Ще се радвам,ако ми помогнете :)

Прескочи до:

Здравейте!
Казвам се Стела и съм на 15 години:) От едно малко градче съм,на име Сопот.Висока съм около 167,168см и тежа 47кг.Тренирам всеки ден доста стабилно ! Тичам около 30мин.,след което правя стълби.Когато се прибера в нас правя коремни преси и различни упражнения.Въртя обръч от 20-30 минути дневно.Понякога карам колело и скачам на въже.Не си позволявам да ям сладко,тестени закуски,чипсове и такива неща.Принципно се храня доста малко и то е предимно плодове или салати.Желанието ми е да сваля 3-4 кг..Бихте ли ми помогнали с някакъв съвет ?:) Ще ви бъда много благодарна!

22.10.12
19:31

Не сваляй повече килограми. Започни да се храниш здравословно. Не прекалявай с коремните преси, за да не се получат дисбаланси.

22.10.12
19:33

1. Сопот е градът на Вазов- всички го знаем! ;Р
2. Много си си убава, тренирай си за здраве
3. Хич не се ограничавай и си позволявай всичко щом ти се яде, отровата я прави дозата
4. Ако имаш градина- яж зеленчуци, ако нямаш - може и да не се редиш толкова на плод-зеленчука
5. Нямаш нужда да сваляш 3-4кг, трябва ти само да се оформиш, а това може да значи дори ДА ПОКАЧИШ! килограми, но кантара отразява количествено, а не качествено това, което се намира върху него. . .

Айде давай смело с коремните и обръчите и стига търси мъжки погледи и внимание :Р

22.10.12
19:33

я качи една примерна снимка,която е идеала ти за тяло.Почти съм сигурен,че пътя не е сваляне :).

AS

22.10.12
19:38

То имали накъде повече да сваляш?Тренирай за тонус,яж здравословно и всичко ще е ОК.

22.10.12
19:39

Първо - много си добрее!!! Голям си сладур
второ - знаеш ли как ще изглеждаш ако свалиш 2 кг,а какво остава за 3-4 ? Ще ти отговоря - точно като АНОРЕКСИЧКА

Опичай си акъла ;) Хубаво момиче си

Мнението беше редактирано от Вики на 22.10.12 19:39.

22.10.12
19:39

Здравей! Определено не ти трябва сваляне на килограми от това, което виждам на снимката. Не се вманиачавай в сваляне на кг-ми, изглеждаш много добре. Разбира се, хубаво е да се храниш здравословно и да тренираш за стягане, изграждане на мускул и т.н. Прекалено кльощавото не е нито на мода,нито хубаво. Преориентирай малко целите си. Всичко го казвам с добри намерения. Успех! (F)

Мнението беше редактирано от Danniii :) на 22.10.12 19:40.

Благодаря на всички,за хубавите мнения,но наистина мога да ви кажа,че съм адски вманиачена :Х Тренирам вече от година и половина всеки ден! Много се притеснявам да не кача зимата :Х И другото което е , че не усещам никакъв глад,а ако хапна нещо по-сериозно (като супа например ) ми става адски тежко на стомаха и се издувам като бременна хлебарка ......

А и другото ,което е , не си търся мъжки погледи и внимание ,просто искам мнения :)

22.10.12
19:56

Явно проблемите в тялото са ти от брадата нагоре.

Осъзнай се навреме преди да си прецакаш здравето.

22.10.12
19:56

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 19:53:

а ако хапна нещо по-сериозно (като супа например )

МОЛЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ :О Супата ти е сериозно ядене !?!?!?

Отговори си на въпросите:
1.Защо спортувам?
2.Какво искам да постигна?
3.Искам ли да се въртя в този кръг на вманичаване?
4.Кое е по-важно:здравето или външния вид?

Мнението беше редактирано от Вики на 22.10.12 19:56.

