Ще се радвам,ако ми помогнете :)

Прескочи до:

22.10.12
21:36

Опасната възраст, опасните цели и опасно бързото слизане по пътечката на анорексията. Лоша работа. :)

Това, което разбрах аз е, че:
- правиш всичко това  вече година и половина
- “не го правиш, за да отслабнеш”, но в същото време искаш да свалиш 3-4 кг... (?!?)
- понякога (а може би доста често) караш на по една ябълка на ден, а като хапнеш нещо по-сериозно като супа, ти става тежко
- чувстваш се като слон в компанията на по-слаби момичета
- всеки ден тренираш и то с продължителни кардио занимания
-.... и още, и още...

Това, което трябва да разбереш ти:
- минало е доста време, през което водиш този пагубен начин на живот
- въпреки, че си само на 15 години и това е една възраст, на която човек няма нужните знания и опит....е необходимо да положиш усилие и да осъзнаеш, че си вредиш сериозно
- успокой се и започни постепенно да се храниш нормално, с хубава и питателна храна
- разреди тренировките, не е нужно да са всеки ден. По този начин само се преизтощаваш - един път от всекидневните тренировки и втори път от неприемането на достатъчно храна
- чети статиите на тема хранене, тренировки - само могат да ти бъдат от полза

Съвети се дават, въпроса е дали има кой да ги прочете. Това, че преобладават такива, които не ти допадат и не съвпадат с това, което би искала да чуеш...би трябвало да те накара да се замислиш по-сериозно за това къде се намираш и към какво си се запътила с твоя начин.

От теб зависи. :)

Успех!

Мнението беше редактирано от Мари А. на 22.10.12 22:30.

22.10.12
21:52

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 21:11:

Не мисля,че се филмирам! И мога да ти кажа,че тренирам доста повече от нормалното !

Нямах предвид да те обидя. Явно речника ми куца, но исках да ти кажа, че имаш прекрасна основа върху, която просто трябва да надграждаш с “хранене и трениране” а не с “гладуване и трениране”. Желая ти успех в начинанието ти ;)

22.10.12
22:07

Още не си завършила детството си, нямаш 21 години, не си играй с диети, за да не си повредиш щитовидната жлеза и като цяло метаболизма. Яж пълноценна, хубава храна / без трансмазнини, тесто, захар и прочие/, не забравяй белтъчините, тренирай според храненето /много тренировки - стабилно хранене/, ти искаш резултати, които да можеш да задържиш, а не мимолетни успехи, които да се върнат с лихвите след време :)

Мнението беше редактирано от Lachezar Tomov на 22.10.12 22:08.

23.10.12
00:00

Това момиче,ако не престане с тренировките и гладуването,ще е поредната жертва на АНОРЕКСИЯТА. Всички симптоми са на лице,трябва ти психолог ,а не тренировки !  Тежко и горко на родителите ти,ако не се вразумиш ! ! !

23.10.12
07:28

Извинявай за въпроса,но косата ти започна ли да пада?А зъбите да се развалят по-лесно?Разболяваш ли се често? Ако искаш ми отговори,за предпочитане е да бъдеш откровена :))

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 21:06:

Помогнете ми, моля ви :)

Колкото и да е странно за теб - точно това правим - помагаме.
Съвет и одобрение на това да свалиш още тегло НЯМА да получиш в този форум. Веднага обяснявам и каква е причината - това не е нито здравословно, нито красиво. Излез от филма, в който сама държиш мислите и съзнанието си. Няма нито една причина да сваляш килограми. Притеснителните симптоми при теб вече са факт, скоро ще дойдат и резултатите (интересно ми е какво ще отговориш на Вики). Имаш неподозирано много сериозни и реално аргументирани причини да започнеш здравословен начин на живот, което значи разумна физическа активност и преди всичко - балансирано качествено хранене.

Изборът е твой. Нещата могат да станат и по трудния начин, но дали е необходимо да се стига до там?

