08.10.12
22:49
Привет на всички!
Навярно ви е писнало да четете теми от този род, но става въпрос за прословутия нисък ръст. На 19 съм и съм висока съм 147 . Ръста на тялото ми е най-големия комплекс. Повечето от вас ще кажат “носи токчета” е да ама...проблема ми не е само в късите крака. Цялата съм “малка”. Дори и да обуя токчета, късите крака пак си личат , особено на фона на продълговатата ми тиква...а ниския ми торс и късите ръце направо допълват “страхотната” гледка. Ако пък облека блуза, която да издължава торса, краката ми пак изглеждат невероятно къси.
Като малка имах наднормено тегло. Спрях да раста някъде в четвърти клас...тогава ми дойде, гърдите ми станаха ужасно големи, но така й не пораснах. В 7ми клас бях стигнала 70кг при ръст 147. Когато влязох в гимназията започнах да отслабвам постепенно, докато едно лято се реших и започнах диета. Отслабнах без да полагам много усилия, или поне така ми се струва сега. Имам още излишни 6-7 кг, които трябва да сваля. Струва ми се, че наднорменото тегло е повлияло по някакъв начин на растежа на тялото ми. Още от ранна детска възраст имам проблем със храненето като цяло....не можех да дъвча хубаво храната. Буквално я поглъщах, все бързах да се натупам здраво и все преяждах. Дори сега забравям да дъвча хубаво храната...но за щастие не съм качила нито един кг, откакто отслабнах. Установих, че имам бърз метаболизъм. Преди всичко ми се лепеше, качвах кг, а сега...след като се нахраня и след около половин час все едно нищо не съм яла. Е зависи какво съм яла преди това де...
Та да се върнем на моя комплекс- ръста. Баща ми е 170, майка ми е 153. Бабите и дядовците ми са около 155-160 и нещо. Майка ми е 153 и тялото й изглежда супер.153 са малко наистина, но някакси нейното тяло изглежда издължено...не бих и дала 153, а 155-6 да речем... Имам познати, които са по 152-3, но изглеждат по-ниски... Явно тайната е в пропорциите.
Не искам да си остана 147 :(..поставила съм си за цел да стана поне 153 като майка, но....как? Чувала съм, че стречинг упражненията са ефективни, но аз съм скептично настроена. А какво ви е мнението за растежен хормон? Страх ме е, че ще има неприятни странични ефекти...Решила съм тези дни да отида на ендокринолог за да ме прегледа дали всичко е наред, но ми се иска да се подложа на “лечение” с човешки растежен хормон. Как мислите, струва ли си?
Темата беше редактирана от dsds jjsmsamsa на 08.10.12 22:52.
!!!!!!! Моля тее, мъжете си падат по малки жени, сигурно си сладко миньонче, приеми се такава, каквато си, разтягай се, спортувай, скачай, но не прибягвай към такива неща като хормон на растежа.
08.10.12
23:03
От миньонче до миньонче има голяма разлика. 147 е прекалено малко, все едно имам детско тяло. Ако имах по-дълги крака и ръце щях да изглеждам по-добре :(
Най-добре се консултирай с лекар, а и да знаеш, растежния хормон е доста скъпо ‘удоволствие’.
08.10.12
23:24
Предполагам....макар че в аптеките и в интернет се продава много евтино и може да бъде закупен от всеки... Ще отида на ендокринолог тези дни - между другото никога до сега не съм ходила, за първи път ще ми е. Дано не е твърде късно :(
Имам един приятел, който чакаше да му се отпусне от тъпата здравна каса, защото наистина имаше сериозно заболяване, доколкото разбрах първо трудно отпускат, второ - излиза по 800 до 1000 лв на седмица, а ‘лечението’ продължава от 3 до 6 месеца.
Но не знам с абсолютна точност, затова се допитай до лекар и успех!
09.10.12
00:28
Мерси мила. Ще отида тези дни, пък дано имам успех...Макар че си мисля, че няма да ме вземе на сериозно. Не вярвам да имам някакво заболяване, ако имах щяха да ми открият нещо до сега. Само се притеснявам да не ме пита колко са високи родителите ми щото ако разбере вероятно ще ме отреже на момента.
И по-добре. Не прави глупости.
И що реши, че от растежен хормон ще порастнеш на височина?
Приблизителен средно-родителски ръст за момиче при твоите данни > 170 + 154 = 324 : 2 = 162 - 6 = 156см.
При теб причината да не си достигнала най вероятно оптималният си генетичен ръст е ясна и тази причина е и световен проблем.
