми е вегетарианка, иѕхранва се предимно с пица, паста и зелен4уци, белтљк никакљв, но сам 4увал 4е тљлото само си синтезирало ..

20.10.12
18:20

Благодаря ви :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1