21.10.12
14:03
Здравейте, искам да попитам дали тренировката ми е достатъчно добра. Тъй като съм забелязал, че трупам много по - бързо от другите мускулна маса, искам да попитам дали се храня правилно и достатъчно и дали е добре. На 13 години съм, 55,56 килограма и 162 висок. Сега да напиша какво точно правя :
Ставам в 5:30 сутринта и правя кардио отвън : Скачане на въже, тичане, лицеви опори - 20,30 минути без почивка и след това 10 минути разходка до забавяне на пулса ми и се прибирам. След това в голямото междучасие си взимам едно шише студена минерална вода и отивам на лостовете :
Там правя серии за гръб и бицепс, а в нас правя през ден за трапец по доста серии. Отделно в нас правя 8 минути упражнения за всички коремни мускули. На ден ям по 6,7 пъти здраво, без боклуци и много пилешко и яко салам. На ден пия по 4 литра вода. Към 18:00 правя втора тренировка навън на лостовете, като след това играя футбол (като леко кардио и все пак е забавно). В нас ям много плодове и зеленчуци отделно : круши, ябълки, моркови, краставици, домати и т.н.. Вечерям каквото има на масата и гледам да го ям до края и ако съм вечерял късно седя до по - късно за да изчакам всички процеси в организма ми да свършат, защото преди лягане не е хубаво да се яде. Когато има нещо мазно или някакво свинско аз се отделям от масата и си приготвям сам да ям нещо. И това се повтаря всеки ден, като гледам събота и неделя възстановяване и да не забравя : Някой делничен ден, когато ми хрумне оставям пак мускулите ми да се въстановят и не тренирам до другата сутрин в голямото. За 1 седмица качих много, ама много мускулна маса. Преди 2 седмици се теглих и бях 55 кг, а сега ако се тегля имам чувството, че ще добавя още 2,3 килограма. Искам да попитам как я карам, добре ли е ? Тъй като съм изчел толкова много ваши теми и толкова неща се смятам за поне малко наясно с нещата, но бих искал мнение от човек, който е на “ти” с нещата и е по - наясно от мен. :)
П.С. Аватара ми е може да се каже отдавна .
Темата беше редактирана от Петър Иванов на 21.10.12 15:01.
казано от Петър Иванов на 21.10.12, 14:03:
Тъй като съм забелязал, че мускулната ми маса расте много по - бързо от другите,
Ей тва ме разби. :D Може ли да разясниш какво означава ?
21.10.12
14:40
Извинете, искал съм да кажа, че трупам много по - бързо от другите мускулна маса, но от бързане съм се объркал.
казано от Петър Иванов на 21.10.12, 14:03:
За 1 седмица качих много, ама много мускулна маса.
Не всичко което си качил е мускулна маса. :) Качил си много,ама много ...свинска мас :D
Мнението беше редактирано от Миро на 21.10.12 14:50.
21.10.12
14:57
С това кардио, което правя сутрин мислиш ли ? Дори усещам спад на мазнините. Преди един месец си счупих коляното и бях с шина доста време на лостовете, но качих както ти казваш “свинска мас от там”, но си възвърнах старата форма и свалих тази “свинска мас”.
Трудно е да се определи какво точно си качил и доколко е само мускул,но сега е сезон за трупане на маса,а пролетта за изчистване на мазното. Тъй че щом увеличаваш теглото се предполага,че тренировката и храненето са достатъчно добри. Иначе ще губиш на тегло вместо да качваш. :)
21.10.12
16:01
Тъй, като не съм чел тази тема, искам да попитам защо този сезон е за качване на маса, а пролетта за сваляне на мазнини ?
21.10.12
16:05
Еми идва коледа нова година трупа се доста :D
Набиваш ‘яко’ салам, а не ядеш мазно и свинско?? Иначе за 13 годишен добре си спортуваш, т.е. каквото и да спортуваш е добре дошло.. Като гледам и нивото ти на грамотност, наблягаш и на ученето, което е чудесно.
21.10.12
17:20
Аз по принцип свинско не ям. Да, наблягам на мръвката, салама и на пилешкото. Забравих да кажа и че си лягам 21:30, 22:00 за да могат да се възстановят мускулите. Наистина, намирам време и да се подготвя за следващия ден.
21.10.12
20:41
Както са ти казали и другите, щом качваш маса, значи тренировката и храненето ти са добре. Иначе си тренираш наистина доста добре. Хубаво е, че правиш кардио всяка сутрин, значи поне няма шанс да качваш мазнини и резултатите ти са доста чисти.
22.10.12
19:19
Абе брат да ти кажа не се дигат 2,3 килограма мускулна маса за 2,3 седмици (не се филмирай) иначе добра система и аз като теб но моето е задължително(ти знаеш) :D