При преждевременния пубертет най неприятното е именно спирането на растежа и невъзможността да се достигне оптималният ръст. При твоя случай за съжаления, дори и да е имало адекватни лекари и информирани родители, едва ли е можело да се направи нещо. Поради тази причина вече се прилагат антихормонални терапии, за да се предотврати преждевременния пубертет и когато момичетата достигнат оптималното си костно развитие се прекратява терапията. Такава терапия се прави най късно още при първите симптоми за преждевременен пубертет.
Съжалявам, че ще те разочаровам, но ти няма как вече да пораснеш и трябва да го приемеш. Растежният хормон и да имаш пари да си го купиш пак няма голяма вероятност нещо да се получи, а и сумата ще е 5 цифрена. Когато костните епифизи се клацират растежа приключва, а при те този процес е вече факт. Трябва да го приемеш и да не се измъчваш повече.
Със фитнеса може така да си подобриш тялото, че дори и на този ръст да изглеждаш секси, сигурен съм. Кайли Миноуг примерно е висока 1,50 и е една от най секси жените в света :)
09.10.12
02:57
Аз само като прочетох “147 см” и започнах да фантазирам...
Млада си още, нищо не се знае. Не се филмирай с такива глупости. Сигурна съм, че те харесват момчетата.
Тренирай и спазвай някакви минимални хранителни навици , така ще имаш атлетично и хубаво телце.
Да ти нахвърля няколко нещица, които най-вероятно са споменати горе :
- Всеки обича джобните гаджета !
- С растежен хормон не се расте, хехе та ти дори би мога да си спреш евентуалния растеж, тъй като приеман външно и то в доволни единици ще дадеш предпоставка на тялото си да спре всякакво производство на хормона.
- Не , не се продава в аптеката, а в интернет най-вероятно ще те излъжат.
Поздрави и не се филмирай с глупости, ако беше момче може би щях да те разбера, но в твоя случай ръста може да е само плюс!
09.10.12
10:51
Растежния хормон би подействал ако метаепифизарните ти хрущяли не са достигнали зрелост - в тях се осъществява растежа на дългите кости на дължина; когато тялото ти съзрее половите хормони - естроген и т.н. действат в посока осификация, т.е. вкостеняване, и тези зони се покриват с твърда тъкан - кост и вече не могат да растат на дължина, а само на ширина. Това е и един от страничните ефекти когато тинейджъри ползват стероиди - многото тестостерон води до вкостеняване и спира растежа. Растежния и половите се съревновават на практика - единия полага хрущял, другите вкостеняват. Когато костите нарастват на ширина, може да се стигне до състояние наречено акромегалия (виж гугъла). Растежния кара да растат и други хрущяли - на носа например. Така че не е препоръчително да експериментираш.
Ако като дете не са ти поставяли диагноза, най-вероятно си внушаваш. Проблеми с растежа се получават при дефицит на GnRH, но това е проблем за ендокринолог. Има системи за растеж, които биха те стимулирали да сложиш някой и друг сантиметър отгоре.
09.10.12
14:22
Благодаря много на всички включили се в темата ми!
Solomon Kane - не са ми поставили никаква диагноза...освен ако наднорменото тегло не е повлияло до там, че да спра да раста. Но ако няма да раста повече, как упражненията ще ми помогнат?
12.10.12
19:32
19 години е късна възраст за обсъждане на “нанизъм” (ако изобщо се касае за подобно състояние).
Съществува формула по която ориентировъчно може да се разбере колко трябва да са високи потомците :
( ръст татко + ръст мама ) делено на 2 и ако е момче добавяш 10, ако е момиче вадиш 10.
Обикновено пубертета при момичетата започва на 8-9 годишна възраст и се следят “пубархе” (окосмяване на гениталии), “телархе” (развитие на млечните жлези), “менархе” (първата менструация). При нужда консултации се правят с педиатър и ендокринолог (понякога и с гинеколог). Във възрастта около 12-15 се изследват хормони, детски ендокринолози гледат костна плътност и се обсъжда евентуалната нужда от хормон-заместваща терапия. В такъв смисъл костните епифизи са ти вече неподдаващи за растеж и се получава друго състояние от хормона на растежа- “Акромегалия” (уголемяване на крайници ). Неприятно състояние, особено за жени.
От моята гледна точка виждам наистина странни неща (дет се вика, с кво ги хранят тия майки децата си?) : днес съм видял сигурно над 10 девойки по-високи от мен без токчета в автобуса и по улицата (а аз съм 1.80) и същевременно забелязвам много нисички момичета (от порядъка на 1.45-1.50). Лично аз познавам 2-3 дето са колкото теб, както ми го описваш. Вчера на спирката една също ме срази (давам й точно 1.45). Общо взето скоро няма да е рядкост да има много ниски и много високи. Ще се размият средните ръстове, заради което имат родителите : ниските мъже се спират на ниски жени, а високите момичета предпочитат високи момчета. Изключения има, но моя фаворит е жена около 170см., което е супер тъпо, щото сред ниските са сякаш по-интелигентните.