23.10.12
10:36

казано от Вики на 23.10.12, 07:28:

Извинявай за въпроса,но косата ти започна ли да пада?А зъбите да се развалят по-лесно?Разболяваш ли се често? Ако искаш ми отговори,за предпочитане е да бъдеш откровена :))

Пада, не пада—не знам, но проблемите и да не се появят веднага, те обикновено са с доста забавен и коварен характер, но—сигурни. Аз, като доста други, съм била тъй и сега не стига, че съм дебела, ами косата ми още пада и зъбите ми се развалят. Искам да кажа, че тя и да почне да яде нормално, една година на тази възраст е напълно достатъчна, за да се появят проблеми след 25-те и по-нататък. (fubar)

Мнението беше редактирано от Кико Сан на 23.10.12 10:38.

23.10.12
13:36

Модерация: Мнение без връзка с темата!

Мнението беше редактирано от Кольо Пияндето на 23.10.12 13:41.

23.10.12
18:34

Миличка,сега да ти кажа нещо  и аз...Значи!Ти си точно във възрастта ,в която аз залитнах към същите мисли ,които витаят и в твоята хубава главица.Последва същия режим на хранене,като твоя и след известно време спиране на менструацията,изсъхване на бъбреците,хемодиализа и за щастие трансплантация!Преборих се с глупостта си,но на каква цена!Сега се храня пълноценно и тренирам редовно и безотказно,дори,когато не ми се иска ,но вече ми е абсолютно задължително,както и хапчетата,които ще пия сутрин и вечер до края на живота ми.Това ли искаш и ти???Замисли се преди да поемеш(дано вече не е късно)по този трънлив път.Трябваха ми години за да съм отново това,което съм,да изградя отново някакви мускули,защото моите се бяха стопили до неузнаваемост.... бе опомни се момиче!Живота е много повече от 2-3 килограма плюс или минус!За жалост го ценим повече едва,когато вече сме го загубили веднъж.А повярвай ми ,да си го върнеш никак,ама никак не е лесно.Не го губи!!!:)

Мнението беше редактирано от kidney на 24.10.12 10:54.

23.10.12
19:11

Нека Ви разкажа една приказка:
“Имало едно време един човек, който не се хранел. Разболял се и умрял.”

Поуката, мили деца, е че до 18 годишна възраст Вие трябва да слушате вашите родители, които са отговорни за вас и вашето здраве. Освен това храната е основният градивен и енергиен източник за човешкото тяло, колкото и така, нали, революционно да звучи това за вас.

23.10.12
21:20

Хмммммм, не обичам да се меся /особено в подобни дневници/, нито да казвам директно какво си мисля за подобни “моми”, но много такива станахте вече.
Всъщност, душице мамина, ти си харесваш кльощавото тяло и още как. Ако не се харесваше, нямаше да изтипосаш хиляда снимки в най-различни позьорски пози. Тук си не за съвет, а за мъжко внимание и одобрение.

Тъй мисля аз и се оттеглям. Ако искате ми пазете поста. Аман от кифли ....

23.10.12
22:21

към Deska - Деска,това че е направила някоя друга поза,изтипосала е 1000 снимки не означава,че е поредната кифла или търси мъжко внимание.Всяка жена търси внимание ако става въпрос за това.Момичето явно е тук за съвет(както се случи и с мен отначало). Объркана е.Както самата тя каза - вманиачена.
Може би трябва да се опитаме да помогнем,а не да я нападаме всички...както се случва с повечето новодошли....

23.10.12
23:15

Много си красива и имаш хубаво тяло, хващай щангата и прави мускул, НЯМА да станеш мускулеста, ще получиш това, което желаеш, trust me ;)

Мнението беше редактирано от Блажка на 23.10.12 23:17.

Харесва ли ти как изглежда това момиче - http://shapie.bb-team.org/ilcheva/photos ?
Ако да, тогава започвай да тренираш и да ядеш както трябва. Ако не, тогава пак, защото сега си изглеждаш добре, а с глупава диета нещата ще станат по-зле :)

Мнението беше редактирано от Кристиян Дончев на 23.10.12 23:34.

