24.08.05
17:12
Привет! :D
Аз съм на 41 , от женски пол. Преди година и половина тежах 90 кг, при ръст 164 - да множко, следствие от залежаване след дискова херния...С изчистване на : газирано, бяла захар и брашно, мазнини, премахване на процеса пържене в приготвяне на храната, концетрат и бира :cry: + аеробика 3 пъти в седмица редуцирах теглото си до 74. Преди 3 месеца драстично спрях цигарите и апетита ми...ескалира :!: Преди 3 седмици започнах да посещавам фитнес с личен инструктор. Правя кардио: 30 много бързо вървене, 30 степер, около половин час упражнения за корема, стречинг. Треньорката ми обаче взе да си пада екстремистка, вчера пулса на пътеката стигна 188 и ми призля. Правих си и измерване на мазнините в организма, оказаха се бая наднормени, а аз съм ограничила до минимум мазнините, бях и дехидратирана, очевидно от употребата на слабителни и недостатъчен прием на течности. Уф, отплеснах се, ще ме извините, но ми се иска да се отърва от мастните натрупвания без да се убия от тренировки все пак. Ето и питането ми:
1.НВД ли е най-подходящата диета
2.Да вземам ли някакви добавки
3.И с каква интензивност да тренирам все пак
Благодаря на всеки имал търпението да прочете всичко това и ще чакам компетентните ви коментари ! : :D :D :D
24.08.05
17:19
Тренирай три пъти седмично аеробно по 30-40 минути аеробни упражнения като се целиш към пулс 130 (което е 70% от максимума ти).Отделно не повече от три пъти седмично можеш да правиш упражненията за корем.Да НВД е подходяща диета за много хора, а дали е подходяща за теб само ти можеш да кажеш и то след като я опиташ.Разбира се при НВД а и при всички диети мазнини трябва да има.Диети с нула мазнини не са довели до нищо хубаво или полезно.Не се стреми да сваляш теглото скорострелно с десетки килограми на месец, а гледай това да е около килограм на седмица тогава резултата би бил траен и най безопасен.За течностите ще ти кажа, че е хубаво да са доста повече например 4-5 литра вода на ден.След като навлезеш в този начин на живот можеш да добавиш различни добавки като л-каритин или някакви фат бърнери.И недей да бързаш за никъде Рим не е бил построен за една нощ и колкото и да не ми вярвате дори и за две не е бил построен :).
Благодаря за вниманието.
Мерси, за бързия отговор!
С течностите наистина ми е трудно...днес се контролирах и съм изпила до момента 1.5 и честно казано ми е тежко, а корема как ми се е издул...Може би, трябва постепенно да увеличавам.
24.08.05
17:29
Ами опитай постепенно увеличаване но е хубаво да пиеш по повече течности това че ти става тежко вероятно е причинено от малкия размер на стомаха ти и невъзможноста на храносмилателния тракт да преработи тази течност.
24.08.05
17:41
Ами в крайна сметка ако неможеш да пиеш по много вода недей.Никой и нищо неможе да те задължи а и това, че непиеш много вода няма да я фатално и без съмнение и без тази подробност в диетата си би постигнала и то не малко.Опитай и реши за мен би било важно да се чувствам добре по време на самата диета по време на спорта все пак всичко това е свързано с лишения и неискам да се лишавам и от малкото дискомфорт който имам без да си създавам сам проблеми с храносмилателния тракт.Така, че всичко е въпрос на лично решение и преценяне на ситуацията.