Упражнения “за височина” тепърва на 19 няма какво много да помогнат. Това което можеш да направиш е да поддържаш ниски килограми и не много мускулеста фигура. Макар и да ти се стори брутално по-добре свали от бюста, защото по-големия бюст прави визуална измама за по-нисък ръст и за повечко килограми. Внимавай да не качиш много маса в прасците и бедрата. Малкият глезен обира точките, а тънката талия съвсем.
Много дами изглеждат по-високи заради добрия баланс на телосложението. Като видиш и известните миньончета (Тони Брекстън, Кайли Миноуг, Кармен Електра) може да заимстваш по някой трик от облеклото ;D
За съжаление и аз мисля, че е късно. За да имаш мензис в четвърти клас, означава, че си влязла в пубертета на 8 години, които са рано, независимо от схващането на повечето лекари, че има акселерация и пубертета ще се започва все по-рано.
Най-малката ми дъщеря започна с признаци на пуберета на 8г също и прогнозата й беше, че ще порасне до 143-145. Това е така, защото при момичетата разстежа приключва около 2г. след първата менструация, аи при нея калцирането на костите беше на 11г. момиче (въпреки, че е на 8). С 3годишно лечение за овладяване на хормоните, вече е 163см и е “пусната” на природата. Не сме лекували с разстежен хормон.
На 19г. едва ли може да се направи много. Разбира се, консултирай се с лекар, но избери наистина добър, който има опит с проблемите в растежа. Ако няма какво да се кригиа вече - извлечи най-доброто от ситуацията - напрваи тяло като бонбон и винаги ще си харесвана. Аз имам колежка 148см. С изключение на пробелма при приемане в родилното (помислили са, че е под 18 и са настоявали родителите й да присъстват), други съществени проблеми не е имала. Пък си помисли за ежедневните проблеми, с които буквално се сблъскат много високите хора - леглата са къси, в автобуса стоят наведени, някоя по-ниска врата им насинява челата...
13.10.12
18:45
Ох хора...още повече се депресирах. Имам хубаво лице за щастие, но това тяло...бие всичките ми комплекси..а иначе имам тънка талия, дори може да стане доста тънка, но това е някак стрясдкащо за хората. Не стига че и ниска ами и и с тънка талия...някои ще си помислят, че съм болна от нещо....Ох не се харесвам толкова ниска, направо не знам....супер гадно ми е.
Мнението беше редактирано от dsds jjsmsamsa на 13.10.12 18:47.
казано от dsds jjsmsamsa на 13.10.12, 18:45:
Ох хора...още повече се депресирах. Имам хубаво лице за щастие, но това тяло...бие всичките ми комплекси..а иначе имам тънка талия, дори може да стане доста тънка, но това е някак стрясдкащо за хората. Не стига че и ниска ами и и с тънка талия...някои ще си помислят, че съм болна от нещо....Ох не се харесвам толкова ниска, направо не знам....супер гадно ми е.
Няма от какво да се депресираш. Ако се поддържаш и не се оставиш да напълнееш, можеш да изглеждаш страхотно и на този ръст. А тънката талия може само да те радва.
13.10.12
19:09
Не знам дали имам “нанизъм” за първи път го чувам между другото....Не съм джудже, но с тоя къс торс ръце и крака може и за джудже да ме вземат...Заради тоя комплекс до нищо добро не бих стигнала...охх хорааа :(. В понеделник реших да отида на ендокринолог, но никога до сега не съм ходила...искам да разбера дали мога да порасна още и защо спрях да раста. Как да попитам без да прозвучи глупаво...Какво представляват самите изследвания?
13.10.12
19:28
намерих тази снимка на лейги гага, тялото ми иглежда така... http://2.bp.blogspot.com/-emdiEkP445E/UG-fIGdNnWI/AAAAAAAABnk/NmOR4ao0sFE/s1600/lady+gaga+weight+gain.jpg но тя е по-висока от мен , май е 155 ..не съм сигурна, само че при мен долните ми крайници са по-дълги от горните...и ръцете от лакътя до китката са ми по дълги от колкото от лактите до рамото...Това вече е въпрос на ген предполагам...
Мнението беше редактирано от dsds jjsmsamsa на 13.10.12 19:34.
казано от dsds jjsmsamsa на 13.10.12, 19:28:
намерих тази снимка на лейги гага, тялото ми иглежда така... http://2.bp.blogspot.com/-emdiEkP445E/UG-fIGdNnWI/AAAAAAAABnk/NmOR4ao0sFE/s1600/lady+gaga+weight+gain.jpg но тя е по-висока от мен , май е 155 ..не съм сигурна, само че при мен долните ми крайници са по-дълги от горните...и ръцете от лакътя до китката са ми по дълги от колкото от лактите до рамото...Това вече е въпрос на ген предполагам...