23.10.12
23:39

Продължавате да пишете,а то момичето го няма да прочете :D

24.10.12
05:13

казано от Deskameska на 23.10.12, 21:20:

Хмммммм, не обичам да се меся /особено в подобни дневници/, нито да казвам директно какво си мисля за подобни “моми”, но много такива станахте вече.
Всъщност, душице мамина, ти си харесваш кльощавото тяло и още как. Ако не се харесваше, нямаше да изтипосаш хиляда снимки в най-различни позьорски пози. Тук си не за съвет, а за мъжко внимание и одобрение.

Тъй мисля аз и се оттеглям. Ако искате ми пазете поста. Аман от кифли ....

Винаги премислете добре нещата, които искате да кажете и не се подавайте на емоцията, защото с подобни изказвания може да отблъснете това 15 годишно момиче, което тепърва ще научава много неща за живота и което има голяма нужда от помощ. Явно това, че се е регистрирало във форума, отворило е тема и получило всички тези критики не е случайно, съдбата я е отвела на правилното място, където да разбере каква грешка допуска и какви ще са последствията от нея.

Опитайте се да бъдете психолози, поставете се от другата страна, критиките може да са правилни, но за нея идват, като гръм от ясно небе, момичето е очаквало съвсем други коментари и ако искате да приеме съветите ви трябва да подходите внимателно и тактично. Най важното, което трябва да и обясните е, че здравословното и състояние е големият проблем, а не това на кой какво тяло повече му харесва, кокалесто или не. Няма значение дали в момента се чувстваш добре, с това недохранване и то на организъм, който още расте и се развива не просто ще имаш опасност да получиш здравословни проблеми, те просто са неизбежни, това са физиологични закони ! Знаеш ли, че един ден може дори да имаш и репродуктивни проблеми, знаеш ли какво да не можеш да имаш деца, има много такива случаи, които са от грешки като твоите !

Притесненията, че ако се храниш, както трябва ще надебелееш са неоснователни и то при положение, че спортуваш активно, а да не споменавам, че ако и покачиш тегло ще изглеждаш още по добре. Чувала ли си за имунна система, знаеш ли какво означава тя, даваш ли си сметка, че тази система е равна на живот, знаеш ли защо едни хора боледуват по често от други, знаеш ли защо едни хора могат да умрат от някое заболяване - инфекции, вируси и т.н. а други от същото да се възстановят бързо, знаеш ли как се изгражда и поддържа силна имунна система ??? Тъй като съм почти сигурен, че това което съм написал, а и останалите преди мен няма да те трогне и най вероятно ще игнорираш този форум, само едно искам и то е да ми запомниш думите и някой ден ще се сетиш за тях и ще съжаляваш силно, че си игнорирала тези критики и съвети !!! За съжаление явно ще се наложи да научиш истината по трудния начин и да платиш твърде “скъпа цена” за това. Надявам се поне коментара #49 на kidney, поне той да те накара да се замислиш и забележи регистрирана от 2008г. и сега прави първият си коментар във форума, защото иска да ти помогне да не направиш тази грешка, която тя е направила !

Успех !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 24.10.12 05:20.

24.10.12
08:05

Христо, направо ми се просълзи муфата. Все едно те виждам как си паднал на колене между нея и съфорумците и в първата част говориш с лице към тях, а във втората част се обръщаш към нея и с умолителен поглед,сълзи на очите и повдигнати във вътрешния край вежди изричаш поучително-умолителните си думи.
Мадамата си харесва тялото, което е видно от снимките, които е качила. Супер е за възрастта си и както казах може някой ден да стане красива мацка. Призива и за помощ, обаче е по-скоро с подтекст -”Ще се радвам, ако ми помогнете” - всъщност иска с “критичното” си мнение за своята външност да предизвика комплиментите и на мъже и жени от форума. Затова качва и толкова снимки с разни пози и муцунки. Зовът и за помощ всъщност е зов за комплименти, за помощ да се почувства по-добре, изчеткана от комплиментите на младите самци тука, а и от уж по-критичната женска част.
Подкрепям мнението на бъбрека и смятам, че е истински поучително. Именно за това ме е яд, че добри хора се мъчат да “влеят” акъл на човек, който не търси това. По-добре я свържете с един катун дърти циганки, за да и повдигнат уж падналото самочувствие.
Конкретно на въпроса - Да помогнем да свалиш няколко килограма - Ти си на прав път. Продължавай все така. Може да прочетеш и малко от дневника на Мария Никифорова. Мисля, че там имаше полезна информация по питането ти. Успех.