22.10.12
19:57

гледам ти снимката и се сещам за:
(изводите си ги направи ти)

Не искам и тяло като например това >> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=433650910025755&set=pb.221933094530872.-2207520000.1350924992&type=1&src=http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483007_433650910025755_1325406022_n.jpg&size=567,850 <

< За мен това е много грозно ,искам тялото ми да бъде

ЖЕНСТВЕНО , хубаво оформено,стегнато и слабо :)

22.10.12
19:59

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 19:57:

Не искам и тяло като например това >> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=433650910025755&set=pb.221933094530872.-2207520000.1350924992&type=1&src=http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483007_433650910025755_1325406022_n.jpg&size=567,850 <

< За мен това е много грозно ,искам тялото ми да бъде

ЖЕНСТВЕНО , хубаво оформено,стегнато и слабо :)

И да искаш много трудно ще го постигнеш.. Доста “хляб” ще има да изядеш :)

Знам ,че ви звучи странно ,но  не го правя ,за да отслабвам,просто нямам никакъв апетит :( На ден мога да карам и на 1 ябълка ............ не знам..... просто като гледам момичета,които са по-слаби от мен и се чувствам като слон :х

22.10.12
20:00

Определено си се вманиачила доста, което не е много хубаво. Това, че се притесняваш да не качиш зимата не мисля, че ти дава повод да свалиш просто ей така 3-4кг, че туко виж качиш наистина и после какво ще правиш... Грешно ти е мисленето, просто се опитай да задържиш сегашните си кг-ми. А по принцип ми стана интересно как се храниш, би ли написала някакво дневно меню, че това със супата леко ме озадачи.. Няма да е лошо да споделиш и снимка с идеала ти за тяло, както спомена Тайсън

Да,определено не е хубаво и го знам! Нямам идеал за тяло,просто искам да се харесвам ....

22.10.12
20:19

Ей как мразя тази дума ‘вманиачил’ когато става дума за тяло и тегло. Заменете я с ‘мотивирал’ и ще сте на прав път.

Стела, изглежда се храниш правилно, яж когато си гладна и не се тъпчи ако не си - елементарно. Малка си, метаболизмът ти си работи перфектно.

Постигането на тялото от снимката може да стане съвсем здравословно, не слушай какво ти говорят ‘бабите’. (да, наистина, тези коментари го очаквах от лелки и баби, не от знаещи съфорумници).

Това което има жената на снимката са повече мускули. За тях е нужно да тренираш с тежести и малко повторения - също както мъжете.

Както забелязваш тези мускули не са грозни и мъжествени - тялото ти не може да развие големи мускули така или иначе. Наистина грозните жени с огромни мускули стават с приемане на тестостерон, анаболни стероиди и какво ли още не.

И да, ако качиш 2-3 килограма мускулна маса, можеш да си позволиш да свалиш 2-3 кг мазнини и пропорциите на тялото ти ще се подобрят.

Това което трябва да запомниш е: свали килограмите с добра диета (например НВД), а не с гладуване.

И ще изглеждаш и като на снимката, и ще си съвсем здрава и ще се чувстваш добре.

22.10.12
20:22

чети по-внимателно... авторката на темата НЕ иска да качва... В момента е 47кг и иска да стане заветните 42, та като духа по-силен вятър и да не трябва да се мори докато ходи

22.10.12
20:22

Това е:

22.10.12
20:24

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 19:59:

просто като гледам момичета,които са по-слаби от мен и се чувствам като слон :х

Не искам да го изричам но ще го кажа за да се стреснеш. От това по явен симптом за анорексия няма никъде.

22.10.12
20:25

казано от gips на 22.10.12, 20:22:

чети по-внимателно... авторката на темата НЕ иска да качва... В момента е 47кг и иска да стане заветните 42, та като духа по-силен вятър и да не трябва да се мори докато ходи

Четох съвсем внимателно. Това което авторката иска е да прилича на фитнес модел.
И й посочих че това се постига с едновременно качване на малко мускулна маса и сваляне на още мазнини в разумни граници - нещо което тя не знаеше.

Мислиш ли че е по-продуктивно, да не се обясни това, а да се постват абсурдни снимки на анорексички?

22.10.12
20:26

казано от K-Jay-M на 22.10.12, 20:24:

Не искам да го изричам но ще го кажа за да се стреснеш. От това по явен симптом за анорексия няма никъде.

Аз като не-медицинско лице се въздържам от диагнози. Ти какво си завършил?

22.10.12
20:29

да мисля. Щото не е първата която иска да отслабне, а няма нужда.
Как можеш да я подкрепиш и да и напишеш, че се храни правилно, когато тя сама ти казва, че изяжда 1 ябълка за цял ден?

