Болки в горната част на бедрата?

03.10.12
04:24

Здравейте.
На 25г. съм и се занимавам с вдигане на тежести в момента.Имам много остри болки в горната външна част на двата крака.Взех една снимка от нета за орентация, къде е болката. Значи болката се намира горе доло по стедата на белите ленти на късите панталонки.Болката не е ставна със сигурност.Най-силна е когато клякам с щанга и стигна полужението полу клек.Когато вдигам кракъ встрани няма болки.Единствената болка е при клек и когато съм седнал, почва яко да ме боли.

Някой има ли представа какво може да боли там?Аз все си мисля, че там са залавните места и нещо са се възпалили.

Темата беше редактирана от Димитър Михайлов на 03.10.12 10:56.

03.10.12
11:53

Симтомите са като при претоварени сгъвачи на бедрото (разгледай гугъл за хип флексори).

Почивка на кракат и разтягане на сгъвачите. Много помага едно по-старо лекарство - Индометацин за мазане, но има и нови. Ако до 5-6 дена след взетите мерки не изчезне или поне не е почти отшумяло - най-добре да те види лекар.

Имай предвид, че аз не съм такъв, а говоря само от личен опит.

Мнението беше редактирано от Von Suthaus на 03.10.12 11:54.

04.10.12
22:19

Какво ви е мнението за Кинезио лентите?
Също така забравих да спомена,че болката се появи преди четери години.Тогава спрях с щангите поради травма в коляното, сега от близо два месеца почнах и пак ме заболя.Много странна работа.Тази травма се получи при обръщане на 180 кг(под клек),това е термин в щангите.Щангата се обръща с леко приклякане,не както е класическото до доло.

От два дена пия Ибопром макс,но не усещам голям ефект.

05.10.12
11:00

Ами май е ясно, че си за лекар!

05.10.12
18:04

казано от borislav adov на 04.10.12, 22:19:

Какво ви е мнението за Кинезио лентите?
Също така забравих да спомена,че болката се появи преди четери години.Тогава спрях с щангите поради травма в коляното, сега от близо два месеца почнах и пак ме заболя.Много странна работа.Тази травма се получи при обръщане на 180 кг(под клек),това е термин в щангите.Щангата се обръща с леко приклякане,не както е класическото до доло.

От два дена пия Ибопром макс,но не усещам голям ефект.

Мнение за кинезилентите - силно положително. Но трябва да ти ги слага човек, които е наясно какво прави.

Сигурен ли си, че проблема не е в ябълката на бедрото? Имал съм подобни и още компенсирам изоставането на долната половина заради тях.

Докато установиш проблема не прави полуклек или обръщане с подклек, особено с подобни кила. Или пълен клек или никакъв.

Разказа ли на треньора си за болката? Какво е неговото мнение?

Мнението беше редактирано от Vic на 05.10.12 18:05.

05.10.12
20:18

Тази седмица сигурно ще ходя да ми лепнат кинезио ленти.Имам познати в тази област.Със сигурност проблема не е в ябълките,а е сухожилие,мускул или нещо подобно.Аз полуклек не правя,само пълен.Просто исках да йажа ,че болката е най-силна в точката на полуклек.Относно треньора в момента нямам такъв.Не съм ходил на лекар,защото нещо изгубих доверие в тях,или поне в повечето от тях.

Има и друг вариант,да пробвам (клин клин избива) :)

08.10.12
08:40

казано от borislav adov на 05.10.12, 20:18:

Тази седмица сигурно ще ходя да ми лепнат кинезио ленти.Имам познати в тази област.Със сигурност проблема не е в ябълките,а е сухожилие,мускул или нещо подобно.Аз полуклек не правя,само пълен.Просто исках да йажа ,че болката е най-силна в точката на полуклек.Относно треньора в момента нямам такъв.Не съм ходил на лекар,защото нещо изгубих доверие в тях,или поне в повечето от тях.

Каквото и да ти кажа, все ще е предположение и най-много да те объркам... И аз трудно се доверявам на лекарски съвети, но в случая е добре да потърсиш добър специалист. Работиш със солидни тежести и най-малката грешка може да донесе неприятни последици.

08.10.12
09:04

казано от borislav adov на 05.10.12, 20:18:

Със сигурност проблема не е в ябълките,а е сухожилие,мускул или нещо подобно.
....

Това, че усещането е в мускула, не значи че проблема е там. И мен ме болеше мускул/сухожилие (трудно е да се определи разликата в усещането), а се оказа, че е изкривяване в тазобедрената става.
В този вариант клин клин НЕ избива, а прави положението по-трудно за третиране в последствие :)

24.10.12
00:00

Така, болките си продължиха.Преди няколко дена си ударих две ампули Дипрофос мускулно и болката почти изчезна, но не знам докога.Мисля тези дни да ударя още две и така.Има ли нещо дето е по-силно от него, кортикостероидно разбира се?Склонен съм да пробвам всичко.Също така се мажа и с някаква домашно приготвена отвара.Ракия 500 мл+50 листа дафинов лист+сол и черен пипер.Това се вари, но ако не помогне, то поне няма да навреди. :)

И ако може да ми препоръчате свестен лекар в София, ще съм много благодарен.

24.10.12
08:50

казано от borislav adov на 24.10.12, 00:00:

Така, болките си продължиха.Преди няколко дена си ударих две ампули Дипрофос мускулно и болката почти изчезна, но не знам докога.Мисля тези дни да ударя още две и така.Има ли нещо дето е по-силно от него, кортикостероидно разбира се?Склонен съм да пробвам всичко.Също така се мажа и с някаква домашно приготвена отвара.Ракия 500 мл+50 листа дафинов лист+сол и черен пипер.Това се вари, но ако не помогне, то поне няма да навреди. :)

И ако може да ми препоръчате свестен лекар в София, ще съм много благодарен.

Лекуваш симптоматично нещо, което не си сигурен какво е. В най-добрия случай ще заглушиш симптома (болката) и ще се подлъжеш да продължиш да правиш нещата по старому (което със сигурност няма да те излекува). В един момент може да стане страшно неприятно и да се наложи да спреш всякакви движения, свързани с проблемната зона.

За съжаление не мога да ти препоръчам лекар в София, дано някой от колегите тук има такъв контакт.

24.08.13
13:01

Здравейте, имам подобен проблем като момчето. От 2 месеца тренирах крака всяка Събота ( клек, тяга, изтегляне ). В началото на месеца я усетих тази болка в горната част на бедрата, но не беше толкова силна да ме откаже от тренировката и така преди 2 седмици пак трябваше да клякам, обаче тогава и една серия не успях да направя.. Когато клякам в най - долно положение боли и от тогава не съм клякал ( но правех тяга и изтегляне ). Изобщо не е отшумяла, продължава да ме боли когато клекна, но докато правя дърпащи упражнения не я усещам. Докато седя не боли. От плавни движения не ме боли, но от по - резки се усеща. Боли също когато съм прав и стегна предното бедро.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1