24.10.12
16:01

Не мога да разбера какво общо има търсенето на одобрение и комплименти и многото снимки със явния проблем, който има и трябва човек да е доста невеж, за да не го забележи. Ще ви го обесня възможно най просто и кое ме мотивира да напиша предният си пост.

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 19:30:

Желанието ми е да сваля 3-4 кг..

(всеки е видял снимките, а тя иска да свали 3-4кг.)

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 19:53:

Благодаря на всички,за хубавите мнения,но наистина мога да ви кажа,че съм адски вманиачена :Х Тренирам вече от година и половина всеки ден! Много се притеснявам да не кача зимата :Х И другото което е , че не усещам никакъв глад,а ако хапна нещо по-сериозно (като супа например ) ми става адски тежко на стомаха и се издувам като бременна хлебарка ......

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 19:59:

просто като гледам момичета,които са по-слаби от мен и се чувствам като слон

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 20:59:

Всички около мен ми казват ,че съм много слаба,но аз не мисля така..

Това са първите стъпки към анорексията и който не го е разбрал е много жалко за него, защото някой ден ще има деца и по същият начин няма и да разбере какво се случва ! Хората сме много различни едни виждат кифла, а други виждат дете, което тръгва по много лош път и искат да помогнат, защото обичат да помагат ! Щом хора, които са преминали през това са видели опасността и са написали мнение е показателно !

Мнението беше редактирано от Хри$то® на 24.10.12 16:07.

Така! Искам първо да кажа ,че не съм се регистрирала тук,за да получавам комплименти ,да търся внимание и така нататък !!!!!!!!!!!!!! Второ - качила съм снимки с различни пози,за да могат хората да видят как изглеждам,за да могат да ми помогнат по  даден въпрос-както в случая се опитват да ми кажат ,че това са признаци на анорексия . Другото което е , не ми капе косата,нито ми се развалят зъбите !!!!!!!Нито се разболявам често !

25.10.12
16:22

Добре ще е да се вслушаш в съветите,които са ти дали. . .особено хора,вече минали през това.
С тези “!” в края на всяко изречение и с инатът си,нищо,ама нищо няма да постигнеш :)
На тези години,докато не се опариш сама,мисля че колкото и акъл да ти се налива,няма да послушаш никого и ще си правиш каквото си си наумила.
Надявам се да се осъзнаеш навреме и да не се налага да се справяш с проблеми,които сама си създала.
Без лоши чувства ;)

Мнението беше редактирано от Иван П. на 25.10.12 16:24.

25.10.12
16:23

казано от Стела Атанасова на 25.10.12, 16:13:

Другото което е , не ми капе косата,нито ми се развалят зъбите !!!!!!!Нито се разболявам често !

За това просто исках да те предупредя,защото тези неща се случват доста по-късно.. Имай едно на ум.. Аз се осъзнах след като почна да ми пада косицата...От тогава си казах,че аз повече на диета няма да се подложа :)
Напиши примерно меню и тренировка,за да се опитаме да коригираме каквото има :) Ще се радвам ако мога да помогна :)

25.10.12
16:28

Ей, ма кви сте лоши, как му наскачахте на хлапето :D. То само искало да се изфръцка със снимките си от морето, па вие...лоши каки и батковци такива!!!!! Нищо не разбирате!!!!!!!!!! :@

Мнението беше редактирано от Петър на 25.10.12 16:30.