Моля ви,не ме нападайте така..Не съм се регистрирала ,за да ме упреквате а ,за да ми дадете някакъв съвет ?!:)

22.10.12
20:35

Не съм имал това за цел. Разбрала си ме погрешно. Излизам от тая дискусия. Тялото си е твое. Живота си е твой. Живей така, че да се чувстваш добре :)

22.10.12
20:35

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 20:32:

Моля ви,не ме нападайте така..Не съм се регистрирала ,за да ме упреквате а ,за да ми дадете някакъв съвет ?!:)

Тъкмо започнах да си чета дневника от началото .. д;д;;д Същата като теб съм била ;д; И мен така ме нападаха хората,но осъзнах,че е било за мое добро ;)

22.10.12
20:36

Е не ти ли дадоха съвети достатъчно.
Ще сумирам:

1. Не ти трябва да отслабваш повече
2. Храни се здравословно, а не гладувай
3. Тренирай разумно
4. Представите ти за красиво тяло и идеално тегло са сбъркани

22.10.12
20:48

казано от Boris Yankov на 22.10.12, 20:26:

казано от K-Jay-M на 22.10.12, 20:24:

Аз като не-медицинско лице се въздържам от диагнози. Ти какво си завършил?

Колега мнение и диагноза са две различни неща.
Нямам вина ако не можеш да направиш разлика между двете.
Не търся конфронтации из форума.

Това ми звучи егоистично.
п.с. Накъде по-слаба от теб? По-слаба от теб значи кожа и кости.

Всички около мен ми казват ,че съм много слаба,но аз не мисля така..Особено родителите ми много се притесняват за мен и горе -долу всеки ден имам разправии точно за това,че не се храня .... защото преди да почна да тренирам бях с 10тина кг повече и още от малка съм си леко пухкавичка за разлика от сега...

AS

22.10.12
21:05

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 20:59:

Всички около мен ми казват ,че съм много слаба,но аз не мисля така..Особено родителите ми много се притесняват за мен и горе -долу всеки ден имам разправии точно за това,че не се храня .... защото преди да почна да тренирам бях с 10тина кг повече и още от малка съм си леко пухкавичка за разлика от сега...

Щом другите ти го казват,защо не ги послушаш?Едва ли ти говорят тези неща,защото имат свободно време

Искрено се надявам да си прав !

22.10.12
21:10

Аз бричове не виждам (dull) Виждам една девойка дето се филмира повече от необходимото. Хапвай си нормално, не се тъпчи, движи се и си тренирай и всичко ще си бъде супер.

Не мисля,че се филмирам! И мога да ти кажа,че тренирам доста повече от нормалното !

Търсила съм много упражнения,изчела съм много статии и навсякъде пише,че е почти невъзможно ....... не мисля така!! Няма невъзможни неща! Има ли желание ,има и начин ! Помогнете ми ,моля ви :)

22.10.12
21:13

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 20:32:

Съвет номер едно: Яж
Съвет номер две: тренирай
Съвет номер три: почивай

И бъди здрава и красива млада жена.

Благодаря !

22.10.12
21:20

Толкова ли няма в тоя Сопот други деца , който да ти казват колко си хубава , че ти е необходимо това ...

...

22.10.12
21:25

казано от CarnalK на 22.10.12, 19:56:

Явно проблемите в тялото са ти от брадата нагоре.

Осъзнай се навреме преди да си прецакаш здравето.

По-скоро са зад очите...проблемите. Аз имах една колежка, която при ръст 165 тежеше 50 кг и не ядеше нищо, ама нищо по 3 дни, за да отслабнела. Не го постигна, а се разболя.
Момиче, почети малко дневниците на други тук на твоята възраст и малко по-големи. Арлекини, марии и други, които имат забележителни успехи както в тренировките, така и в храненето. Вземи пример от тях, малко помисли относно целта ти и ако трябва я преформирай леко. От това само ще спечелиш. Направи си дневник и вписвай както правят те, за да могат да ти дават съвети ако имаш нужда.
Добре дошла във форума. След години ще станеш “яка тупалка”.:)  Така ли му викат сега по-късните реколти?

22.10.12
21:33

Е*аси яката мацка! Ако отлсабнеш, само ще погрознееш!!! Сега си чук!

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1