Тренировъчна програма

22.10.12
14:10

Здравейте. Преди време бях писал в форума за програма, но всички ми казваха че трябва да увелича набиранията и кофичките и тогава да си разделя тренировките на отделните мускулни групи. Вече мога 5-6 кофички на серия и по 6-7 набирания на серия. Възможно ли е някой, по-напреднал да сподели някаква програма по която да тренирам. На 15 съм, 1.70 висок, 55 килограма(продължавам да качвам). Благодаря предварително :)

П.С. Търся програма за маса.

22.10.12
14:55

Здравей. Не си писал дали искаш да продължаваш да тренираш само на лостове или и на фитнес, но все пак е добре да погледнеш тези две части на статията за тренировка на лостове - http://www.bb-team.org/articles/4183_kak-da-trenirame-na-lostovete-I-chast   и  http://www.bb-team.org/articles/4287_kak-da-trenirame-na-lostovete-II-chast От тук ще можеш да видиш интересни идеи за тренирането на лостове като за маса. Другия вариант е да тръгнеш да си правиш фитнес тренировки като там нещата вече са по-различни.
Така че е добре да уточниш това - тогава ще може да ти се каже конкретно някаква програма. :)

Искам да продължа с Street Fitness- а :)

23.10.12
21:18

Значи, щом искаш да продължиш със Стрит фитнеса, си карай все така - набирания - тесен, широк хват, подхват, надхват - всичките тия си ги въртиш. Другото са кофичките - всички възможни варианти, силови възлизания на лост - колкото можеш. Отделно си правиш лицеви опори, коремни преси, повдигане на краката от вис, за да оформяш и корема. Добре е да правиш клекове - със собствено тегло, ако можеш и с допълнителна тежест, за да не ти изостават краката, защото само от тичане не се получава. Друго, което можеш да правиш са вече - предна везна, задна везна и подобни упражнения по лостовете. По принцип можеш да си правиш такава тренировка през ден, за да имаш време да си почиваш и да възстановяваш. Допълнително при всички тия упражнения можеш да ги правиш и за по-силово, ако са ти лесни и с допълнителна тежест.

Разбирам, но не мога да измисля кога какво да правя и кои упражнения точно... :(

Някой може ли да ми ги групира ?

07.11.12
22:33

Структурираш си го примерно така:
набирания раменен хват
кофички
набирания тесен(бицепсов) хват
лицеви опори
повигания на краката от вис
коремни преси
клекове
От всяко упражнение правиш примерно 4 серии по 8-9 повторения. Сега ако не можеш - правиш колкото можеш.
Тренирай си така примерно през ден, за да имаш ден почивка. Ако искаш можеш през този почивен ден между тренировките да тичаш, за да натоварваш краката и да не ти изостават.
За други упражнения като силови възлизания, предна, задна везна и подобни, ако ги можеш си ги включваш, а ако не, можеш да си правиш прогресии за тях. Ако имаш някакви въпроси още питай ? :)

казано от gazena gadinka на 07.11.12, 22:33:

Структурираш си го примерно така:
набирания раменен хват
кофички
набирания тесен(бицепсов) хват
лицеви опори
повигания на краката от вис
коремни преси
клекове
От всяко упражнение правиш примерно 4 серии по 8-9 повторения. Сега ако не можеш - правиш колкото можеш.
Тренирай си така примерно през ден, за да имаш ден почивка. Ако искаш можеш през този почивен ден между тренировките да тичаш, за да натоварваш краката и да не ти изостават.
За други упражнения като силови възлизания, предна, задна везна и подобни, ако ги можеш си ги включваш, а ако не, можеш да си правиш прогресии за тях. Ако имаш някакви въпроси още питай ? :)

Аз сега тренирам така :
-5 серии по 5 кофички
-4 серии по лицеви опори ( 20 широк хват, 13 тесен хват |за трисепс |, 8 диамантени, 10 на успоредка)
-5 серии набирания за бицепс
-2 серии широк хват, 3 серии главата пред лоста
-5 серии корем
Тренировката я правя през ден. Добре ли е ?

12.11.12
20:17

Добре си я построил програмата си. Мисля, че ще ти идва добре. А само да те питам защо широкия хват си го намалил спрямо другите набирания. Все пак това са ти класическите набирания. :)
А иначе много е добре, че тренираш през ден, все пак трябва да възстановяваш.

казано от gazena gadinka на 12.11.12, 20:17:

Добре си я построил програмата си. Мисля, че ще ти идва добре. А само да те питам защо широкия хват си го намалил спрямо другите набирания. Все пак това са ти класическите набирания. :)
А иначе много е добре, че тренираш през ден, все пак трябва да възстановяваш.

Ами защото нали набирания с широк хват и набирания с главата пред лоста са за гръб. като направя от едното 2 а от другото 3 серии ми стават 5 за гръб.

12.11.12
22:25

Ясно. Прекрасно си я структурирал програмата.

ОК, мерси за отговорите :)

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1