25.10.12
16:31

ок
просто си си слабичка-прекрасно!
имаш супер тяло и страхотно лице така че съм сигурна, че се радваш вниманието на мъжете
поддържай се така със спорт какъвто намериш за интересен -така ще изгориш повече калории
яж поне два-три пъти на ден някаква нормална храна,която се дъвче
купи си мултивитамини и минерали,за да не ти окапе каквото и да било
както видя-тук  никой няма да ти помогне да отслабнеш повече
защото нямаш никаква нужда

казано от Queen Kobra на 25.10.12, 16:31:

ок
просто си си слабичка-прекрасно!
имаш супер тяло и страхотно лице така че съм сигурна, че се радваш вниманието на мъжете
поддържай се така със спорт какъвто намериш за интересен -така ще изгориш повече калории
яж поне два-три пъти на ден някаква нормална храна,която се дъвче
купи си мултивитамини и минерали,за да не ти окапе каквото и да било
както видя-тук  никой няма да ти помогне да отслабнеш повече
защото нямаш никаква нужда

Ето това е простичък и най истинския съвет!!!!!Всички други мегаломански изказвания и влизания в детайли кой колко знае и как да се покаже със съвет е напълно излишно (да не използвам други определения за тези хора)

Хах писна ми от коментари от типа “Ей, ма кви сте лоши, как му наскачахте на хлапето . То само искало да се изфръцка със снимките си от морето, па вие...лоши каки и батковци такива!!!!! Нищо не разбирате!!!!!!!!!! “”

Прекалено сте заблудени ,мисля ,че ви обясних за какво става на въпрос ;)

27.10.12
09:25

Както каза @Тайсън

казано от Тайсън на 22.10.12, 19:33:

я качи една примерна снимка, която е идеала ти за тяло.Почти съм сигурен,че пътя не е сваляне :).

наистина, имаш ли идеал за тяло?
Ако е така, качи снимка на въпросната личност-може да са се ‘’объркали” нещо всички, които са коментирали тук.
Единственото, което аз разбрах е, че не искаш тяло като това (което според мен би накарало епископ да счупи с шут стъклописа на катедрала!)

казано от Стела Атанасова на 22.10.12, 19:57:

Не искам и тяло като например това >> http://www.facebook.com/photo.php?fbid=433650910025755&set=pb.221933094530872.-2207520000.1350924992&type=1&src=http://sphotos-f.ak.fbcdn.net/hphotos-ak-ash4/483007_433650910025755_1325406022_n.jpg&size=567,850 <

< За мен това е много грозно ,искам тялото ми да бъде

ЖЕНСТВЕНО , хубаво оформено,стегнато и слабо :)

А какво точно искаш?

Мнението беше редактирано от NightCrawler на 27.10.12 09:28.

27.10.12
14:01

Тя е на 15, мислиш ли, че знае какво иска? ;)

27.10.12
15:32

казано от Петко К на 27.10.12, 14:01:

Тя е на 15, мислиш ли, че знае какво иска? ;)

Ха ха ха - това си го слагам директно в подписа !!!

Хах ,определено знам какво искам :)

28.10.12
21:16

и ние знаем на 15 всички какво искат,но е подсъдимо :О

хах не си забавен:)

30.10.12
11:00

казано от Стела Атанасова на 28.10.12, 14:13:

Добре, дай да видим визуално целите ти ако може.
Аз лично не мога да се сетя, какво може да се постигне, ако се свалят още килограми в твоя случай и ми е много интересно.

03.11.12
00:16

Започни всеки ден да покачваш храната дори с половин банан примерно и постепенно ще се върнеш към правия път, защото определено това не е той. Ако си мислиш, че ще изглеждаш по - добре с 5 килограма по - лека жестоко се лъжеш, пък и тази снимка на която си дала линк със сигурност е над 50, така че ще има нужда дори да качиш ако искаш тя да бъде еталон за твоята фигура в бъдеще ;)

13.01.13
14:44

Хапвай месце и ще си очароваш от резултата. Не е здравословно да ядеш само плодове и зеленчуци :)

13.01.13
23:36

казано от NightCrawler на 30.10.12, 11:00:

казано от Стела Атанасова на 28.10.12, 14:13:

Добре, дай да видим визуално целите ти ако може.
Аз лично не мога да се сетя, какво може да се постигне, ако се свалят още килограми в твоя случай и ми е много интересно.

Разгледах снимките и не видях какво може да се сваля в случая ти, Стела.

Прескочи до:
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1