Добре де, като го имаш това за даденост, какво можеш да направиш? И ако не можеш да направиш нищо (какъвто явно е случаят), каква полза да се тормозиш? Вземи това, което имаш и работи върху него. Това е всичко. Просто е.
Мнението беше редактирано от Boby_ на 13.10.12 19:36.
13.10.12
21:36
Прав си, ама комплексите са страшно нещо. Поне 150 да бях...уф. Знам че стреjчинг упражненията понякога влияят на растежа, но ако си достигнал своя краен ръст, няма нищо да повлияе нали? :(
казано от dsds jjsmsamsa на 13.10.12, 19:09:
Как да попитам без да прозвучи глупаво...Какво представляват самите изследвания?
Кръвни изследвания - хормони най-вече. Според тях се преценява има ли нужда от нещо друго - скенер, ЯМР...
Пожелавам ти скоро да намериш любовта на живота ти и след което, вече няма да се измъчваш от този комплекс. Знаеш ли колко жени има на света с твоя ръст и тези жени са намерили своята половинка и не са останали сами. Едно нещо трябва да го промениш, защото то е ключът към твоето щастие запомни го, ти трябва да започнеш да се харесваш, когато постигнеш това светът ще се промени за теб към по добро !
Първо човек, който се харесва е в хармония със себе си, такъв човек ще има и много по малко здравословни проблеми, има доказани факти, че хората които не се харесват боледуват много по често. Комплекси като твоя, като е на ментално ниво се отразява и на физическото състояние на организмът. Факт е, че и хора които се харесват са и по привлекателни за околните и обратното дори да изглеждаш добре ако постоянно си мислиш, че не си хубав/а, то тези сигнали се възприемат и от хората около нас. ;)
Аз съм 190 и съм си казал, че някой ден жена ми ще е висока 145см..... сори не ставаш :)
П.П. Да си толкова мъничка е благословия! Повечето мъже УМИРАМЕ за миньончета, както казаха по-горе.
14.10.12
12:55
Христо , много ти благодаря, да ти се връща! Прав си за всичко, което казваш, от личен опит съм го изпитала!
Мишо - искаш жена висока 145? Сериозно? Не разбирам как така има мъже, които харесват толкова ниски момичета...кой би се възбудил от толквока гадно женско тяло :{
14.10.12
14:10
вече почвам да си мисля, че имам синдром на даун...Макар че майка ми отрече, каза, че съм се родила напълно здрава. Като гледам снимки на хора с синдром на даун, телата им са като моето...ужас........:( :( :(
Мнението беше редактирано от dsds jjsmsamsa на 14.10.12 14:11.
Даун има много характерни признаци, не може да се сбърка. Просто забрави за това.
Дори да има несъвършенства в телосложението ти, нещата винаги могат да се подобрят значително, когато свалиш определени килограми мазнини и качиш малко мускул на места, където ти трябва. И тялото ти ще бъде над средното ниво за жена. Приеми изходната си форма като материал, с който трябва да работиш и се постарай да изваеш максимума.
Дори крайниците да са къси, винаги можеш да работиш в посока намаляне обиколките на бедрата, подобряване формата на дупето, оправяне тонуса на гръбните мускули и раменния пояс... Ще видиш, че направиш ли това, ще изглеждаш просто мъничка и фина, а не едра и набита (от което може би се притесняваш). Стани най-добрата възможна версия на себе си; и без да съм виждал твои снимки съм сигурен, че има много възможност за работа и те чакат много добри резултати.
18.10.12
15:14
Smile не съм ходила още, тези дни ще отида и ще пиша... Макар че си мисля, че ще ми каже същото, което си ми написала по-горе :( няма надежда за мен.
Мнението беше редактирано от dsds jjsmsamsa на 18.10.12 15:14.
18.10.12
15:23
Девойко, хайде да се разберем - ти НЕ си болна! Още от там тръгваш в погрешна посока - нямаш нужда от лечение, а от активен здравословен начин на живот. Нещата, които се опитваш да промениш, са твърде далеч от твоя контрол и НЕ подлежат на гарантирано направляване в желана конкретна посока. Ръстът сам по себе си не прави една Дама привлекателна и забележима, казвам ти го и аз като мъж. Остави тези стремежи зад теб - неразумни и ненужни са. Опознай тялото си, грижи се за него, обичай го - то ще ти се отблагодари.
Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 18.10.12 15:24.
18.10.12
21:10
Защо не качиш някоя снимка за да видим какво точно не ти е наред? ... но съм обеден, че поне 70-80% от проблема ти е в главата... :)
20.10.12
17:35
Определено е нужно консултация с лекар :)
Мнението беше редактирано от Иван Маринов на 24.10.12 09:26.